Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Microsoft Visual Studio indirerek işe başlayabilirsin C# görsel programlamanın en gelişmiş halidir Visual Studio aç C# Projesini oluştur ve Form üzerinde olmasını istediklerini solda bulunan Toolbox dan formuna ekle daha sonra bu araçlara action yazman gerekir uygulamana çeşitli fonksiyonlar ekleyebilirsin bu tamamen senin merakına kalmış oturup c# için video eğitimlerle vakit kaybetmeyin anlatıldığından çok daha basit bir dildir bu nedenle yazılımcı olarak ilk c# projesini oluşturanlar yazılım dünyasında her şeyi yapabileceği gibi bir algıya kapılır
Ayrıca Github da örnek alabileceğin projelere bak örneğin
bu projeyi indir neler yaptığına bak ve aynısını kendin kopya çekmeden yap ve geliştir böylelikle temel mantığı kavrayacak ileride daha sofistike işler yapabileceksin.
Merhaba, kodlama öğrenmeye başlaman çok güzel. Sadece istemen ve bu konuda azim hissetmen dahi başarmanın yarısıdır.
Kodlama öğrenmek istiyorsan sadece ne öğrenmek istediğini değil nereden öğreneceğinide bilmelisin. Bu yüzden sana sadece yol tarifi dahi etsem yeterli olmaz.
Yanlış başlangıç yüzünden kodlamayı öğrenmeye başlaman çok gecikebilir. Bu yüzden sana doğru kaynak ve bir kaç tavsiyelerim olacak.
Öncelikle kodlama öğrenmek için Java'yı öneririm. Java bir kodlama dili olmasına karşın özellikleri dışında bir çok avantaja sahip. Aynı C# gibi cross platform bir dildir ve bu sayede yazdığınız tek bir kod windows, linux gibi farklı platformlarda çalışır.
Popüler bir dildir ve bir çok farklı sistemin temelini oluşturur. Yurt dışında Java işleri iyi para kazandırıyor.
Öğrenmesi ve kullanması kolaydır. Büyük topluluğu sayesinde sürekli büyümeye ve gelişmeye devam eder.
Zamanla öğreneceksin zaten. Şimdi gelelim önemli kısıma, nasıl?
Öncelikle İngilizce bilmen bu konuda çok önemli. İngilizce bilmeyen bir Türk sadece Türkçe kaynaklardan bilgisayarla ilgili bir şeyler öğrenmeye çalışırsa bence öğrenebileceği pek bir şey yok.
İngilizce bilmiyorsan Duolingo sayesinde iyi bir ingilizceye sahip olabilirsin. Ücretsizdir, iyi bir tercih olur.
Kodlama öğrenmek içinse W3 schools çok önemli bir kaynaktır. Çok fazla dili bu siteden öğreneiblirsin. 1999'dan beri öğretim içeriyi üretiyorlar. En profesyonel kaynak burası. Ücretsiz olduğunu söylemişmiydim?
İngilizce'n varsa tutorialları ingilizce yapmanı öneririm. Çünki Türkçe ve İngilizce karıştığında adaptasyon sorunu olabiliyor bence. En azından ben İngilizce bakıyorum, bu sayede Youtube'dan video izlediğimde veya bir arkadaşımla İngilzice olarak kodlama hakkında konuştuğumda terimler hakkında bilgim oluyor.
Eğer istersen W3schools üzerinden Türkçe olarak öğrenebilirsin. Sağ üstte bir çeviri butonu var, onu Türkçe yap. Google'ın sistemleri bizden iyi Türkçe konuşuyor, anlamakta zorlanmazsın merak etme.