C# static form yenileme nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
5 HİZMET YILI
Beyler ve bayanlar bir sorum olacak...
c# da form yenileme işlemi yapmak istiyorum. reflesh kullandım ama olmadı timer kullanarak yapmak istemiyorum çünkü form her yenilendiğinde sql veri tabaından veri istiyor ve bu da programa olumsuz bir olay katıyor. Yardımcı olun baa sorry

EskilerdeN
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
İstediğin form böyle bir şey mi?

private void Form1_Load()

{
Timer1.Interval=10000;

Timer1.Enabled=True;
Timer1.Start();

}

private void Timer1_Tick()

{
}

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Yanlız tek form üzerindemi çalışıyorsun? Cevap hayır ise verilerin geldiği form kaçıncı form?

Üye
5 HİZMET YILI
Yanlız tek form üzerindemi çalışıyorsun? Cevap hayır ise verilerin geldiği form kaçıncı form?
hayır veriler form1 olarak kayıtlı form üzerinden çalışıyor. aslına bakarsan ben diğer formları da form1 de ki panel üzerinde açıyorum ve sorunda şu ki farklı form üzerinden form1 e müdehale edemiyorum mesela form2.show yaptığımda formu açmış oluyorum ama farklı formdan form1 üzerinde panele açma işlemini yapamıyorum. umarım çok karışın anlatmamışımdır
Post automatically merged:

İstediğin form böyle bir şey mi?

private void Form1_Load()

{
Timer1.Interval=10000;

Timer1.Enabled=True;
Timer1.Start();

}

private void Timer1_Tick()

{
}
hacım timer kullanmak istemediğimi belitmiştim

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
hayır veriler form1 olarak kayıtlı form üzerinden çalışıyor. aslına bakarsan ben diğer formları da form1 de ki panel üzerinde açıyorum ve sorunda şu ki farklı form üzerinden form1 e müdehale edemiyorum mesela form2.show yaptığımda formu açmış oluyorum ama farklı formdan form1 üzerinde panele açma işlemini yapamıyorum. umarım çok karışın anlatmamışımdır
Post automatically merged:

hacım timer kullanmak istemediğimi belitmiştim
App restart yapın isterseniz form1 'den direk çekiyorsa verileri uygulamaya restart atmış olacak ve hızlıca kapanıp açılacak verileride almış olacak.

CoreCheat CSGO
Griffin Premium
Ödüller
14
Sosyal
10 HİZMET YILI
App restart yapın isterseniz form1 'den direk çekiyorsa verileri uygulamaya restart atmış olacak ve hızlıca kapanıp açılacak verileride almış olacak.
Adam sırf veriler yeniden geldiği için refresh atmak istemiyor. Programı restartlamak yapmak istemediği şeyi daha da kötü hale getirir. Timer yerine thread kullanabilirsin. Formda nereyi yenilemek istiyorsan sadece o elementi reloadlamak daha mantıklı olut böylece formu refresh etmediğinden tekrardan data çekme işlemi yapmaz yani initializerini çalıştırmaz. Eğer element tekrar yüklenmiyorsa (hatırlamıyorum valla tam) direkt o elementi kodla oluşturt bir tane de destructor yaz tekrar sadece yüklemek istediklerini inşa et. Böylece formu bir nevi reloadlamış olursun.

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Adam sırf veriler yeniden geldiği için refresh atmak istemiyor. Programı restartlamak yapmak istemediği şeyi daha da kötü hale getirir. Timer yerine thread kullanabilirsin. Formda nereyi yenilemek istiyorsan sadece o elementi reloadlamak daha mantıklı olut böylece formu refresh etmediğinden tekrardan data çekme işlemi yapmaz yani initializerini çalıştırmaz. Eğer element tekrar yüklenmiyorsa (hatırlamıyorum valla tam) direkt o elementi kodla oluşturt bir tane de destructor yaz tekrar sadece yüklemek istediklerini inşa et. Böylece formu bir nevi reloadlamış olursun.
Daha önce benzer projede uğraştım anlatmak istediği form load olarak bağlantı sağlayıp çekiyor gibi anladım.

Tutti mi chiedono perché ho imparato questa lingua
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
dostum verileri sürekli timerde sql den çekerken donma yaşıyorsan background worker ile sürekli arkaplanda yenilettirme yapabilirsin buda formunda donma kasma veya olumsuz bir durum yaşatmaz backgroundworker kullanmanı öneririm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...