Çalıştığım İşyeri Mesai Ücretimi Kesiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Merhaba Arkadaşlar Ben ARDAHAN Gibi Küçük Bir Şehirde Yaşıyorum İş Olanakları Fazla Olmadığından Dolayı
TEKSTİL İŞİNDE Çalışıyorum 11.400 TL Ücret Veriyorlar Mesai Saati İse 50 TL'den Hesaplıyorlar
Mesai Ücretimiz Fazla Olunca Vermeyip Bize Sigortanıza Yatırıyoruz Diyorlar Böyle bir Olanak Mevcutmudur
Sigorta Geçmişine E-Devlet Üzerinden Bakınca Birşey Görünmüyor

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
İş yeri sana yasal olarak maaş bodrosu çıkarması gerekli dostum ,bu bodroda maaşındaki kesintileri mesaileri bildirmesi gerekli bildirmemişse sgk yı arayıp şikayette bulunabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Böyle birşey olmaz.. Resmen suç işliyorlar şikayet edip hakkını ara derim. sen fazla çalışıyorsan hakkını almak zorundasın. sigortayi tabikide yatıracak mesai parasından kesip onamı yatırıyor sanıyorsun?

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
şikayette bulunursun ama işin sonu mobbinge varabilir, üstlerinle güzel dille konuşmaya çalış. ailemden şikayet için baskı görüyorum de

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Yetkili alanlara şikayetini iletmen gerekiyor, böyle birşey yapamazlar.

Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
sgk ve cimere şikayette bulunabilirsin. Eğer adım gider diye korkarsan başkasının adına şikayet talebinde bulun. Başka yapabilecek bir şey yok diye biliyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
cimere şikayette bulun yazmıs birisi bazen isim soyisim paylasılıyor her ne kadar paylasılmaması gerekse bile. sana tavsiyem dostum kesinlikle yeni bir is bul bulduğunda ilk işinde cimer vs. platformlar üzerinden eski iş yerini şikayet etmek olsun.

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
cimere yaz anonim olarak baskına gelip çözerler o işi

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
hakkını arayarak gerekli şikayeti cimer e şikayet etmelisin

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
ALO170 i ara sikayet et.

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Öncelikle bir avukata danışmanı öneririm, hemen avukat ücreti falan diye düşünme. Çoğu avukat bu konuda yardımcı olurken senden ücret talep etmez. Tut ki tüm avukatlar ücret talep etti, baroya giderek ücretsiz bir avukata danışabilirsin. Bu adamların mesleği kişilere yasalar doğrultusunda yardımcı olmak. Ona bu durumu anlattıktan sonra sana vereceği yol haritasında ilerlersen, senin için daha iyi olur. Bu süreçte sana iş yeri bir belge imzalatmaya kalkarsa; o belgeyi avukata danışmadan imzalama.

Durumuna gelirsek te, E-Devlet üzerinde görünmüyorsa paranın üstüne yatıyor demektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...