- Moderatör
aka panic.rs
Kurucu
Merhaba, Arada bir Böyle ufak Dersler Paylaşmayı Düşünüyorum
Neyse Uzatmadan Başlayalım :
İlk Önce C++ Console Application , Konsol Uygulamamızın Projesine 1 adet .cpp Ekliyoruz örneğin main.cpp ve Aşşağıdaki includeleri ve std namespacemizi ekliyoruz.
Hemen Sonra ise Aşşağıdaki Kodu yazıyoruz..
Daha Sonra aşşağıdaki Koda geçelim onuda aynı Şekilde yazıyoruz..
Çıktı Resmi :
Yukarıda vermiş oldugum kodların // dan sonra gelenler Comment line , Yorum satırıdır.. Orda Gereken bilgiler verilmiştir.
Tavsiyem Kodu direk Kopyala yapıştır yapmak yerine Elleriniz vardır inşallah , onları kullanarak Kendiniz yazın, istesem tüm kodları parça Ayrı şekilde verirdim ancak
vaktim yok böyle hızlı bir dersin sonuna gelmiş olduk..
İyi Forumlar..

Neyse Uzatmadan Başlayalım :
İlk Önce C++ Console Application , Konsol Uygulamamızın Projesine 1 adet .cpp Ekliyoruz örneğin main.cpp ve Aşşağıdaki includeleri ve std namespacemizi ekliyoruz.
Kod:
#include <iostream>
#include <vector>
#include <Windows.h>
using namespace std;
Hemen Sonra ise Aşşağıdaki Kodu yazıyoruz..
Kod:
std::vector<int>Benzersiz_Sayilar; // vectörümüzü tanımlamış olduk
Daha Sonra aşşağıdaki Koda geçelim onuda aynı Şekilde yazıyoruz..
Kod:
int main()
{
setlocale(LC_ALL, "Turkish"); // Bu kodu Türkçe Karakter Problemini Düzeltmek için Kullanıyoruz.
while (true)
{
int MaksimumSayi =10;
int DeğişkenSayi = rand() % MaksimumSayi; // 0-10 arası Değişken sayı üretir.
if (std::find(Benzersiz_Sayilar.begin(), Benzersiz_Sayilar.end(), DeğişkenSayi) == Benzersiz_Sayilar.end())// Değişken sayının vectörümüzde olup olmadıgını kontrol eder ,
{
printf("Değişken Sayı : %d\n",DeğişkenSayi);// Sayıyı Konsola Yazdırır..
Benzersiz_Sayilar.push_back(DeğişkenSayi);// Sayıları Vectorümüze Gönderir. // ve Sonra Vectörümüze Ekler.
}
if(Benzersiz_Sayilar.size()>=MaksimumSayi) // 10 Farklı Sayı yaptıysak 10. Sayıdan sonra Döngüyü durdurur.
break; // Döngüyü Durdurmak için Break kullanırız..
Sleep(100);// Sleep 100 ile Döngünün Threadını Yavaşlatırız , Eğer bu Sleepi koymaz isek while döngüsü çok hızlı döner ve,
// Uygulamanın CPU Kullanımı Çok yüksek Olur %20 ve üstü , Eğer Koyarsak %1 Altında olur yaptıgımız işleme Göre Değişir
}
printf("Vector Dolduruldu\n Çıkmak İçin Entere Basınız.."); // Döngünün Durdugunda Bu Kod Çalışır ve Konsola Vector Dolduruldu Diye Yazar..
getchar();
return 0; // ve Program bitti...
}
Çıktı Resmi :
Yukarıda vermiş oldugum kodların // dan sonra gelenler Comment line , Yorum satırıdır.. Orda Gereken bilgiler verilmiştir.
Tavsiyem Kodu direk Kopyala yapıştır yapmak yerine Elleriniz vardır inşallah , onları kullanarak Kendiniz yazın, istesem tüm kodları parça Ayrı şekilde verirdim ancak
vaktim yok böyle hızlı bir dersin sonuna gelmiş olduk..
İyi Forumlar..
Kod:
//Regards LeftSpace
//
//Saygılarla LeftSpace