C# Method ile oluşturulan butonun click kontrolünü nasıl sağlarız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
10 HİZMET YILI
Selam, arkadaşlar bir ödevim var. Ödevde kendimiz method ile buttonlar oluşturuyoruz, oluşturduğumuz buttonlardan hangisine tıklarsam o buttonun rengi kırmızı olacak; tekrar tıkladığımda yeşile dönecek. Bunun kontrolünü if ile nasıl yapabilirim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { Button btn = (sender as Button);//hangi buttuna tıklandığını öğreniyoruz. btn.BackColor = Color.Yellow;//Tıklanan şıkkın rengini sarı yapıyoruz Application.DoEvents();//Thread'den dolayı donmayı önlemek için Thread.Sleep(400);//Sarı renk 400 milisaniye gözükcak if (degerlendir())//Eğer Doğru şıksa { btn.BackColor = Color.Green;//Rengi yeşil oluyor } else { btn.BackColor = Color.Red;//Yanlışsa Kırmızı oluyor } } public bool degerlendir() { //buraya nasıl değerlendirceği yazılcak eğer doğruysa true döndercek yanlışsa false return true; }

Tutti mi chiedono perché ho imparato questa lingua
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
oluşturduğun butona .click olayı ekle += renkDegistir_Click; de ve alta bitane click eventini oluştur

private void renkDegistir_Click(object sender, EventArgs e) { Button ben = sender as Button; if(ben.BackColor != Color.Red && ben.BackColor != Color.Green) { ben.BackColor=Color.Red; return; } if(ben.BackColor == Color.Red) { ben.BackColor=Color.Green; return; } }

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Alternatif olarak yeşil kırmızı olayını bool ile yapabilirsin. (denenmemiş, telden yazilmis kod)

C#:
static bool yesil = false;

private void bClick(object sender, EventArgs e)
{
yesil = !yesil // reverse bool

if (yesil)
{
button.Forecolor = Color.Green;
} else { button.Forecolor = Color.Red; }
}

Banlı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
renk kodunu red e çek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...