- Moderatör
aka panic.rs
Kurucu
Merhaba C++ Hastası Dostlar,
Öncelikle Bu anlatıcağım konu Microsoftun sitesinde dahi Adam akıllı anlatılmamış deneme yanılma yoluyla keşfettim.
Yukarıdaki resimdede gördüğünüz gibi VERSION_STR 3.0.3 Olarak Define Etmişim ama bunu Nasıl bir .h & .cpp Dosyasına eklemeden Yaptığımı göstericem.
Şimdi Yukarıda yaptığımız örneği herkes bilir ve sık sık kullanır şimdi asıl Can alıcı Güzel noktaya geçelim.
Yukarıda görmüş olduğunuz resimde ise Preprocessor kullanarak header veya cpp dosyasına ekleme yapmadan Tanım Sağlamış olduk ve yukarıdaki Kodun Çıktısını Hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur zaten Koymaya Gerek duymadım
Anlatıcaklarım bu kadardı Arkadaşlar Yazım hataları olabilir kusura bakmayın Ana dilimizi unutuyoruz gittikçe Her gün Kendinizi Geliştirmeye Devam edin Sağlıcakla Kalın..
İyi Forumlar..
Öncelikle Bu anlatıcağım konu Microsoftun sitesinde dahi Adam akıllı anlatılmamış deneme yanılma yoluyla keşfettim.
Yukarıdaki resimdede gördüğünüz gibi VERSION_STR 3.0.3 Olarak Define Etmişim ama bunu Nasıl bir .h & .cpp Dosyasına eklemeden Yaptığımı göstericem.
- Adım Önce Projemize Sağ Tıklayıp Seçeneklerine gidiyoruz
- Adım Sol Sekmeden C/C++ Sayfasına Giriyoruz
- Adım Preprocessors Sayfasına giriyoruz
- Adım Burada Karşımıza Preprocessor Definitions seçeneği Karşımıza Çıkıyor
- Adım Burada O seçeneği Düzenle dediğimizde içine DENEME gibi Define ekleyebiliriz ve bunu Daha sonra projede alttaki gibi kullanabiliriz
Şimdi Yukarıda yaptığımız örneği herkes bilir ve sık sık kullanır şimdi asıl Can alıcı Güzel noktaya geçelim.
- Adım Önce Projemize Sağ Tıklayıp Seçeneklerine gidiyoruz
- Adım Sol Sekmeden C/C++ Sayfasına Giriyoruz
- Adım Preprocessors Sayfasına giriyoruz
- Adım Burada Karşımıza Preprocessor Definitions seçeneği Karşımıza Çıkıyor
- Adım Burada O seçeneği Düzenle dediğimizde içine
YAML:
DENEME_YAZI#"memoryhackers.org Buraya version vb Yazılabilir"
Yukarıda görmüş olduğunuz resimde ise Preprocessor kullanarak header veya cpp dosyasına ekleme yapmadan Tanım Sağlamış olduk ve yukarıdaki Kodun Çıktısını Hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur zaten Koymaya Gerek duymadım
Anlatıcaklarım bu kadardı Arkadaşlar Yazım hataları olabilir kusura bakmayın Ana dilimizi unutuyoruz gittikçe Her gün Kendinizi Geliştirmeye Devam edin Sağlıcakla Kalın..
İyi Forumlar..