C# Tick Count Nasıl Sıfırlanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Bir projem için sistemin açık kaldığı süreyi MS hesabinda tutan TickCount'u sıfırlamam gerekiyor. Tickcount (boot time veya CPU uptime) sadece PC restart atılınca sıfırlanıyor benim bunu c# ile veya bir CMD komuti ilede sıfırlamam gerekiyor. Yardımcı olucak arkadaşlara teşekkürler

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
karışık anlatmışsın, muhtemelen sistemin açık kaldığı süreyi sıfırlamak istiyorsunuz, sistemin açık kaldığı süre, sadece restart ile sıfırlanır. cmd komutu ile sıfırlamak mümkün değildir. iyi forumlar.

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
karışık anlatmışsın, muhtemelen sistemin açık kaldığı süreyi sıfırlamak istiyorsunuz, sistemin açık kaldığı süre, sadece restart ile sıfırlanır. cmd komutu ile sıfırlamak mümkün değildir. iyi forumlar.
Teşekkürler belki sıfırlayan bir cmd komutu olduğunu düğünmüştüm.

CSharp
Banlı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Teşekkürler belki sıfırlayan bir cmd komutu olduğunu düğünmüştüm.
Programı pc açıldığında başlamasını ayarlarsın. Program açıldığında Tickratei alırsın sonra aradaki zamanı farkını ölçerken şuanki tickratei, başlangıçtaki tickrateden çıkarırsın sonra onu zaman birimine dönüştürürsün veyahut program açıldığında Stopwatch başlatırsın sonra istediğin zaman oradan aradaki zaman farkını yazdırırsın

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Programı pc açıldığında başlamasını ayarlarsın. Program açıldığında Tickratei alırsın sonra aradaki zamanı farkını ölçerken şuanki tickratei, başlangıçtaki tickrateden çıkarırsın sonra onu zaman birimine dönüştürürsün veyahut program açıldığında Stopwatch başlatırsın sonra istediğin zaman oradan aradaki zaman farkını yazdırırsın
Reis benim istediğim sıfırlama ölçme değil. Yani buton eventine sıfırlamayı ekliyormuş gibi düşün.

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Tickrate'i arttıran kodu buraya at, elimden geleni yapayım.
Her şeye baktım ama tickrate arttırmayı bırak hiç bir şey yapamıyosun elleyemiyorsun ona.

int tickDeger = Environment.TickCount & Int.MaxValue;

diyerek alabiliyorum sadece üzerinde oynama yapamıyorum.

Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Environment.TickCount neye göre yükseliyor? neye göre artıyor. bir zaman dilimi mi var program açıldıgı saniyeden başlayıp mı artıyor yoksa saatin sayısalını mı çekiyor?

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Environment.TickCount neye göre yükseliyor? neye göre artıyor. bir zaman dilimi mi var program açıldıgı saniyeden başlayıp mı artıyor yoksa saatin sayısalını mı çekiyor?
Tickconut sistem başladığı an başlar. MS hesabında yükselir ve sadece yeniden başlatmada sıfırlanıyor. Yani sistem açıldığı an bir timer var ve ms hesabında saniye saniye artıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...