C# Timer nesnesi ile Kronometre Yapımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öfke.
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]1.Adım: Öncelikle projemizi açalım ve form üzerine 1 adet label, 1 adet timer ile 3 adet butonekleyelim. Sonra aşağıdaki ayarları yapalım:[/FONT]
  • Labelin textini 0 (sıfır) yapalım ve fontunu büyütelim ki saniye sayımı güzel görünsün.
  • Eklediğimiz 3 butonunda textini Başlat, Durdur ve Sıfırla yapalım.
  • Eklediğimiz timera tıklayarak özellikler penceresinden interval değerini 1000 (1 saniye) yapalım ve enabled değeri false olsun.
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]Başlat butonuna tıklayınca timer sayımını başlatacağız. Durdur butonuna basınca timerı durduracağız. Sıfırla butonuna basınca timerı durdurup labelin textini 0 (sıfır) yapacağız.[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]Evet eklediğimiz nesnelerin ayarlarını yaptıktan sonra gelelim kodlamayı yapmaya:[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]2.Adım: İlk olarak başlat butonuna çift tıklayarak butonun kodunu aşağıdaki gibi yazalım:[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
timer1.Enabled = true;
}[/FONT]

[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]Burada timer1 nesnesini başlattık.[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]3.Adım: Durdur butonuna çift tıklayarak kodunu aşağıdaki gibi yazalım:[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
timer1.Enabled = false;
}[/FONT]

[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]Burada da timer 1 nesnesini durdurduk.[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]4.Adım: Sıfırla butonuna çift tıklayarak kodunu aşağıdaki gibi yazalım:[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
timer1.Enabled = false;
label1.Text = “0”;[/FONT]

[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]}[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]Burada da timer1 nesnesini durdurup label1 nesnesinin yazısını sıfır yaptık.[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]5.Adım: Şimdi ise timer1 nesnesine çift tıklayarak tick fonksiyonunu aşağıdaki gibi yazalım.[/FONT]
[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
int sayi = Convert.ToInt32(label1.Text);
sayi++;
label1.Text = sayi.ToString();
}[/FONT]

[font=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]Burada da labelin yazısını integere çevirerek sayi değişkenine alıyoruz ve bunu 1 arttırıp tekrar label1’in textine yazıyoruz. Bu şekilde her 1 saniyede (intervale 1 saniye vermiştik) bu işlemi yapmış oluyoruz.[/FONT]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...