C# Sıfırdan Anlatım 2.Bölüm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bu Bölümde Veri Tiplerini Göstermek istiyorum Kendi Yaptığım kadarıyla tabiki yanlışım varsa özür dilerim şimdiden yeni başladım çünkü öğrenmeye Yarın Başka Şeylerle Geri gelmek dileğiyle 1.05.2022
*---------Başlıca Veri Tipleri--------------------------------------------
* byte : tam sayı tanımlamak için kullanılır (1 byte) yer kaplar.
* short : tam sayı tanımlamak için kullanılır (2 byte) yer kaplar.
* int : tam sayı tanımlamak için kullanılır (4 byte) yer kaplar.
* long : tam sayı tanımlamak için kullanılır (8 byte) yer kaplar.
* float : ondalıklı sayı tanımlamak için kullanılır(2 byte) yer kaplar.
* double : ondalıklı sayı tanımlamak için kullanılır(4 byte) yer kaplar.
* boolean : 2 alternatifin olduğu veri tipidir (2 byte) yer kaplar.
* char : sadece tek karakter değerleri atamak istersek kullanılan veri tipidir.
* Metin değerlerini tutabilmek için kullanılan veri tipidir.
-----------Değişken Nasıl Tanımlanır---------------------------
* int sayi = 5; * string isim ="CheatStrike.net"
* double ondalıklı_sayi = 10.5
* -------Değişken Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler----------------------
* 1-> Rakamla Başlayamazlar --> int 1sayi=5;
* 2-> Boşluk Olmaz --> int sayı değeri = 5;
* 3->Türkçe Karakter Kullanılmamalıdır --> int çocukSayisi=10;

BYTE VERİ TİPİ
Byte Veri Tipi 0-255 Arasında olur gerisini kabul etmez.

using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace Veri_Tipleri_Değişkenler_ { class Program { static void Main(string[] args) { //-----Byte Örnekler----- byte birinci = 5; byte ikinci = 255; // byte 0-255 değerleri arasını tutar Fazlasını yazarsanız hata verir byte minDeger = byte.MinValue; //0 byte maxDeger = byte.MaxValue; //255 Console.WriteLine(birinci); Console.WriteLine(ikinci); Console.WriteLine(minDeger); Console.WriteLine(maxDeger); Console.ReadKey(); } } }
SHORT VERİ TİPİ

Short veri tipi -32768 ile 32767 arasında değer depolamaktadır
2 byte yer kaplar
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace _2_ShortVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { //Short veri tipi -32768 ile 32767 arasında Değer depolamaktadır short birinciDegisken = -5454; short ikinciDegisken = 5454; short ucuncuDegisken = 32000; short maxdeger = short.MaxValue; short mindeger = short.MinValue; Console.WriteLine(birinciDegisken); Console.WriteLine(ikinciDegisken); Console.WriteLine(ucuncuDegisken); Console.WriteLine(maxdeger); Console.WriteLine(mindeger); Console.ReadLine(); } } }
İNT VERİ TİPİ
Tam sayı Değeridir 4 byte yer kaplar
int veri tipi -2.147.483.648 ile 2.147.483.647 arasında değer depolayabilmektedir
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace _3_İntVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { //int veri tipi -2.147.483.648 ile 2.147.483.647 arasında değer depolayabilmektedir // 4 byte yer kaplar ram bellekte. //8 bit = 1 byte //1024 byte = 1KB(kilobyte) //1024 KB = 1MB(megabyte) //1024 MB = 1GB(gigabyte) //1024 GB = 1TB(terabyte) //1024 TB = 1PB(petabyte) int birincidegisken = 1500000; int ikincidegisken = -15115151; int maxDeger = int.MaxValue; int minDeger = int.MinValue; Console.WriteLine(maxDeger); Console.WriteLine(minDeger); /* Console.WriteLine(ikincidegisken); Console.WriteLine(birincidegisken);*/ Console.ReadLine(); } } }
Long VERİ TİPİ
long veri tipi -9,233,372,036,854,775,808 ve 9,233,372,036,854,775,807 arasında değer depolamaktadır
8 byte yer kaplamaktadır
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace LongVeritipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { //long veri tipi -9,233,372,036,854,775,808 ve 9,233,372,036,854,775,807 arasında değer depolamaktadır //8 byte yer kaplamaktadır long birinciDegisken = 54545454; long ikinciDegisken = -111111111; long minDeger = long.MinValue; long maxDeger = long.MaxValue; Console.WriteLine(birinciDegisken); Console.WriteLine(ikinciDegisken); Console.WriteLine(maxDeger); Console.WriteLine(minDeger); Console.ReadLine(); } } }
Float VERİ TİPİ
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace _5_FloatVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { // float // 4 byte float ondalikli_sayi = 35.56f; // Sonuna f yazılmasının sebebi double olarak algılamaması içindir. float ondalikli_sayi2 = 34.1f; Console.WriteLine(ondalikli_sayi); Console.WriteLine(ondalikli_sayi2); Console.ReadLine(); } } }
Char VERİ TİPİ
Karakterleri tutmak için char veri tiplerini Kullanırız
Tek Tırnak içerisinde tek değer olucak şekilde kullanılır.
Tek bir Değer olur
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace _7_CharVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { char karakter = 'E'; char karakter2 = 'S'; Console.WriteLine(karakter); Console.WriteLine(karakter2); Console.ReadLine(); } } }
String VERİ TİPİ
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace StringVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { string isim = "Yazılım"; string soyisim = "Öğreniyorum"; string isim2 = ":)"; Console.WriteLine(isim); Console.WriteLine(soyisim); Console.WriteLine(isim2); Console.ReadLine(); } } }

Boolean VERİ TİPİ
Doğru Yanlış Olduğuna bakar
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace BoolVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { bool kontrol = true; //Doğru bool kontrol2 = false; //Yanlış bool sonuc = 4 > 8; Console.WriteLine(sonuc); Console.ReadLine(); } } }

force
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Eyw hocam bu bolum kaça kadar gidiyor?

20
Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Güzel olmuş eline sağlık. İlki biraz karışıktı bu düzenli olmuş. İyi çalışmalar.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Elinize Sağlık. teşekkürler.
Bu Bölümde Veri Tiplerini Göstermek istiyorum Kendi Yaptığım kadarıyla tabiki yanlışım varsa özür dilerim şimdiden yeni başladım çünkü öğrenmeye Yarın Başka Şeylerle Geri gelmek dileğiyle 1.05.2022
*---------Başlıca Veri Tipleri--------------------------------------------
* byte : tam sayı tanımlamak için kullanılır (1 byte) yer kaplar.
* short : tam sayı tanımlamak için kullanılır (2 byte) yer kaplar.
* int : tam sayı tanımlamak için kullanılır (4 byte) yer kaplar.
* long : tam sayı tanımlamak için kullanılır (8 byte) yer kaplar.
* float : ondalıklı sayı tanımlamak için kullanılır(2 byte) yer kaplar.
* double : ondalıklı sayı tanımlamak için kullanılır(4 byte) yer kaplar.
* boolean : 2 alternatifin olduğu veri tipidir (2 byte) yer kaplar.
* char : sadece tek karakter değerleri atamak istersek kullanılan veri tipidir.
* Metin değerlerini tutabilmek için kullanılan veri tipidir.
-----------Değişken Nasıl Tanımlanır---------------------------
* int sayi = 5; * string isim ="CheatStrike.net"
* double ondalıklı_sayi = 10.5
* -------Değişken Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler----------------------
* 1-> Rakamla Başlayamazlar --> int 1sayi=5;
* 2-> Boşluk Olmaz --> int sayı değeri = 5;
* 3->Türkçe Karakter Kullanılmamalıdır --> int çocukSayisi=10;

BYTE VERİ TİPİ
Byte Veri Tipi 0-255 Arasında olur gerisini kabul etmez.

using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace Veri_Tipleri_Değişkenler_ { class Program { static void Main(string[] args) { //-----Byte Örnekler----- byte birinci = 5; byte ikinci = 255; // byte 0-255 değerleri arasını tutar Fazlasını yazarsanız hata verir byte minDeger = byte.MinValue; //0 byte maxDeger = byte.MaxValue; //255 Console.WriteLine(birinci); Console.WriteLine(ikinci); Console.WriteLine(minDeger); Console.WriteLine(maxDeger); Console.ReadKey(); } } }
SHORT VERİ TİPİ

Short veri tipi -32768 ile 32767 arasında değer depolamaktadır
2 byte yer kaplar
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace _2_ShortVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { //Short veri tipi -32768 ile 32767 arasında Değer depolamaktadır short birinciDegisken = -5454; short ikinciDegisken = 5454; short ucuncuDegisken = 32000; short maxdeger = short.MaxValue; short mindeger = short.MinValue; Console.WriteLine(birinciDegisken); Console.WriteLine(ikinciDegisken); Console.WriteLine(ucuncuDegisken); Console.WriteLine(maxdeger); Console.WriteLine(mindeger); Console.ReadLine(); } } }
İNT VERİ TİPİ
Tam sayı Değeridir 4 byte yer kaplar
int veri tipi -2.147.483.648 ile 2.147.483.647 arasında değer depolayabilmektedir
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace _3_İntVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { //int veri tipi -2.147.483.648 ile 2.147.483.647 arasında değer depolayabilmektedir // 4 byte yer kaplar ram bellekte. //8 bit = 1 byte //1024 byte = 1KB(kilobyte) //1024 KB = 1MB(megabyte) //1024 MB = 1GB(gigabyte) //1024 GB = 1TB(terabyte) //1024 TB = 1PB(petabyte) int birincidegisken = 1500000; int ikincidegisken = -15115151; int maxDeger = int.MaxValue; int minDeger = int.MinValue; Console.WriteLine(maxDeger); Console.WriteLine(minDeger); /* Console.WriteLine(ikincidegisken); Console.WriteLine(birincidegisken);*/ Console.ReadLine(); } } }
Long VERİ TİPİ
long veri tipi -9,233,372,036,854,775,808 ve 9,233,372,036,854,775,807 arasında değer depolamaktadır
8 byte yer kaplamaktadır
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace LongVeritipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { //long veri tipi -9,233,372,036,854,775,808 ve 9,233,372,036,854,775,807 arasında değer depolamaktadır //8 byte yer kaplamaktadır long birinciDegisken = 54545454; long ikinciDegisken = -111111111; long minDeger = long.MinValue; long maxDeger = long.MaxValue; Console.WriteLine(birinciDegisken); Console.WriteLine(ikinciDegisken); Console.WriteLine(maxDeger); Console.WriteLine(minDeger); Console.ReadLine(); } } }
Float VERİ TİPİ
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace _5_FloatVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { // float // 4 byte float ondalikli_sayi = 35.56f; // Sonuna f yazılmasının sebebi double olarak algılamaması içindir. float ondalikli_sayi2 = 34.1f; Console.WriteLine(ondalikli_sayi); Console.WriteLine(ondalikli_sayi2); Console.ReadLine(); } } }
Char VERİ TİPİ
Karakterleri tutmak için char veri tiplerini Kullanırız
Tek Tırnak içerisinde tek değer olucak şekilde kullanılır.
Tek bir Değer olur
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace _7_CharVeriTipi { internal class Program { static void Main(string[] args) { char karakter = 'E'; char karakter2 = 'S'; Console.WriteLine(karakter); Console.WriteLine(karakter2); Console.ReadLine(); } } }
String VERİ TİPİ
Sistemi kullanarak; System.Collections.Generic kullanarak; System.Linq kullanarak; System.Text'i kullanarak; System.Threading.Tasks kullanarak; ad alanı StringVeriTipi { iç sınıf Programı { static void Main(string[] args) { string isim = "Yazılım"; string soyisim = "Öğreniyorum"; string isim2 = " :)"; Console.WriteLine(isim); Console.WriteLine(soyisim); Console.WriteLine(isim2); Console.ReadLine(); } } }

Boole VERİ TİPİ
Doğru Yanlış Olduğuna bakar
Sistemi kullanarak; System.Collections.Generic kullanarak; System.Linq kullanarak; System.Text'i kullanarak; System.Threading.Tasks kullanarak; ad alanı BoolVeriTipi { iç sınıf Programı { static void Main(string[] args) { bool kontrol = doğru; //Doğru bool kontrol2 = yanlış; //Yanlış bool sonuc = 4 > 8; Console.WriteLine(sonuc); Console.ReadLine(); } } }
Büyük Emek Var

Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
6 HİZMET YILI
Eğitim hayatım boyunca yakamdan düşmedi bu kodlama bide matematik istiyor.
Türkiye gibi yerde kodlamacı arkadaşım ayda 7 bin alıyor istanbul da medium olarak.

Game Developer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Eğitim hayatım boyunca yakamdan düşmedi bu kodlama bide matematik istiyor.
Türkiye gibi yerde kodlamacı arkadaşım ayda 7 bin alıyor istanbul da medium olarak.
Matemetige cokta gerek yok aslinda temel bilgin varsa yeterli zaten alanina gore matematik gerekli oluyor kendimden soyleyecek olursam en cok oyun gelistirme alaninda gerekiyor.

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
İmkanın varsa video çekmeni öneririm bu şekilde yeteri kadar etkili olacağını pek düşünmüyorum

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Matemetige cokta gerek yok aslinda temel bilgin varsa yeterli zaten alanina gore matematik gerekli oluyor kendimden soyleyecek olursam en cok oyun gelistirme alaninda gerekiyor.
Hocam bence gerçekten matematik temelde olsa lazım. Ben datetime/zaman işleriyle çok uğraşıyorum ama kafam yetmiyor hesaplamaya. Çoğu zaman doğaçlama yapıyorum.
Algoritmalar harici matematik temel düzey yeterli diye düşünüyorum tabii benim gibi olmasın matematiğiniz.
Post automatically merged:

Güzel anlatım emek var ama unsigned türleri de beklerdim.

天使
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Elinize saglik hocam guzel konu

Game Developer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Hocam bence gerçekten matematik temelde olsa lazım. Ben datetime/zaman işleriyle çok uğraşıyorum ama kafam yetmiyor hesaplamaya. Çoğu zaman doğaçlama yapıyorum.
Algoritmalar harici matematik temel düzey yeterli diye düşünüyorum tabii benim gibi olmasın matematiğiniz.
Post automatically merged:

Güzel anlatım emek var ama unsigned türleri de beklerdim.
Temelde lazim evet ama dedigim gibi oyle cok aman aman ust duzey matematik'te gerekmiyor yine dedigim gibi alana gore degisir tabi katiliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...