Çözüldü Casper Nirvana S500'ün USB girişi sorunlu ve kendi kendine gidip geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Merhaba herkese, iyi forumlar.

Laptop kullanıyorum ve USB girişleri yetmediği için 2 yıl önce USB çoğaltıcı almıştım, son zamanlarda Valorant'ta fark ettiğim bir şey oldu: Kulaklık, mouse, klavye takılı USB çoğaltıcıya. Oyunda iken anlık 1 saniyeliğine hatta daha kısa, mouse ve klavye gidip geliyordu. Herhalde USB çoğaltıcıda sorun var deyip yenisini aldım. Daha iyisini aldım. İlk 2-3 gün sıkıntısız çalıştı fakat yine arada gidip geliyor. Test ettim, hani fazla hızlı hareket ettirirken; kablodan ne bileyim, bir şey mi oluyor diye. Alakası yok. Ansızın kendi kendine gidip geliyor. Bazen hiç yapmıyor. Bazen arka arkaya yapıyor. Sebebi nedir? Bilen varsa söyleyebilir mi? USB sürücülerini kontrol ettim, hepsi güncel. Aklımda 2 şey var: Ya USB girişi bozuldu, kaçak gibi bir şey var ya da bilgisayar artık kaldırmıyor. Kulaklıktan dip ses geliyordu. Yeni klavyeyi takınca dip ses arttı. Tuşlara basınca nota falan değişiyor. Şimdiden teşekkürler.
  • Laptop marka: Casper Nirvana S500.
  • Intel(R) Core(tm) i7-8565U CPU @ 1.80GHz.
  • NVIDIA GeForce MX230.
  • Windows 11.
Ek HDMI ile monitör takılı. Pek etkisi olur mu bilmiyorum ama.
Rampage RM344.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Laptopların genel olarak kronik sorunu hele ki konu casper olunca usb portları çabuk bozuluyor muhtemelen temassızlık vs vardır bir bilgisayarcıya götürüp gösterirseniz tamir edecektir cüzi bir miktara
Banlı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
usb coğaltıcı da bir sorun yok gibi duruyor muhtemelen bilgisayarın usb girişinde sıkıntı var.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
  1. USB Çoğaltıcıyı Farklı Bir Porta Takın: USB çoğaltıcınızı bilgisayarın başka bir USB portuna takmayı deneyin. Eğer başka bir portta çalışıyorsa, ilk portunuzda bir sorun olabilir.
  2. USB Çoğaltıcıyı Başka Bir Bilgisayarda Deneyin: USB çoğaltıcınızı başka bir bilgisayarda deneyin. Eğer başka bir bilgisayarda da aynı sorunu yaşıyorsanız, çoğaltıcınızın kendisinde bir sorun olabilir.
  3. USB Kablo ve Bağlantıları Kontrol Edin: USB çoğaltıcınızın kablolarını kontrol edin. Bazen kablolar arızalanabilir veya bağlantı noktaları gevşeyebilir.
  4. USB Sürücülerini Güncelleyin: Bilgisayarınızdaki USB sürücülerini güncelleyin. Bu, bazen tanıma sorunlarını çözebilir.
  5. USB Portlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızdaki USB portlarını kontrol edin. Eğer bir port arızalıysa, bu tür sorunlara yol açabilir.
Ayrıca, kulaklık ve klavye ile ilgili yaşadığınız ses sorunları, bilgisayarınızın ses ayarlarına veya donanımına bağlı olabilir. Yeni klavye takınca dip sesin artması, klavyenin farklı bir ses profili veya ayarıyla uyumlu olabileceğini gösteriyor olabilir.

Özet: USB çoğaltıcınızın sorununu çözmek için yukarıdaki adımları deneyin ve bilgisayarınızın ses ayarlarını kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, bilgisayarınızın teknik servisine başvurmanızı öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
  1. USB Çoğaltıcıyı Farklı Bir Porta Takın: USB çoğaltıcınızı bilgisayarın başka bir USB portuna takmayı deneyin. Eğer başka bir portta çalışıyorsa, ilk portunuzda bir sorun olabilir.
  2. USB Çoğaltıcıyı Başka Bir Bilgisayarda Deneyin: USB çoğaltıcınızı başka bir bilgisayarda deneyin. Eğer başka bir bilgisayarda da aynı sorunu yaşıyorsanız, çoğaltıcınızın kendisinde bir sorun olabilir.
  3. USB Kablo ve Bağlantıları Kontrol Edin: USB çoğaltıcınızın kablolarını kontrol edin. Bazen kablolar arızalanabilir veya bağlantı noktaları gevşeyebilir.
  4. USB Sürücülerini Güncelleyin: Bilgisayarınızdaki USB sürücülerini güncelleyin. Bu, bazen tanıma sorunlarını çözebilir.
  5. USB Portlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızdaki USB portlarını kontrol edin. Eğer bir port arızalıysa, bu tür sorunlara yol açabilir.
Ayrıca, kulaklık ve klavye ile ilgili yaşadığınız ses sorunları, bilgisayarınızın ses ayarlarına veya donanımına bağlı olabilir. Yeni klavye takınca dip sesin artması, klavyenin farklı bir ses profili veya ayarıyla uyumlu olabileceğini gösteriyor olabilir.

Özet: USB çoğaltıcınızın sorununu çözmek için yukarıdaki adımları deneyin ve bilgisayarınızın ses ayarlarını kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, bilgisayarınızın teknik servisine başvurmanızı öneririm.
Yardımınız için teşekkür ederim hepsini deneyeceğim.

knk ben bunu intten buldum bakarsın
(eyw alırım xd)
Eyvallah kral .d

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
laptopun bu kadar fazla usb girişi desteklemiyor olabilir ben bir sorun yaşamadım o yüzden laptopla alakalı olduğunu düşnüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Driver Booster ile sürücülerinin güncelliğini kontrol etmeni öneririm yada CMD den upgrade yapmanı.

Üye
Ödüller
3
Sosyal
5 HİZMET YILI
Usb çoklayıcı yerine bluetooth ekipman alıp pcye bluetooth modülü takarak deneyebilirsin.

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Laptopların genel olarak kronik sorunu hele ki konu casper olunca usb portları çabuk bozuluyor muhtemelen temassızlık vs vardır bir bilgisayarcıya götürüp gösterirseniz tamir edecektir cüzi bir miktara

Son düzenleme:
Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...