Canlı Renk Sunan Monitörler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
ben vga lcd monitör kullanıcısıyım fakat monitörümü birkaç aya değiştirmek istiyorum en büyük şikayetim ise monitörün üstünün kararması geceleri özellikle çok belirgin oluyor
bu olayı yaşamayan monitör türüne ne deniyor oled mi?
monitörler hakkında çok şey bilmiyorum kusura bakmayın

Son düzenleme:
bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
ben vga lcd monitör kullanıcısıyım fakat monitörümü birkaç aya değiştirmek istiyorum en büyük şikayetim ise monitörün üstünün kararması geceleri özellikle çok belirgin oluyor
TN-vs-IPS-1024x432-1.png

sorun IPS panel olmaması :D

If you are going through hell keep going
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Monitör olarak bilmiyorum ama AMD özel renk ayarıyla çok canlı yapabilirsin ben öyle kullanıyorum çok güzel oluyor

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Monitör olarak bilmiyorum ama AMD özel renk ayarıyla çok canlı yapabilirsin ben öyle kullanıyorum çok güzel oluyor
ekran kartım nvidia maalesef ve çok eski
fakat onuda yakında yenileyeceğim bu yazılımsal bir sorun yaratabilir mi nvidia tarafında bilgin var mı?

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
bu teknoloji ile yapılan monitörler çok pahalı mı ayrıca oled nedir?
ben de IPS monitor kullanyorum diğerlerine göre biraz daha pahalı ama farkı çok belli
black-level.jpg

soldaki oled sağdaki led
farklarının açıklamalarını googledan bakabilirsin

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
ben de IPS monitor kullanyorum diğerlerine göre biraz daha pahalı ama farkı çok belli
black-level.jpg

soldaki oled sağdaki led
farklarının açıklamalarını googledan bakabilirsin
peki bana 3bini aşmayacak şekilde bu sorunu yaşamayacağım bir monitör önerisi yapabilir misiniz?
mümkünse

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
fakat onuda yakında yenileyeceğim bu yazılımsal bir sorun yaratabilir mi nvidia tarafında bilgin var mı?
Malesef Nvidia tarafında bir bilgim yok ama Nvidia nın AMD den geri kalacağını sanmıyorum vardır ayarı muhtemelen bi bakmanda fayda var

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Malesef Nvidia tarafında bir bilgim yok ama Nvidia nın AMD den geri kalacağını sanmıyorum vardır ayarı muhtemelen bi bakmanda fayda var
nvidia amdden yazılım tarafında daha stabil bu yüzden sorun çıkartmaz gibi fakat benim ekran kartım bayağı eski fakat destekliyor renk ayarlarını

Red Dead Redemption 2 Sevdalısı
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Hocam NVDIA'da da yapabiliyorsunuz renk ayarı. Detayı için youtube dan araştırın.

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
nvidia amdden yazılım tarafında daha stabil bu yüzden sorun çıkartmaz gibi fakat benim ekran kartım bayağı eski fakat destekliyor renk ayarlarını
Nvidia gördüğüm kadarıyla driver olarak eski ve yeni kartlarda çoğu zaman aynı oluyor driver arkadaşımda RTX 3060 var ama eski kart kullanan insanlarla aynı görünüyor driver ı ama tabii ki özellik farkları olabilir

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Nvidia gördüğüm kadarıyla driver olarak eski ve yeni kartlarda çoğu zaman aynı oluyor driver arkadaşımda RTX 3060 var ama eski kart kullanan insanlarla aynı görünüyor driver ı ama tabii ki özellik farkları olabilir
evet hocam sadece açıp kapanabilen özellikler çoğalıyor diye biliyorum

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Msi alıp keyfine bak ips olsun ona dikkat et msi gerçekten güzel ekranlar yapıyor kararma falan da olmaz 3k ya biraz zor olabilir fakat arttırırsan paranı kaliteli bir şeye ver o yüzden 1 kere ver bütçene göre en iyisini al

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Msi alıp keyfine bak ips olsun ona dikkat et msi gerçekten güzel ekranlar yapıyor kararma falan da olmaz 3k ya biraz zor olabilir fakat arttırırsan paranı kaliteli bir şeye ver o yüzden 1 kere ver bütçene göre en iyisini al
hocam daha bu ayın sonu rtx 3060 alacağım bu yüzden monitör almam 2 3 ayı bulabilir sonrasında ise kaliteli bir monitör alacağım msi dışında hangi markalara güvenmeliyim?

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
hocam alıcaksan asus ürünlerini tercih edebilirsin bence fiyat perfomas güzel 1 ürün

Asus TUF Gaming VG247Q1A 23.8" 1ms Full HD Freesync Oyuncu Monitörü​

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Evet, OLED monitörler yüksek kontrast oranı nedeniyle genellikle karanlık sahnelerde daha iyi performans gösterir ve bu nedenle "karartma" veya "blooming" sorunu yaşamazsınız. Bu, OLED monitörlerin piksel bazında aydınlatılması sayesinde gerçekleşir ve LED aydınlatmalı monitörlere kıyasla daha doğru bir siyah renk sunar. Ancak, OLED monitörler genellikle daha pahalıdır ve birçok oyuncu için en iyi seçenek olmayabilir.
Eğer OLED monitörler bütçenize uygun değilse, daha iyi bir seçenek VA panel monitörlerdir. VA paneller, TN ve IPS panellere kıyasla daha yüksek kontrast oranı sunar ve daha iyi bir siyah renk üretirler. Ancak, VA panellerin dezavantajı, hızlı hareketlerde bulanıklık yaşayabilecekleri ve bazı durumlarda "ghosting" veya "smearing" oluşabileceğidir. Bu nedenle, VA paneller özellikle FPS veya yarış oyunları gibi hızlı tempolu oyunlar oynayan oyuncular için en iyi seçenek olmayabilir.
IPS paneller de iyi bir seçenek olabilir, ancak genellikle VA paneller kadar iyi kontrast oranı sunmazlar. IPS panellerin avantajı, geniş görüş açıları ve renk doğruluğudur. Bu nedenle, fotoğraf veya video düzenleme gibi renk hassasiyeti gerektiren işler için iyi bir seçenektirler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...