C Vitamini

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
C vitamini alındıktan en az iki saat sonra ince bağırsak tarafından emiliyor. Günlük tüketim miktarı 100 mg ile 150 mg arasında olduğunda vücut tarafından yüzde 75'i emilirken alınan miktar 1000 mg çıktığında sadece yüzde 50 kadarı emiliyor. Yani halk deyimiyle fazlasını vücut atıyor.

C vitamininin soğuk algınlığından koruyucu etkisi kanıtlanamamakla birlikte, soğuk algınlığı geçiren kişilerde hastalık süresini kısalttığı ve semptomların ciddiyetini azalttığı biliniyor. Çünkü C vitamini, vücuda giren virüslerin hareketliliğini azaltıyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

En önemli C vitamini depolarından birisi kuşburnu. Bütün turunçgillerde, maydanoz, asma yaprağı, çilek, domates, karpuz, kırmızı dolmalık biber, brokoli ,karnabahar, havuç, roka, tere, kuru soğan, ıspanak ve lahanada bol miktarda bulunuyor. Yani özellikle kış ayları C vitamini alabileceğimiz zenginliğe sahip.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
şu yazıya kadar eminim çogu kişi c vitaminin sadece portakal ve limonda oldugunu düşünüyordur.Faydalı bir bilgilendirme .+ saol

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Bu günlerde doğal yollardan vitamin almaya ihtiyacımız var bir nebzede olsa bilgi vermek istedim .

Edeple Gelen Lütufla Gider
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Bilgilendirme güzel fakat biberlerden sadece kırmızı dolmalık biber diye eklenmiş. Sanırım yazın alıntı. Kaç yılına ait bilmiyorum ama yapılan bir araştırma da en çok C Vitaminine sahip olan ürün Yeşil biber olarak açıklanmıştı. Ve listede yok. Dikkatimi çekti.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bağışıklığı sağlam insan ayak üstü covid 19 u atlattığını anlamıyormuş bir tv programında duydum bu olabilirmi grip gibi ayakta atlatıp kurtulan insan varmıdır sizce ?

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Bilgilendirme güzel fakat biberlerden sadece kırmızı dolmalık biber diye eklenmiş. Sanırım yazın alıntı. Kaç yılına ait bilmiyorum ama yapılan bir araştırma da en çok C Vitaminine sahip olan ürün Yeşil biber olarak açıklanmıştı. Ve listede yok. Dikkatimi çekti.
Doğrudur kardeşim bir yerde okurken dikkatimi çekti paylaşmak istedim illakş eksiği vardır :D
Post automatically merged:

C vitamini alındıktan en az iki saat sonra ince bağırsak tarafından emiliyor. Günlük tüketim miktarı 100 mg ile 150 mg arasında olduğunda vücut tarafından yüzde 75'i emilirken alınan miktar 1000 mg çıktığında sadece yüzde 50 kadarı emiliyor. Yani halk deyimiyle fazlasını vücut atıyor.

C vitamininin soğuk algınlığından koruyucu etkisi kanıtlanamamakla birlikte, soğuk algınlığı geçiren kişilerde hastalık süresini kısalttığı ve semptomların ciddiyetini azalttığı biliniyor. Çünkü C vitamini, vücuda giren virüslerin hareketliliğini azaltıyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

En önemli C vitamini depolarından birisi kuşburnu. Bütün turunçgillerde, maydanoz, asma yaprağı, çilek, domates, karpuz, kırmızı dolmalık biber, brokoli ,karnabahar, havuç, roka, tere, kuru soğan, ıspanak ve lahanada bol miktarda bulunuyor. Yani özellikle kış ayları C vitamini alabileceğimiz zenginliğe sahip.
Arkadaşlar yazıyı bir platformda okurken dikkatimi çekti o yüzden paylaştım illaki eksiği vardır yinede araştırın :D

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kuşburnu yiyin çok c vitamini var

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Feel good about the body
Thank you

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Aklıma sağlık bakanlığının kamu spotu geldi kafama portakal düşecek sandım :D

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
teşekürler şu güzel bilgi için

Banlı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
en iyisi portakal

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Bilgi icin sagol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...