C# Mini ATM Projesi eksikleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
GİTHUB LİNK:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

C# diline daha yeni yeni alışıyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu mini ATM otomasyonunu da ChatGPT'nin son kısımlara yardımıyla yaptım. Şu an eksik olarak gördüğüm bir şey var o da bakiye güncellemesini her sayfa için yapmıyor. Yani form3 yani bakiye sorgulama ekranındaki Mevcut Bakiye değerini diğer form4 ve form5 te yapılan işlemler sonucunda güncelleyecek kodları düşünüp yazamadım ya da bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olmak isterseniz kaynak kodları buradadır. Yardımcı olacağınızdan şüphem yok, şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

• 213.png
    213.png
    98.9 KB · Görüntüleme: 177
assembly so hard please help me
Donator
Ödüller
14
9 HİZMET YILI
Kaynak kodlarını göremedim?

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Bu tarz bir projenin sağlıklı çalışabilmesi için bir database yani veri tabanı ile birlikte çalışması lazım. Projenin giriş kısmından gördüğüm kadarıyla kullanıcı giriş bilgilerini de if-else döngüsü ile kontrol ettiriyorsun. İlk olarak SQL öğrenmeli ve isteğine göre ücretsiz olan bir database tercih edip gerekli bağlantıları yapmalısın. Bu noktada örneğin form1.cs üstünden yaptığın işlemleri database üstünden yaptıracağın için form2.cs veya form3.cs üstünde de database’den güncel verileri çekerek bahsettiğin sorunu ortadan kaldırabilirsin.

Kaynak kodları içinde konu sahibi GitHub sayfasını bırakmış bakabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
şu şekilde yapabilirsin. Diyelim ki bakiyeyi label1'e yazdırıyorsun. Bakiyeyi hesaplayan veya yazdıran kodu bir fonksiyon içerisinde yazmalısın. ardından bu fonksiyonu istediğin her yerde kullanabilirsin. program başladığında otomatik olarak çalışması için fonksiyonu form_load kodları arasında çağıracaksın... veya bir bakiye güncelleme işlemi yapılıyorsa güncelleme işlemini gerçekleştiren butona tıklandığında fonksiyonu çağırabilirsin. böylece her işlem ardında mevcut bakiye otomatik olarak güncellenir.

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bu tarz bir projenin sağlıklı çalışabilmesi için bir database yani veri tabanı ile birlikte çalışması lazım. Projenin giriş kısmından gördüğüm kadarıyla kullanıcı giriş bilgilerini de if-else döngüsü ile kontrol ettiriyorsun. İlk olarak SQL öğrenmeli ve isteğine göre ücretsiz olan bir database tercih edip gerekli bağlantıları yapmalısın. Bu noktada örneğin form1.cs üstünden yaptığın işlemleri database üstünden yaptıracağın için form2.cs veya form3.cs üstünde de database’den güncel verileri çekerek bahsettiğin sorunu ortadan kaldırabilirsin.

Kaynak kodları içinde konu sahibi GitHub sayfasını bırakmış bakabilirsiniz.
Evet düşününce bir veritabanı ile çalışmak daha mantıklı, aynı anda mı götürmeliyim yoksa cs yi bi nebze olsa okeylendiğini düşündüğüm an mı gitmeliyim ha hiçbiri de değil bunlar olmaz projeler yarat kafanda onları yap ihtiyacına göre öğren mi dersiniz
Post automatically merged:

şu şekilde yapabilirsin. Diyelim ki bakiyeyi label1'e yazdırıyorsun. Bakiyeyi hesaplayan veya yazdıran kodu bir fonksiyon içerisinde yazmalısın. ardından bu fonksiyonu istediğin her yerde kullanabilirsin. program başladığında otomatik olarak çalışması için fonksiyonu form_load kodları arasında çağıracaksın... veya bir bakiye güncelleme işlemi yapılıyorsa güncelleme işlemini gerçekleştiren butona tıklandığında fonksiyonu çağırabilirsin. böylece her işlem ardında mevcut bakiye otomatik olarak güncellenir.
Hocam dediğinizi tam olarak anlayamadım da hesabı yapan kod bloğunu loadın arasına alınca her form için aynı şeyi mi yapacak. Bu bakiyeyi güncel tutar mı her form için?

İmkanınız varsa github sayfama yüklediğim form2 ve form3 üzerinden gösterme şansınız var mıdır?

assembly so hard please help me
Donator
Ödüller
14
9 HİZMET YILI
Evet düşününce bir veritabanı ile çalışmak daha mantıklı, aynı anda mı götürmeliyim yoksa cs yi bi nebze olsa okeylendiğini düşündüğüm an mı gitmeliyim ha hiçbiri de değil bunlar olmaz projeler yarat kafanda onları yap ihtiyacına göre öğren mi dersiniz

Hocam dediğinizi tam olarak anlayamadım da hesabı yapan kod bloğunu loadın arasına alınca her form için aynı şeyi mi yapacak. Bu bakiyeyi güncel tutar mı her form için?

İmkanınız varsa github sayfama yüklediğim form2 ve form3 üzerinden gösterme şansınız var mıdır?
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Seçkin Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI

ruhadam#4886 dc'den yaz yardımcı olacağım sana

Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
daha yeni öğreniyorsan bir .txt oluştur bir class yaz balance methodlarını gir .txt üzerinden güncelle

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI

Bu tamamen sana kalmış fakat öyle ya da böyle geliştireceğin çoğu proje için bir şekilde veriyi saklaman ve yeri geldiğinde çağırman gerekecek bunun içinde bir veritabanı üstünde giriş seviyesinde çalışmaya başlaman iyi olacaktır. Ayrıca veritabanı olarak kullanabileceğin birçok farklı teknolojide mevcut örneğin yerel olarak .xml üstünde de saklayabilirsin ya da gidip bir local sql veya online sql sunucu üstünde de kullanabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bu tamamen sana kalmış fakat öyle ya da böyle geliştireceğin çoğu proje için bir şekilde veriyi saklaman ve yeri geldiğinde çağırman gerekecek bunun içinde bir veritabanı üstünde giriş seviyesinde çalışmaya başlaman iyi olacaktır. Ayrıca veritabanı olarak kullanabileceğin birçok farklı teknolojide mevcut örneğin yerel olarak .xml üstünde de saklayabilirsin ya da gidip bir local sql veya online sql sunucu üstünde de kullanabilirsin.
.xml giriş için daha mantıklıymış küçük projeler için teşekkür ederim

Tutti mi chiedono perché ho imparato questa lingua
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Şimdi diğer yorumlarda arkadaşlar projenin "MİNİ" Atm olduğunu görmemişler :D ve neredeyse çoğu Sana online veri tabanı felan önermiş, söylediğin kadarıyla kendin yeni başlamışsın. Bu veritabanı işlerine daha bu ufak sorunu normal bir şekilde çözmeden girmeni tavsiye etmem. Öncelikle bakiyeyi tüm formlarda güncellemek için Bakiyeni bir yerde saklamalısın ve bunuda illa veritabanıyla yapacaksın diye bir şey yok. Örnek olarak verilerini "Application Settings" kısmına kaydettirebilirsin, Regedite kaydettirebilirsin yada txt dosyalarına kaydettirebilirsin. Bu kayıt işlemi sana kalmış istersen diğer arkadaşların dediği gibi Online veri tabanlarında kaydettir. Bu seçeneklerden birini başardığın zaman form1 de bakiye değişkenini diğer formlardan çekmen gerek bunuda diğer formlara ana formu değişken olarak tanımlayabilirsin.(Form1 anaForm;) ve anaFormunda bakiyeyi Oluşturmuş olduğun Fonksiyonlarla kontrol etmelisin(UpdateBakiye() Int GetBakiye())
ardından diğer formların load eventine yada başka bir kısımlarına textBox1.text = anaForm.GetBakiye().ToString(); gibi ifadelerle çekebilirsin. Eğer yapamazsan ve detaylı yardım istersen seve seve yardım ederim. Discord ardresim:Cromeflex

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...