C# nasıl öğrenebilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
BTK Akademide bedava c# öğrenebilirsin veya udemyden ders satın alarak

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Devletin ücretsiz site kurum var googleden ogrenebilirsin

Üye
5 HİZMET YILI
Microsoft Visual Studio indirerek işe başlayabilirsin C# görsel programlamanın en gelişmiş halidir Visual Studio aç C# Projesini oluştur ve Form üzerinde olmasını istediklerini solda bulunan Toolbox dan formuna ekle daha sonra bu araçlara action yazman gerekir uygulamana çeşitli fonksiyonlar ekleyebilirsin bu tamamen senin merakına kalmış oturup c# için video eğitimlerle vakit kaybetmeyin anlatıldığından çok daha basit bir dildir bu nedenle yazılımcı olarak ilk c# projesini oluşturanlar yazılım dünyasında her şeyi yapabileceği gibi bir algıya kapılır :)

Ayrıca Github da örnek alabileceğin projelere bak örneğin
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
bu projeyi indir neler yaptığına bak ve aynısını kendin kopya çekmeden yap ve geliştir böylelikle temel mantığı kavrayacak ileride daha sofistike işler yapabileceksin.

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Araştırarak, pes etmeyerek, devamlı tekrar ederek öğrenebilirsin.

Sana uygun olan yazılım dilini tercih ederek işe başlayabilirsin, ama sana tavsiyem geleceği olan bir dil tercih etmendir.

SEN GİDERKEN BENİ DÖNÜŞTE GÖRMEDİN Mİ ASLANIM
Uzman Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Araştırarak bulabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Devletin sitesi var ücretsiz udemy bakmanı isterim

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Udemy kursları mevcut oradan bakabilirsin

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Merhaba, kodlama öğrenmeye başlaman çok güzel. Sadece istemen ve bu konuda azim hissetmen dahi başarmanın yarısıdır.

Kodlama öğrenmek istiyorsan sadece ne öğrenmek istediğini değil nereden öğreneceğinide bilmelisin. Bu yüzden sana sadece yol tarifi dahi etsem yeterli olmaz.
Yanlış başlangıç yüzünden kodlamayı öğrenmeye başlaman çok gecikebilir. Bu yüzden sana doğru kaynak ve bir kaç tavsiyelerim olacak.

Öncelikle kodlama öğrenmek için Java'yı öneririm. Java bir kodlama dili olmasına karşın özellikleri dışında bir çok avantaja sahip. Aynı C# gibi cross platform bir dildir ve bu sayede yazdığınız tek bir kod windows, linux gibi farklı platformlarda çalışır.

Popüler bir dildir ve bir çok farklı sistemin temelini oluşturur. Yurt dışında Java işleri iyi para kazandırıyor.

Öğrenmesi ve kullanması kolaydır. Büyük topluluğu sayesinde sürekli büyümeye ve gelişmeye devam eder.

Zamanla öğreneceksin zaten. Şimdi gelelim önemli kısıma, nasıl?

Öncelikle İngilizce bilmen bu konuda çok önemli. İngilizce bilmeyen bir Türk sadece Türkçe kaynaklardan bilgisayarla ilgili bir şeyler öğrenmeye çalışırsa bence öğrenebileceği pek bir şey yok.

İngilizce bilmiyorsan Duolingo sayesinde iyi bir ingilizceye sahip olabilirsin. Ücretsizdir, iyi bir tercih olur.

Kodlama öğrenmek içinse W3 schools çok önemli bir kaynaktır. Çok fazla dili bu siteden öğreneiblirsin. 1999'dan beri öğretim içeriyi üretiyorlar. En profesyonel kaynak burası. Ücretsiz olduğunu söylemişmiydim?

İngilizce'n varsa tutorialları ingilizce yapmanı öneririm. Çünki Türkçe ve İngilizce karıştığında adaptasyon sorunu olabiliyor bence. En azından ben İngilizce bakıyorum, bu sayede Youtube'dan video izlediğimde veya bir arkadaşımla İngilzice olarak kodlama hakkında konuştuğumda terimler hakkında bilgim oluyor.

Eğer istersen W3schools üzerinden Türkçe olarak öğrenebilirsin. Sağ üstte bir çeviri butonu var, onu Türkçe yap. Google'ın sistemleri bizden iyi Türkçe konuşuyor, anlamakta zorlanmazsın merak etme.

:mum:İyi şanslar!

Skeet number number 1
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
udemy den videolar izleyebilirsin youtubeda da var eğitim vb

Üye
5 HİZMET YILI
Reis youtubede paralı ve parasız eğitimleri var ben sana bi link bırakıyım bak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...