Casper Excalibur G850 8750 FN HOTKEY Tuş Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Selamlar, Casper Excalibur G850 i7 8750 işlemcili laptop bilgisayarımda format sonrası FN tuşları ve onunla birlikte klavyemdeki bazı tuşlar çalışmamaya başladı. Sorunun driver kaynaklı olduğumu düşünüp driverlarımı uygun işlemcime göre Casper sitesinden indirdim. Ancak sorunum devam ediyor.
Uyguladığım diğer işlemler;
Casperdan bios güncellemesi istedim ve yükledim.
Windows 10 Home 21h2 yükledim olmadı
Windows 10 Home 21h1 yükledim gene olmadı
Windowsun sitesnden son sürüm win10 yükledim olmadı
windows 10 pro yükledim gene olmadı. Artık çıldırmak üzereyim yardımcı olabilecek daha önce başına gelen var mı?
Bios maalesef casper tarafından geliştirici seçenekleri kilitlenmiş ve kalkmıyor. Sorunun Windowsdan kaynaklı olduğunu düşünerek Education kurdum bu sefer hiç çalıştırmadım Windows 11 e geçiş yaptım genede bir çözüm olmadı aygıt yazılımında 3 adet klavye var tek tek kaldırarak hepsini denedim çözüm olmadı zaten geri yüklüyor. Donanım güncellemsini kapattım fayda etmiyor maalesef her şekilde geri yüklüyor. Ek olarak QT RADİO diye bir yazılımı var kurmaya çalışınca direkt sistem kendini 30 saniye içinde yeniden başlatacaktır uyarısı veriyor.
Ek not: klavye bozuk değil nadirende olsa yazılımı üst üste kurunca 10 dakikalığını bütün tuşları çalışıyor.
csWA2PS.png

Cgi7Dhs.png
Donanım kimliği:
HID\VEN_CBKB&DEV_0001&Col02
HID\CBKB0001&Col02
HID\*CBKB0001&Col02
HID\VID_1025&UP:0001_U:0006
HID_DEVICE_SYSTEM_KEYBOARD
HID_DEVICE_UP:0001_U:0006
HID_DEVICE

Seçkin Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
format atmayı denedinmi yada sistem güncelleştirmelerini felan yaptınmı klavyeni eksrat kavlyeyle dene bir ayn ısorun oluyorsa pc yi bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim kardeş

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
bir bilgisayarcı olarak casper almışsın geçmiş olsun diyroum imkanın varsa cihazı iade et ve casper bedava bile verse bidaha casperdan cihaz alma . yani bizim markamız kötülemiyim diyecemde en basit şeyleri bile imkansız hale getiren bir firma örnek vereyim casper cihazın durduk yere susar çalışmaz halbuki arızası bios tur biosu saçma sapan silinmiştir bu durumda tamirci ne yapar? siteye gider bakar bulamaz döner casperi arar durumu anlatır bios dosyasını e posta yoluyla almak ister peki casper ne cevap verir bu kadar basit ve yapmak zorunda oldugu bir hizmet için ? derki " cihazı servisimize gönderin ".... bunun türkçesi biz kaldırdık bekliyoruz demek :) daha sayamaytacagım bir sürü saçmalıgı ve saçma arızaları nedeni ile casper hp pavilion kadar kötü cihazlar üretmektedir almayın aldırmayın... ( bazı modelleri saçma şekilde düzgün çalışıyor hakkını verelim ama çoğu kötü )

Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
bir bilgisayarcı olarak casper almışsın geçmiş olsun diyroum imkanın varsa cihazı iade et ve casper bedava bile verse bidaha casperdan cihaz alma . yani bizim markamız kötülemiyim diyecemde en basit şeyleri bile imkansız hale getiren bir firma örnek vereyim casper cihazın durduk yere susar çalışmaz halbuki arızası bios tur biosu saçma sapan silinmiştir bu durumda tamirci ne yapar? siteye gider bakar bulamaz döner casperi arar durumu anlatır bios dosyasını e posta yoluyla almak ister peki casper ne cevap verir bu kadar basit ve yapmak zorunda oldugu bir hizmet için ? derki " cihazı servisimize gönderin ".... bunun türkçesi biz kaldırdık bekliyoruz demek :) daha sayamaytacagım bir sürü saçmalıgı ve saçma arızaları nedeni ile casper hp pavilion kadar kötü cihazlar üretmektedir almayın aldırmayın... ( bazı modelleri saçma şekilde düzgün çalışıyor hakkını verelim ama çoğu kötü )
Benim Excalibur G770 iyi çalisiyor gayet 2 ay önce aldim

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Merhaba, sorununuz oldukça sıkıntılı görünüyor. Bu tarz klavye sorunları genellikle driver kaynaklı olabiliyor ancak sizin gibi birçok yöntem denemiş olmanıza rağmen çözüm bulamamışsınız. Birkaç önerim olacak;

1. Farklı bir klavye ile deneme yapın: Laptopunuzun USB girişine harici bir klavye bağlayarak deneme yapabilirsiniz. Eğer harici klavye normal çalışıyorsa sorunun laptop klavyenizde olduğunu söyleyebilirsiniz.

2. Windows Update'i kontrol edin: Windows'un son sürüme güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler bazen donanım ve driver sorunlarını çözebilir.

3. Sistem Geri Yükleme: Eğer sorun sonradan oluştuysa, bilgisayarınızı en son çalışan noktaya geri yükleyebilirsiniz.

4. Casper Destek: Casper teknik destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Belki başka bir kullanıcının benzer bir sorunu olmuştur ve çözüme ulaşmışlardır.

5. Yeni bir Windows Kurulumu: Sisteminizi baştan kurarak, sıfırdan bir Windows yüklemesi yapabilirsiniz. Ancak bu yöntem, tüm verilerinizin silinmesine neden olacağından önce yedekleme yapmanız gerektiğini unutmayın.

Umarım bu öneriler işe yarayacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...