FiveM C++ ile hile nasıl yapılır?

Üye
1 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba. Elimde bir sürü FiveM ile ilgili hile source kodları var fakat daha önce hiçbir C++ tecrübem olmadığı için nereden, nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Bunu şey gibi düşünebilirsiniz: Yapbozun parçaları elinde ama birleştiremiyorsun. Heh işte, aynen bu durumdayım. :D O yüzden bu foruma yazma ihtiyacında bulundum. Belki bana el uzatacak, yardım edebilecek bir yazılımcı vardır.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
chatgpt yardım al yoksa olmaz

Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
yapamazsınız hocam bilen biri yardım etmeden birleştirmekle olmayacaktır sadece

Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
bilen birinden yardım alman gerekli çünkü tek başına yapmaya kalkarsan sıkıntı

Üye
1 HİZMET YILI

1. Tersine Mühendislik (Reverse Engineering):​

• Yazılımlar ve oyunlar tersine mühendislik ile analiz edilebilir. Bu, bir programın iç yapısını ve nasıl çalıştığını anlamak için kaynak kodunu veya çalıştırılabilir dosyasını incelemek anlamına gelir.
  • Genellikle, oyunların belleğinde çalışan verileri veya kodu analiz etmek için araçlar kullanılır (örneğin, OllyDbg, x64dbg, IDA Pro).

2. Bellek Manipülasyonu:​

• Hile yazılımları, bir oyun çalışırken bellekteki verilere doğrudan müdahale edebilir. Bu, oyuncunun oyun içindeki değerleri (örneğin sağlık, para veya seviyeler) değiştirebilir.
  • Cheat Engine gibi araçlar, bu tür manipülasyonlar için yaygın olarak kullanılır. Bu araçlar, oyunların belleğine doğrudan erişim sağlar ve değerleri değiştirmeye olanak tanır.

3. Bellek İzinleri ve Kod Enjeksiyonu:​

• Hile yazılımları bazen, oyun programının bellek alanına kötü amaçlı kod enjekte edebilir. Bu, genellikle DLL injection adı verilen bir teknikle yapılır. Burada, oyunların çalıştığı bellek alanına dışarıdan kod eklenir ve bu kod, oyun mekaniğini manipüle edebilir.

4. Ağ Trafiği Manipülasyonu:​

• Çevrimiçi oyunlar, sunucularla veri iletişimi yapar. Hile yazılımları, oyun ile sunucu arasındaki iletişimi yakalayabilir ve manipüle edebilir. Bu, oyunculara sunucu üzerindeki oyun verilerini değiştirme veya sunucuya daha hızlı hareket etme gibi avantajlar sağlayabilir.
  • Wireshark gibi ağ izleme araçları, bu tür manipülasyonlarda kullanılabilir.

5. Botlar ve Otomatikleştirilmiş Yazılımlar:​

• Botlar, oyuncuların oyunları otomatik olarak oynamalarını sağlar. Bu yazılımlar, genellikle belirli görevleri veya tekrarlayan işlemleri otomatikleştirir.
  • Botlar, genellikle oyunlardaki belirli komutları simüle ederek, oyuncunun yerine oyun oynar.

6. Anti-Cheat Sistemlerinin Çevresinden Dolanma:​

• Oyun şirketleri, hileyi engellemek için güçlü anti-cheat sistemleri kullanır (örneğin, BattlEye, Easy Anti-Cheat). Hile yazılımları bu sistemleri atlatmaya yönelik çeşitli yöntemler geliştirir.
  • Anti-cheat sistemlerini atlatmak, oyun veritabanındaki hileyi tespit etmeyi zorlaştırabilir, ancak bu tür yazılımlar da yasa dışıdır ve ciddi cezalarla sonuçlanabilir.

Etik ve Yasal Sorunlar:​

• Yasaklar ve Hesap Engellemeleri: Hile yazılımlarını kullanmak, oyun şirketlerinin hesapları yasaklamasına yol açabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
c# veya c++ gibi diller için çok pratik yapılmalı. youtubedan bir sürü serileri var araştırmanı öneririm

Onaylı Üye
Sosyal
önce assault cube gibi bir oyunda web kaynaklarından ve yapayzekadan yardım alarak proje geliştir ve işin mantığını öğren