Merhaba Memory Hackers Ailesi Ben of nope king sizlere c# ile kodlamış olduğunuz programa nasıl güncelleme getirebilirsiniz ondan bahsedeceğim. Hadi başlayalım NOT : Anlamayan arkadaşlar olursa yazabilirler videolu anlatım çekebilirim.
Bir program yaptınız bunu sürekli güncellemeniz lazım insanların sürekli linkler ile uğraşmasını veya insanlara sürekli link atmak istemiyorsunuz o zaman vereceğim kodlar tam size göre.
Programı yaptınız her şey tamam ama güncelleme sistemi yok bunu yapmak için bizlere bir tane sunucu lazım bu sonucu hosting olabilir. bedava hosting açarak işinizi fazlasıyla halledebilirsiniz.
Sunucu neden lazım diyen arkadaşlar için version tanıtacağız bunu da .php ile yapacağız sunucumuz dan version çekecek hadi başlayalım.
C# Projemizi açalım ve form1 e tıklayalım.
Bu işlemi web client ile yapacağız mantığını sonlara doğru anlatacağım
Kütüphanemize bazı fonksiyonlar eklememiz lazım
using System.Net;
using System.Diagnostics;
using System.Windows.Forms;
Bunları ekledik hemen başlayalım.
public Form1() İn altına şu kodları ekleyelim tüm işlemler burada dönecek neyin ne işe yaradığını anlatacağım siz geliştirebilirsiniz. Kodları.
Kodlarımızı InitializeComponent(); Satırının altına ekleyeceğiz.
Kodlar bu şekilde gözükecek.
if (!webClient.DownloadString("
adresi/version/gun.php").Contains("1"))
Bu kod da arkadaşlar version tanıtıyoruz "
adresi/versiyon/gun.php" Hosting sunucuma eklediğim versiyon Contains 1 yani programın versiyonu 1 olarak tanıtmışım bunu ister 2 3 fark etmez size kalmış.
gun.php dosyasının içine <p>1</p> olarak versiyon ekledim 1 yazan kısım 2 olursa 1 den hariç herhangi bir sayı olursa programın versiyonu ile uyuşmadığı için güncelleme isteyecek.
if (MessageBox.Show("Program Güncel Değil Hata Almamak İçin Güncelleyiniz. ", " Günceleme Aracı", MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Question) == DialogResult.Yes)
Eğer Güncelleme var ise bana "Program Güncel Değil Hata Almamak İçin Güncelleyiniz. " Şeklinde uyarı ver " Güncelleme Aracı" yazan kısım MessageBox un ismi görüntü ekleyeceğim daha iyi anlarsınız.
şu şekilde gözükecek Güncelleme aracı yazan kısmın nere olduğunu gördünüz. Evet dediğimiz zaman bizi tanımladığımız linke yani güncel olan programın indirme linkine gönderecek. Hayır dediğimiz zaman ise Bize güncel olmayan eski sürümü açacak.
System.Diagnostics.Process.Start("programa yönlendirme linki");
Linkle yönlendirmek için Process.Start işlemini kullanacağız "programa yönlendirme linki" bu kısma güncel olan programın indirme linkini ekleyeceğiz.
this.Close();
Evete bastığımız zaman eski sürüm olan programın açılmaması için this.Close(); kodunu kullandım.
MessageBox.Show("Tebrikler En Son Sürümü Kullanıyorsunuz!", "Program ismi ");
Eğer arkadaşlar programın sürümü 1 hosting de bulunan php dosyasının sürümü 1 ise bize bu mesajı verecek.
Tamam dediğimiz zaman program açılacak.
Evet kodlama bu şekildeydi şimdi link hakkında ufak bir öneri vereceğim.
Arkadaşlar link konusunda drive yi kullanabilirsiniz. Sabit bir link oluşturup herkese açık bir şekilde linki oraya eklerseniz.
System.Diagnostics.Process.Start("programa yönlendirme linki"); driveye güncel programı ekleyerek versiyon numarasını hosting veya hangi sunucu ile eklediyseniz versiyon numarasını değiştirerek güncelleme uyarısı verip drive ye yönlendirebilirsiniz. Bu sayede sürekli projeye girip güncel sürümün linkini eklemek zorunda kalmazsınız.
Anlamayan arkadaşlar olursa discord dan veya buradan Mh den özelden ulaşırlarsa yardımcı olurum
Bu konuyu açma sebebim bu güncelleme olayını öğrenmek için baya bi süründüm
bu yüzden başkalarının da bu çileyi çekmemesi için bu konuyu açtım. Umarım yararlı olmuştur.