Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI

C#,C# nedir, C# nerelerde kullanılır, C# geliştiricisi kimdir, C# özellikleri nelerdir?

Header_ArmKeil_Architect.jpg

:yazı:

C# Nedir?

Microsoft şirketi tarafından geliştirilmiş olan C# , orta düzeyde bir programlama dilidir. Türkçe okunuşu " Si Şarp " şeklindedir. Bu programlama dili Microsoft şirketi tarafından geliştirilen .net teknolojisi (uygulama geliştirme) için geliştirilen bir programlama dilidir.Şirket, programlama dilini 2000 senesinde piyasaya sunmuştur. Bu programlama dili C ve C++ programlama dillerinden meydana çıkmış bir yazılım dilidir. Aslında bu programlama dili C, C++ da alınan hataları en aza indirgemek için geliştirilmiştir. Gelişmiş derleyici dediğimiz (debugger) hata ayıklayıcısı, hataları en aza indirerek coderlerin hata yapma olasılığını düşürüyor. C# ' ı kullanabilmeniz için bilgisayarınızda kesinlikle .NET Framework olması gerekmektedir.

C# ' ın özellikleri nelerdir?

- Bu programlama dilini kullanmak oldukça basittir.
- C# tamamen nesneye özgüdür.
- C# uzun vadede yapacağınız uygulama veya tasarım için oldukça uygun bir proglama dilidir.

C# ' ı nerelerde kullanabiliriz?

- Mobil uygulama geliştirmek için kullanabiliriz.
- Oyun tasarlamak için kullanabiliriz.
- Windows form uygulamaları geliştirmek için kullanabiliriz. (Masaüstü uygulamaları)
- Web servisi uygulamaları (Veri alışverişi yapabilmemiz için kullanılan bir uygulama. Örn; Messenger,Telegram,Whatsapp wb.)

Yazılım dili öğrenmek isteyenler kesinlikle bir eğitime tabii tutulmalıdır. Alanında uzmanlaşmış eğitmenlerden evden belli bir fiyata C# eğitimi alabilirsiniz. Bildiğiniz üzere alanında uzmanlaşmış eğitmenler sertifka için sınav yapıyor. Bu sınavı kazanarak CV'nize bir sertifka ekleyebilirsiniz. İş hayatına atılırken CV nizde bu sertifkayı gördüklerinde işe daha kolay alınacaksınız. Kesinlikle eğitim alın.

C# ne zaman ortaya çıktı?

2000 senesinde ortaya çıktı.

C# geliştiricisi kimdir?

Programlama dili olan C# ' ın geliştiricisi Microsoft şirketidir. Anders Hejlsberg adlı Danimarkarlı bilgisayar mühendisi C# programlama dilinin öncüsüdür ve gelişmesinde büyük katkısı vardır.

Bu videoyu izleyerek 1 saat gibi bir sürede C# ' ı öğrenebilirsiniz.

wonkhe-data.jpg

Feel Smoke My Honey
Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Hocam otomasyon sistemleri için yabancı kaynak önerisinde bulunabilirsiniz ingilizce

naXm
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Hocam yabancı kaynak önere bilir misiniz ?

사람들은 죽을 것을 알면서도 왜 사는가
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Yararlı konu işime yarar eyvallah.

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
“Bu videoyu izleyerek 1 saat gibi bir sürede C# ' ı öğrenebilirsiniz.” Yapmayın etmeyin hocam, 1 saat sadece temeller için anca yeterli, cidden öğrenmek için aylarınız yıllarınız gerekir.

Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
“Bu videoyu izleyerek 1 saat gibi bir sürede C# ' ı öğrenebilirsiniz.” Yapmayın etmeyin hocam, 1 saat sadece temeller için anca yeterli, cidden öğrenmek için aylarınız yıllarınız gerekir.
Zaten o videodaki amaç temeli atmak değil mi? ben de diyorum ki 1 saat içerisinde C# temelini atarsınız. 1 saatte C# ' ı yalayıp yutacaksınız diye bir şey demedim. Yanlış anlaşıldım sanırım :)

sudo su
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bilgilendirici ve açıklayıcı bir konu olmuş. Yeni başlayanlar için çok yararlı. Paylaşım için teşekkürler

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
güzel oldu böyle bi paylaşım lazımdı C# yi öğrenmiş oldum

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Bilgilendirme için teşşekür ederim kaptan yazılıma ilgi duyanlar için güzel konu.

Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
güzel kafamdaki soruları cevaplamışsınız açıklayıcı ve bilgilendirici konu için teşekkürler sayın mod bey

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
hocam python öğrendikten sonra C# öğrenilirmi

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
hile kodlana vb şeylerde fazlasıyla işe yarar

Yurtta sulh cihanda sulh
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
veri tasarlayabileceğin her yerde yapabilirsin wallpaper yapan bile var diye biliyorum

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
bilgiler çok açıklayıcı ve videolarla iyi desteklenmiş paylaşım için çok teşekkürler

Banlı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
yazılım ögrenmek ısteyenler ıcın guzel anlatım