Onaylı Üye
Örnek Kod Verebilrmisin.Basit, if else komutları ile yapabilirsin.
Programda Normal İlk ad ve şifreyi diğer formdan değiştirdiğim zaman programa kayıt edilmesi gerekiyorAnladığım programı açtığında kullanıcı adı ve şifre en son başarılı giriş yaptığın bilgileri kayıt etsin ve program kapatip açtığında karşına çksin?
Ozaman kayıt etmesi için o formuda gösterecen yanı aynı işlemleri o forma yapcan ama veri tabaninı bir yapcan 2 formda aynı yerden çekcek ama tek form kaydedecekProgramda Normal İlk ad ve şifreyi diğer formdan değiştirdiğim zaman programa kayıt edilmesi gerekiyor
Tek Formda Yapsam Bile Ya Da Diğer Formda Kayıt Oluyor Fakat Programı Açarken voidi çağrıyor ve program başa dönüyorOzaman kayıt etmesi için o formuda gösterecen yanı aynı işlemleri o forma yapcan ama veri tabaninı bir yapcan 2 formda aynı yerden çekcek ama tek form kaydedecek
Post automatically merged:
Anlatamyom xd
Moruq anladm sorununu veri tabanı kullanacan sql, mysql hayatımda hiç veri tabanı kullanmadm çünki özel moddladığım koivm sanallaştırıcım var XD yada rad studio(delphi, rad c++) kullandmTek Formda Yapsam Bile Ya Da Diğer Formda Kayıt Oluyor Fakat Programı Açarken voidi çağrıyor ve program başa dönüyor
Kullandım Fakat İlla Kullanmak Zorundamayıız Diye Sordum Şimdi Voidi Çağırmadan Bir Algoıritma düşündüm onu deniyorumMoruq anladm sorununu veri tabanı kullanacan sql, mysql hayatımda hiç veri tabanı kullanmadm çünki özel moddladığım koivm sanallaştırıcım var XD yada rad studio(delphi, rad c++) kullandm
Örnek Kod Verebilrmisin.
if (textBox1.Text == "kullanıcı adı")
{
if(textBox2.Text == "sifre")
{
MessageBox.Show("Başarıyla giriş yaptınız!", "Bilgilendirme", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
//Kullanıcı adı şifre doğru ise atılacak form
}
else
{
MessageBox.Show("Yanlıs bir sifre girdiniz!", "Bilgilendirme", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
}
}
else
{
MessageBox.Show("Yanlıs bir kullanıcı adı girdiniz!", "Bilgilendirme",MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
}
Settings save yada internet üzerinden microsoftun txt tarzı bir data'sı vardı onu internet üzerinden cektircenKullandım Fakat İlla Kullanmak Zorundamayıız Diye Sordum Şimdi Voidi Çağırmadan Bir Algoıritma düşündüm onu deniyorum
//Kullanıcı adı şifre do
Teşekkür Ederim. Fakat Demek İstediğim Veri Tabansız Giriş Paneli Şimdi Voidsiz String Olarak ad ve sifre tanımladım eğer doğru ise diğer forma gitti ve ad ve sifreyi değistiridm ok yaptım zaten fakat program içinde değişiyor veri tabansız kalıcı yapamazmıyım ?C#:if (textBox1.Text == "kullanıcı adı") { if(textBox2.Text == "sifre") { MessageBox.Show("Başarıyla giriş yaptınız!", "Bilgilendirme", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); //Kullanıcı adı şifre doğru ise atılacak form } else { MessageBox.Show("Yanlıs bir sifre girdiniz!", "Bilgilendirme", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); } } else { MessageBox.Show("Yanlıs bir kullanıcı adı girdiniz!", "Bilgilendirme",MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); }
istersen string tanımlayarakda yapabilirsin.
Bilgisayarda bir not defteri oluşturursun ordan çeker. Biraz google da araştırırsan nasıl yapacağını bulursun o kadar da zor bir şey değil.Teşekkür Ederim. Fakat Demek İstediğim Veri Tabansız Giriş Paneli Şimdi Voidsiz String Olarak ad ve sifre tanımladım eğer doğru ise diğer forma gitti ve ad ve sifreyi değistiridm ok yaptım zaten fakat program içinde değişiyor veri tabansız kalıcı yapamazmıyım ?
Dostum txt'den çekebilir aslında ama kullanıcı adını ve sifreyi satır numarasina göre çekmesi lazm hmmmmBilgisayarda bir not defteri oluşturursun ordan çeker. Biraz google da araştırırsan nasıl yapacağını bulursun o kadar da zor bir şey değil.
Ayrı ayrı text ler(not defterleri) oluşturabilir. Basit olması için.Dostum txt'den çekebilir aslında ama kullanıcı adını ve sifreyi satır numarasina göre çekmesi lazm hmmmm
Araştırıyorum Çok Teşekkür Ederim.Ayrı ayrı text ler(not defterleri) oluşturabilir. Basit olması için.
Ayrı texter deil alt alt textler oluşturacak çunki satır numarasına göre çekiyor hmmmmm neyse konu çözuldü sanrm xdAyrı ayrı text ler(not defterleri) oluşturabilir. Basit olması için.
Dostum konu kaydetme deil neyse çözüldü ya txt mantığı yada veri tabanı kullanacakhttps://memoryhackers.org/konular/c-ini-dosyasi-okuma-yazma.81664/ bu konudaki .ini parser olayını kurup adam giriş yaptığında verileri .ini dosyasına kaydetebilirsin (eğer sorun yaşarsan Discordum : Lufzys#4292 )
Brom Arkaşın istediği programlardaki "Beni Hatırla" özelliği.C#:if (textBox1.Text == "kullanıcı adı") { if(textBox2.Text == "sifre") { MessageBox.Show("Başarıyla giriş yaptınız!", "Bilgilendirme", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); //Kullanıcı adı şifre doğru ise atılacak form } else { MessageBox.Show("Yanlıs bir sifre girdiniz!", "Bilgilendirme", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); } } else { MessageBox.Show("Yanlıs bir kullanıcı adı girdiniz!", "Bilgilendirme",MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); }
istersen string tanımlayarakda yapabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?