C# Resim Problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Kuran-ı Kerim proje ödevim vardı. Ben de yazdım projeyi. Ama bir sıkıntım var.
C#:
if(metroSetComboBox1.Text== "MEDD-İ TABİİ")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\1.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "MEDD-İ MUTTASIL")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\2.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "MEDD-İ MUNFASIL")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\3.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "MEDD-i ÂRIZ")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\4.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "MEDD-İ LÂZIM")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\5.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "MEDD-İ LÎN")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\6.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "İZHAR")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\7.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "İHFA")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\8.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "İKLÂB")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\9.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "İDĞAM-I Bİ LÂ ĞUNNE")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\10.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "İDĞAM-I MEAL ĞUNNE")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\11.jpg");
            }
            if (metroSetComboBox1.Text == "KALKALE")
            {
                pictureBox1.Image = Image.FromFile("E:\\PurposeTeam\\Setup1\\12.jpg");
            }

E Sürücüsü flash bellek oluyor. Ben flash belleği başka bilgisayara taktığımda E Sürücüsü değil de G sürücüsü olabiliyor. Resimleri kaybetmeden projemi hocamın bilgisayarında çalıştırmam lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Anladığım kadarıyla cevap vereceğim. "E" sürücüsünü belirtmene gerek yok. Kaynak dosyasına "..\" ile başlaman yeterli olacaktır.

Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Hayır hata veriyor o şekilde yaparsam. Demek istediğim e sürücüsü başka bir bilgisayarda g sürücüsü olabildiği için programda resimler gözükmüyor. Dediğiniz yöntem işe yaramadı.

Üye
7 HİZMET YILI
Resimlerini Proje --> Proje Özellikleri --> Kaynaklar'a yüklersen fotoğrafların yer değişmesine rağmen kullanabilirsin yani şöyle:
C#:
pictureBox1.Image = Properties.Resources.ResimAdi;
Kolay gelsin :)

Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Resim adı derken uzantısını da yazacak mıyım?

Üye
7 HİZMET YILI
Resources yeri var c#'ta. oraya atacaksınız sonra properties.resources.blabla.jpg ile çağıracaksınız

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Arkadaşların dediği gibi , direk resimleri bir yoldan çekmek yerine programınızın içine gömebilirsiniz. Bunun için resource bölümü var zaten.
Kod:
WindowsFormsApplication1.Properties.Resources.myimage

Yok ben böyle yapmayacağım, gene yolla çağıracağım bu flash mevzusunu çöz derseniz de onun için Programın çalıştığı dizini çekmeniz lazım.
Kod:
System.Windows.Forms.Application.StartupPath
Yukarıdaki kod ile exe nin çalıştırıldığı dizini çekebilirsin.
Kodlarını düzenleyecek olursak, diyelim ki o dediğiniz resimler exe nizin yanında. Ve exe niz sürücü ismi belirli olmayan bir flashın içinde çalıştırılıcak:
Kod:
pictureBox1.Image = Image.FromFile(Application.StartupPath + @"\1.jpg");
Bu şekilde eğer 1.jpg adlı dosya çalıştırdığınız exe nizin yanındaysa sıkıntısız bir biçimde kod çalışacaktır.

Ayriyetten program düzenli olsun dersen exe nin yanına images diye klasör oluştur ve tüm resimleri o klasörün içinden çağır. Öyle yaparsan kod şuna döner:
Kod:
pictureBox1.Image = Image.FromFile(Application.StartupPath + @"\images\1.jpg");

Dediğim şekilde denedim ve sonuç:
YkmP1pg.png

Üye
7 HİZMET YILI
Beyler lütfen acil cevap visual studio 2017 yeni başladım c# dili ben şu an console application kodluyorum dediğim gibi yeni başladım ben hiçbir butona tıklamadan nasıl bir sayfaya yönlendirebilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...