C# Kütüphane programı yapmam lazım acilen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ben c# dan çok anlıyan biri değilim hatta hiç bilmiyorum desem yeri var fakat hocamız proje verdi C# da kütüphane programı yapmam lazım fakat youtube den felan baktım adam güzel yapıyor fakat sql bağlantısı mı ney onu anlatmamış nasıl yaptığını yani kısaca kime baktıysam güzel anlatıyorlar fakat 1 yerde eksik var hep nasıl yapıcam bilmiyorum yardım edermisiniz

Mai Sakurajima
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
chat gpt kullan aklına takılan her şeyi anında yanıtlar vaktim olsa kendim bakardım!

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Dostum sorununu anlamadım sen de anlamışa benzemiyorsun öncelikle sql connecti öğren daha sonra veri tabanını nasıl çekiceğini nasıl ekleyeceğini öğrenirsen bütün olayı anlarsın diye düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ben c# dan çok anlıyan biri değilim hatta hiç bilmiyorum desem yeri var fakat hocamız proje verdi C# da kütüphane programı yapmam lazım fakat youtube den felan baktım adam güzel yapıyor fakat sql bağlantısı mı ney onu anlatmamış nasıl yaptığını yani kısaca kime baktıysam güzel anlatıyorlar fakat 1 yerde eksik var hep nasıl yapıcam bilmiyorum yardım edermisiniz
ben c# kullanılcısı olarak eğer gerçekten hiç bir bilgin yoksa c# alakalı ilk önce veri tipleri ve ana şeyleri öğrenmen lazım ondan sonra sql kurulum sql serivir c#a taşımak gibi şeyleri yapman lazım ve anlaman lazım bunun için video izlemek bilgi okumak yada kitap okuman lazım böyle şeyleri ezberlemek sana hiçbir katkı sunmaz bunları anlamak önemlidir yani kısaca ilk önce sorunun nerde olduğunu öğren sonra o sorunu anla ve en sonunda sorunu çözüme kavuştur bunun için de çalışmak lazım

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
ingilisce biliyorsan bunun icin youtubede iyi guideler var onlara bakip aynisini yapa bilirsin.

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
chat gpt kullanmanı tavsiye ederim hocam eğer bir sorum yaşarsan dm den yaz

If u wanna
Seçkin Üye
Ödüller
10
Sosyal
10 HİZMET YILI
Senin için örnek bir Sql bağlantısı paylaşıyorum.

using System.Data.SqlClient;

// Veri tabanına bağlanmak için gerekli bağlantı dizesi
string connectionString = "Data Source=myServerAddress;Initial Catalog=myDataBase;User ID=myUsername;Password=myPassword;";

// SqlConnection sınıfı kullanarak veri tabanına bağlanma işlemi
SqlConnection connection = new SqlConnection(connectionString);
try
{
connection.Open();
Console.WriteLine("Veri tabanına bağlantı başarılı");
}
catch (Exception ex)
{
Console.WriteLine("Veri tabanına bağlanırken bir hata oluştu: " + ex.Message);
}
finally
{
connection.Close();
}

Bu kod örneğinde, Data Source, Initial Catalog, User ID ve Password parametreleri ile veri tabanı sunucusu adı, veri tabanı adı, kullanıcı adı ve şifre girilerek bağlantı dizesi oluşturulmuştur. Daha sonra SqlConnection sınıfı kullanılarak bağlantı dizesi ile veri tabanına bağlanılmıştır. Bağlantı açık olduğunda, "Veri tabanına bağlantı başarılı" mesajı yazdırılmıştır. Bağlantı açılırken bir hata oluşursa, "Veri tabanına bağlanırken bir hata oluştu" mesajı ve hata detayları yazdırılır. Bağlantı sonunda her zaman kapatılmalıdır.:peepoBusiness:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...