Çalıştığım iş yerinde 2 aydır sigortam yapılmıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kötü olan yerler değildir kardeşim, insanlardır.
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar 2 aydır tekstil de çalışıyorum ve sigorta girişim olmadı patron işkur dan alacam diyerek uzatıp duruyor şimdi de mayıs ayına uzadı dedi geçen ay 15 günlük çalıştığım maaşı aldım ama bu ay bazı benim gibi sigortasız olanlara 7 bin vermiş ben ona asgari ücretin altına çalışmam demiştim eğer yarın bana 7 bin TL verirse çıkış verip bunu nereye şikayet edebilirim nasıl dava edebilirim ve haklarım nedir?

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
170i arayıp tüm durumu anlat. Sorunun çözülecektir. Bu süreçte ismin geçmeyecek. İşyeri sahibide vergi kaçakçılığından yüksek miktarda ceza alacak.

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
işyerini çalışırken şikayet etmen yeterli derecede yardımcı olur sana.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bu durumda çok insan var. işkur üzerinden seni işe aldığında da 6 ay sonra işten çıkartıp tekrar alacak tazminat ödememek için . 170 SSK Şikayet hattı. olup biteni anlatırsan ve bir kaç şahidin de varsa firma kesinlikle cezalandırılır

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
hocam arkadaşın başına gelmişti 170i aramıştı ama şuanda ne durumda bilmiyorum işten de çıktı

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum hiç vakit kaybetmeden alo 170 i ara sgk ya durumu bildir sigortasız sen o işletmede hala çalıştırılıyorsan bu bir suçtur,sigortasız kimse çalıştırılamaz ayrıca geriye dönük sigorta girişide talep et

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar 2 aydır tekstil de çalışıyorum ve sigorta girişim olmadı patron işkur dan alacam diyerek uzatıp duruyor şimdi de mayıs ayına uzadı dedi geçen ay 15 günlük çalıştığım maaşı aldım ama bu ay bazı benim gibi sigortasız olanlara 7 bin vermiş ben ona asgari ücretin altına çalışmam demiştim eğer yarın bana 7 bin TL verirse çıkış verip bunu nereye şikayet edebilirim nasıl dava edebilirim ve haklarım nedir?
170 SSK Şikayet hattını arayıp durumu anlatmalısın yüksek miktarda ceza alacaktır

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Şikayet edeceksin hocam başka bir yolu yok ÇSGB, SGK, İŞKUR ve MYK sorunlarıyla alakalı 170 i de arayabilirsin

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
istifa etmen en sağlıklısı olur hocam

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Hakkını savun kanka sakın ezdirme kendini. 170'i ara yardımcı olurlar.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kanunen herkesın mahkeme hakkı vardır haklı yada haksız egerkı haksızlıga ugradıgınızı dusunuyorsanız mahkeme yoolu acıktır buna mahkeme dogru kararı vermek ıcın sızlerı yargılar ve sonuca varır yanı demem okı bu kotu bırsey degıldır mahkemeye vermeyı herkes ocu gıbı gorur ancak uyusmassızlık lar halınde mahkemey gıtmek gayet dogaldır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...