Selamlar, Casper Excalibur G850 i7 8750 işlemcili laptop bilgisayarımda format sonrası FN tuşları ve onunla birlikte klavyemdeki bazı tuşlar çalışmamaya başladı. Sorunun driver kaynaklı olduğumu düşünüp driverlarımı uygun işlemcime göre Casper sitesinden indirdim. Ancak sorunum devam ediyor.
Uyguladığım diğer işlemler;
Casperdan bios güncellemesi istedim ve yükledim.
Windows 10 Home 21h2 yükledim olmadı
Windows 10 Home 21h1 yükledim gene olmadı
Windowsun sitesnden son sürüm win10 yükledim olmadı
windows 10 pro yükledim gene olmadı. Artık çıldırmak üzereyim yardımcı olabilecek daha önce başına gelen var mı?
Bios maalesef casper tarafından geliştirici seçenekleri kilitlenmiş ve kalkmıyor. Sorunun Windowsdan kaynaklı olduğunu düşünerek Education kurdum bu sefer hiç çalıştırmadım Windows 11 e geçiş yaptım genede bir çözüm olmadı aygıt yazılımında 3 adet klavye var tek tek kaldırarak hepsini denedim çözüm olmadı zaten geri yüklüyor. Donanım güncellemsini kapattım fayda etmiyor maalesef her şekilde geri yüklüyor. Ek olarak QT RADİO diye bir yazılımı var kurmaya çalışınca direkt sistem kendini 30 saniye içinde yeniden başlatacaktır uyarısı veriyor.
Ek not: klavye bozuk değil nadirende olsa yazılımı üst üste kurunca 10 dakikalığını bütün tuşları çalışıyor.
Uyguladığım diğer işlemler;
Casperdan bios güncellemesi istedim ve yükledim.
Windows 10 Home 21h2 yükledim olmadı
Windows 10 Home 21h1 yükledim gene olmadı
Windowsun sitesnden son sürüm win10 yükledim olmadı
windows 10 pro yükledim gene olmadı. Artık çıldırmak üzereyim yardımcı olabilecek daha önce başına gelen var mı?
Bios maalesef casper tarafından geliştirici seçenekleri kilitlenmiş ve kalkmıyor. Sorunun Windowsdan kaynaklı olduğunu düşünerek Education kurdum bu sefer hiç çalıştırmadım Windows 11 e geçiş yaptım genede bir çözüm olmadı aygıt yazılımında 3 adet klavye var tek tek kaldırarak hepsini denedim çözüm olmadı zaten geri yüklüyor. Donanım güncellemsini kapattım fayda etmiyor maalesef her şekilde geri yüklüyor. Ek olarak QT RADİO diye bir yazılımı var kurmaya çalışınca direkt sistem kendini 30 saniye içinde yeniden başlatacaktır uyarısı veriyor.
Ek not: klavye bozuk değil nadirende olsa yazılımı üst üste kurunca 10 dakikalığını bütün tuşları çalışıyor.
Donanım kimliği:![]()
HID\VEN_CBKB&DEV_0001&Col02
HID\CBKB0001&Col02
HID\*CBKB0001&Col02
HID\VID_1025&UP:0001_U:0006
HID_DEVICE_SYSTEM_KEYBOARD
HID_DEVICE_UP:0001_U:0006
HID_DEVICE