C# static void Main(string[] args) nedir ve ne anlama gelir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Herkese merhaba arkadaşlar,
Uzunca bir süredir yoktum. İşlerin yoğunluğu itibariyle pek zaman ayıramadım, sizler için tekrar vakit buldukça sıkça sorulan bir soruya açıklık getirmek istedim.

C#'da Namespace girildikten sonraki statement(satır)'da görünün şu meşhur
C#:
"static void Main(string[] args)"
ne anlama geliyor?

Aslında, sizin evinizdeki anahtarın ne işe yaradığını anlatan bir şey gibi diyebiliriz. Evdeki anahtarın senin odana girmene izin verir, ama sen anahtarı kullanmadan önce anahtarın ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını bilmelisin. Aynı şekilde, bu C# satırı da bir programda ne olup bittiğini kontrol eden anahtar gibidir.

"Static" kelimesi, bu anahtarın diğer anahtarlar gibi sürekli kullanılacağını ve değiştirilmeyeceğini söyler. Yani, sizin evdeki anahtar gibi, bu anahtar da hep aynı kalacak ve değiştirilmeyecek.

"Void" kelimesi, bu anahtarı kullanırken geriye bir şey döndürmediğini söyler. Yani, sen anahtarı kullanarak odana girersin, ama anahtar geri dönmez. Sen sadece odana girersin, başka bir şey yapmaz.

"Main" kelimesi, bu anahtarın programın ana bölümünü temsil ettiğini söyleyen şeydir. Yani, sizin evdeki anahtarın senin odana girmene izin vermesi gibi, bu anahtar da programın ana bölümüne girmene izin verir.

"string[] args" kısmı, bu anahtarın programın hangi parametrelerle çalışacağını söyler. Yani, sizin evdeki anahtarın hangi kapıları açabileceğini söylemesi gibi düşünebilirsin, bu anahtar da programın hangi parametrelerle çalışabileceğini söyler.

Şimdi en önemli kilit noktaya geldik. Tamam, işte burada: Bu anahtar, bir programda en önemli şeylerden biridir ve programlama dillerinde sık sık kullanılır. Şimdi sen de evdeki anahtarın ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını daha iyi anlamışsındır umarım!

Hap bilgiler kısmından herkese saygılar.

Hepinize iyi forumlar dilerim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
ben ne olduğunu bilmiyordum aydınlandım resmen teşekkür ederim

kmode exception
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Güzel konu ellerine sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...