int a;
Console.Write("Bir Sayı Giriniz :");
a = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
if (a < 0)
Console.WriteLine("Sayı Negatiftir!");
else if (a > 0)
Console.WriteLine("Sayı Pozitiftir!");
else if (a == 0)
Console.WriteLine("Girdiğiniz Sayı Sıfırdır!");
Console.ReadKey();
Console.Write("Lütfen Yaşınızı Giriniz :");
int yas = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
if (yas < 18)
Console.WriteLine("Yaşınız 18'den küçük olduğu için ehliyet alamazsınız!");
else
Console.WriteLine("Ehliyet alabilecek yaştasınız!");
Console.Read();
string kad, sifre;
Console.Write("Lütfen Kullanıcı Adınızı Giriniz :");
kad = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Şifrenizi Girin :");
sifre = Console.ReadLine();
if (kad=="demo" && sifre=="12345")
Console.WriteLine("Giriş İşlemi Başarılı!");
else
Console.WriteLine("Girdiğiniz Kullanıcı adı veya Şifre hatalı!");
Console.ReadKey();
{
Console.Write("Bir Kelime Giriniz : ");
string isim = Convert.ToString(Console.ReadLine());
int uzunluk = isim.Length;
char[] dizi = new char[uzunluk];
string sirali = "Alfebetik Sıra İle Dizilişi :";
for (int i = 0; i < uzunluk; i++)
{
dizi[i] = isim[i];
}
Array.Sort(dizi);
for (int i = 0; i < uzunluk; i++)
{
sirali += dizi[i];
}
Console.WriteLine(sirali);
Console.ReadLine();
}
int a;
for(a=1 ; a<=100 ; a++)
{
Console.WriteLine(a+" ... ");
}
Console.ReadKey( ) ;
}
if (a > 0)
Console.WriteLine("Sayı Negatiftir!");
else if (a > 0)
Console.WriteLine("Sayı Pozitiftir!");
Negatiftir olacaktır kusura bakmayın, uyku sersemiyimLütfen code tagı kullanın... Bu arada yukarıdaki kodda bir terslik var.C#:if (a > 0) Console.WriteLine("Sayı Negatiftir!"); else if (a > 0) Console.WriteLine("Sayı Pozitiftir!");
Adı üstünde "Alıştırma"Güzel olmuş, hoş ellerine sağlık. Ama hangi kodun ne işe yaradığını da belirtsen daha güzel olabilirdi.
Ör. " 'a = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());' 'a' adlı değişkene verdiğiniz değeri 'int' türünde çevirerek atama yapar. Bir şey yazıldığı zaman diğer kodlara devam edecek." türünden olabilirdi.
Teşekkürler.C# yeni başlayanlara güzel bir alıştırma kendilerini test edebilirler. Yararlı bir konu olmuş, Elinize sağlık
Bu Alanda Baya Başarılısın
TeşekkürlerTeşşekürler !
Yanlış yapmış sanırsam programlama konusunda bir bilgisi yok, aslında o kod dizini sayının pozitif mi negatif mi olduğunu göstermesi lazımdı. Düzenliyorum şimdi.Bir sayının negatif ya da pozitif olduğunu gösteren program 2 negatif pozitif yok neden 2 tane kosulları aynı olan if tanımladınhatalı
biliyorum hocam zaten ondan söyledim.Yanlış yapmış sanırsam programlama konusunda bir bilgisi yok, aslında o kod dizini sayının pozitif mi negatif mi olduğunu göstermesi lazımdı. Düzenliyorum şimdi.
Hocam gömmekten hiç kaçınmıyorsunuz olabilir yani 1 kodun yanlış olması? Arşiv de buldum paylaştım hatalı olabilir kusura bakmayın ama programlama hakkında bilgisi yok demeyin mesleğim de bu bunun üzerine okulunu dahi okudum.Yanlış yapmış sanırsam programlama konusunda bir bilgisi yok, aslında o kod dizini sayının pozitif mi negatif mi olduğunu göstermesi lazımdı. Düzenliyorum şimdi.
Teşekkürleryararlı
C# Programlama dili alıştırmaları.hangi program ? bu
Gömmek amaçlı söylemedim estağfurullah. Editörlerle ben ilgilenmiyorum o yüzden mesleğinizi yaşınızı vs bilmiyorum. Ben normal konu paylaşan editör sandım sizi.Hocam gömmekten hiç kaçınmıyorsunuz olabilir yani 1 kodun yanlış olması? Arşiv de buldum paylaştım hatalı olabilir kusura bakmayın ama programlama hakkında bilgisi yok demeyin mesleğim de bu bunun üzerine okulunu dahi okudum.
Post automatically merged:
Teşekkürler
Post automatically merged:
C# Programlama dili alıştırmaları.
Önemli değil hocam, bundan sonra biraz daha dikkatli olurum, İsterseniz buyurun gelin tanışalımGömmek amaçlı söylemedim estağfurullah. Editörlerle ben ilgilenmiyorum o yüzden mesleğinizi yaşınızı vs bilmiyorum. Ben normal konu paylaşan editör sandım sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?