C Linux Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Web işleri falan filan
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
1-argv[1] ile alınan klasör adresindeki çalıştırılabilir dosya sayısını bulan c kodu;
2- 2.c dosyasından 3 adet :100-1000 arasında rastgele değerler alan global integer değişken oluşturup, bu değişkenlere 1.c dosyasından erişip ekrana bastıran c kodu

Arkadaşlar bu 2 soruda takıldım yardımcı olabilecek varsa bekliyorum. Bilmeyenler boş yorum yapmasın reportlıcam.

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
C dilinde bilgisayar belleğinin bir kısmına belirli bir isim vererek bu bellek alanını kendimiz için ayırabilir ve bu alana değerler yerleştirebiliriz. Bu değerleri de istediğimiz zaman değiştirebiliriz.

Bu işlemlere değişken bildirimi ve değişkene değer atama işlemleri diyoruz.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
1-argv[1] ile alınan klasör adresindeki çalıştırılabilir dosya sayısını bulan c kodu;
2- 2.c dosyasından 3 adet :100-1000 arasında rastgele değerler alan global integer değişken oluşturup, bu değişkenlere 1.c dosyasından erişip ekrana bastıran c kodu

Arkadaşlar bu 2 soruda takıldım yardımcı olabilecek varsa bekliyorum. Bilmeyenler boş yorum yapmasın reportlıcam.
youtube'de bununla ilgili çok faydalı bilgiler var eminim çok yardımı dokunacaktır

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
udemy ve birçok platformda kaynak dersleri var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...