C# yeni başlayanlar için öneriler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Merhabalar abiler ablalar saygılar, öncelikle yazılıma yeni başladım hiçbirşey bilmiyorum c# bana uygun geldi. Eğer yanlış bir seçim yaptıysam önerileriniz esirgemeyin lütfen.

Game Developer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Hocam çok iyi bir karar vermişsin. Öncelikle C# gayet basit ve anlaşılır bir yazım stiline sahip, bunun yanı sıra çok harika ve geniş bir ekosisteme sahip yani tam anlamıyla istediğin her şeyi yapabilirsin C# ile.
Bir kaç örnek vereyim.
1. Oyun geliştirmek için Unity oyun motoru kullanabilirsin veya XNA ile kendi oyun motorunu yapıp geliştirmelerini onun üzerinde yapabilirsin.
2. Blazor ile WebAPI yapabilirsin veya doğrudan website'ler yaratabilirsin.
3. ML.NET ile makine öğrenimi modelleri oluşturabilirsin (bu konu hakkında pek bilgim yok).
4. Xamarin ile telefon uygulaması geliştirebilirsin.
Ve dahası...

Tüm bunları C# ile rahatça yapabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI

Güzel bir seçim dostum sana yapabileceklerini söyleyim​

Sanal dünyada programlama dili ile akla gelen her şey yapılabilir. Web sitelerinden mobil uygulamalara kadar birçok alanda yazılım geliştirilebilir. C#’ın nimetlerinden sonuna kadar faydalanan yazılımcılar için gerekli olan sadece biraz hayal gücü ve istek. Güncel bir programlama dili olması ve sürekli kendini geliştirmesiyle bilinen C# ile teknolojiye uygun kodlamalar yapılabilir. Mesela;

Mobil Uygulamaların Programlanması: Akıllı telefonların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmasıyla beraber mobil uygulama kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Neyse ki C# ile bu uygulamaların yazılımları kolay bir şekilde yapılmaktadır. Her ne kadar Windows işletim sistemli akıllı telefonlar çok yaygın olmasa da, C# Windows tabanlı uygulamalar için de kodlama yapmak mümkündür.

Web Sitelerinin Yazılımı: Veri transfer yöntemi ile işleyen bu programlama, veri işlemlerinin yapıldığı sistemler için kullanılır. Veriler, HTTP ve XML kurallarına uygun olarak internete aktarılır.

Bilgisayar Ve Mobil Oyun Tasarımı: C Sharp ile ister mobil oyun olsun ister bilgisayar oyunu olsun bütün oyun motorları yapılabilir. Her oyun motoru da C# programlama dilini destekler.

DLL Oluşturulması: İngilizce Dinamic Link Library kelimelerinin kısaltması ile oluşturulan DLL’in anlamı dinamik kütüphanelerdir. DLL, çözülmesi zor kodların ayrıştırılmasını sağlar ve kodlamasında C#’dan yararlanılır.

Windows Ve Cross Platform Uygulamalarının Yapılması: Cross Platform uygulamaları çoklu yapı anlamına gelmektedir. Birden fazla uygulamanın alt yapı programlarında çalışabilecek şekilde geliştirilen uygulama türüdür. Maliyet ve uygulama geliştirme süresi açısından girişimcilerin tasarruf etmesini sağlamaktadır.

Area 51 Running GIF by MOODMAN

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
bende cok ogrenmke istiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Pyhton gibi bir şeyle başlaman temelini atmana daha yardımcı olabilir ama c# güzel seçim

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
hocam emek verip çabalaman lazm herşey gibi ama sonucunu alırsın

Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Programlama TV tarafından ücretsiz olarak sunulan C++ video derslerine bakmanı öneiryorum hem detaycı oluşu, hem de temiz bir dille anlatılıyor olması sayesinde C++ programlama dilini kolayca kavramanıza yardımcı olacaktır umarım yardımcı olur senin için

Banlı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
önerilecek tek şey çok vakit ayırıp kendini geliştirmeye çalışmaktır dostum bol bol videolar izle bu süreçte başarılar diliyorum

Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
The course I bought was on a course platform, I don't know if I can quote it here, but there are several on the internet, I'm going to go back to studying c+ too.

BOSS
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Merhabalar abiler ablalar saygılar, öncelikle yazılıma yeni başladım hiçbirşey bilmiyorum c# bana uygun geldi. Eğer yanlış bir seçim yaptıysam önerileriniz esirgemeyin lütfen.
Yarın bunun için güzelce bir makale yayınlayacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...