CAT 4 ile kablo çekmeme rağmen istediğim verimi alamadım (Yardım)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kendine Yaslanan Dik Yürür
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Merhabalar,
Kaldığım binada internet olmadığından dolayı.
Sahibi olduğum marketteki (50Mbps) internet modeminden CAT 4 ile yaklaşık 25 30 metrelik kablo ile evime çektim ve bağladım.
Fakat istediğim verimi alamadım.
Genellikle Wi-Fi üzerinden kullanıyorum. Ve yaklaşık 30Mbps indirme alıyorum.
Fakat sürekli yaşanan internet kopması artık beni bıktırdı.
Bilgisi olan ve yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkürler.
Saygılarımla.
İyi forumlar.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum cat 4 kablo yerine cat 6 yada cat 7 kablo çekseymişin lakin kabloyu çektiğin yere gelen internet fiber mi ?
Fiberse cat 7 kablo ,
fiber destekli fiber optik 1.kalite kablo olduğu için %10 kayıpla eve kadar gelen interneti alırsın sık kopma yaşıyorsan
İnternet telefon hattın mı yoksa normal fiber olarak mı geliyor bu da önemli bir nokta

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
cat4 max 16mps taşıyor.
cabling-utp-categories.png

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Dostum cat 4 kablo yerine cat 6 yada cat 7 kablo çekseymişin lakin kabloyu çektiğin yere gelen internet fiber mi ?
Fiberse cat 7 kablo ,
fiber destekli fiber optik 1.kalite kablo olduğu için %10 kayıpla eve kadar gelen interneti alırsın sık kopma yaşıyorsan
İnternet telefon hattın mı yoksa normal fiber olarak mı geliyor bu da önemli bir nokta
internet fiber olarak biliyorum.
Telefon hattı olarak değil normal bildiğimiz ethernet kablosu olarak geliyor.
2 modem arasındaki bağlantıyı bu şekil sağlıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
CAT4 16 vs destekler max, eğer 50'istiyorsan cat5 öneririm, 100mt'ye kadar sıkıntı çıkarmaz.

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
O zaman kaliteli fiber optik cat 7 kablosu işini görecektir dostum
Cat 7 100 mbps ye kadar destek sağlar

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Cat7 10gbit, fazla kalır dostum cat5 veya cat5e çekse yeterli zaten max aldığı hız 50 küsür.
Cat 7 çeksin bir daha uğraşmaz işte ben cat 7 önerdim ama max cat 6 bile bu iş yeterli
Cat 12 kadar giden kablo çeşitleri var fakat bu kablolar sanayi tipi şehir internet kabloları bu kabloları bulmak çok zordur dostum aslında olsa çekeceksin eve böyle bir kablo ömürlük yatırım yapmış olursun ama işte kablo olacak başta :D

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Cat 7 çeksin bir daha uğraşmaz işte ben cat 7 önerdim ama max cat 6 bile bu iş yeterli
Cat 12 kadar giden kablo çeşitleri var fakat bu kablolar sanayi tipi şehir internet kabloları bu kabloları bulmak çok zordur dostum aslında olsa çekeceksin eve böyle bir kablo ömürlük yatırım yapmış olursun ama işte kablo olacak başta :D
cat7 maliyeti fazla hocam, örnek cat5e 50m 80 lira iken cat7 50m 380 lira küsür. Evine datacenter kuracak hali yok cat5e veya cat6 alsın yeter. cat6 ile cat5e arasında %20 maliyet farkı var.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ne kadar ekmek o kadar köfte işte dostum kablo var KABLO var
Senin yorumun bu şekilde fakat günümüz türkiyesinde evine 10gbit hat alacak babayiğit sayısı az, sonuçta arkadaş sadece dükkandan evine internet taşımak istiyor, ve ilk seçtiği cat4 olan kablo ADSL standartlarına göre uygun, arkadaş ama sanırım fiber veya VDSL kullanıyor, bunun çözümü p/f olarak cat5e veya cat6, yanlış yönlendirme yapmayarak ona cat5e veya cat6 almasını öneririm boşu boşuna alamayacağı hızları için cat7 almasına gerek yok. Ve günümüz standatlarına çoğu ofis ve ev içi kullanıcıları cat6 veya cat5e kullanmakta, ne zaman türkiye'de 10gbit hızları görürüz ki bu uzun bir süreç o zaman cat7 geçişi yaparız.

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
cat6 çek kanka keyfine bak gitsin sorun sıkıntı yok

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Cat5/Cat6 işini görücektir dostum eğerki gelen hız 20 mbps ise sen bunun 16 mbps alabilirsin bu yüzdende kablonun işlevselliğinin yüksek olması gerekiyor

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Senin yorumun bu şekilde fakat günümüz türkiyesinde evine 10gbit hat alacak babayiğit sayısı az, sonuçta arkadaş sadece dükkandan evine internet taşımak istiyor, ve ilk seçtiği cat4 olan kablo ADSL standartlarına göre uygun, arkadaş ama sanırım fiber veya VDSL kullanıyor, bunun çözümü p/f olarak cat5e veya cat6, yanlış yönlendirme yapmayarak ona cat5e veya cat6 almasını öneririm boşu boşuna alamayacağı hızları için cat7 almasına gerek yok. Ve günümüz standatlarına çoğu ofis ve ev içi kullanıcıları cat6 veya cat5e kullanmakta, ne zaman türkiye'de 10gbit hızları görürüz ki bu uzun bir süreç o zaman cat7 geçişi yaparız.

daha demin de söylemiştim dostum cat 7 diye tutturmuyorum bende ama bu iş için max cat 6 kablosu yeterli olur

USTA
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Knka kendın bagladıysan kablolarını bır kontrol et ıstersen bende knedım bagladım aynı sorunu bende alıyordum ve tekrar duzenlı bır sekılde baglayark bu sorunu kaldırdım ortadan

SİHİRBAZ SQER
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
cat 7 çekebilrisin daha iyi verimlik alırsın

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
bu bahsettiğin sorunu ben internet ile modem arasında hiçbir ek veya engel olmadan bağlantı ile bulmuştum, yani şöyle, belki aynı şekilde değildir sorunlarımız fakat anlatayım belki yardımımız dokunur.Binadaki kutu veya dairene nerden geliyorsa internet onunla direkt olarak modeme bağlı değildi internetim.Evin kendi internet dağıtıcısı vardı ve bu dağıtıcının yanlış bağlanması sonucu tek hat olduğundan elektrik ile internet aynı hat üstünden geldiği için kopup duruyordu.Bunun çözümünü biz evdeki dağıtıcı hatta değil direkt olarak modeme kablo çekmekle bulmuştuk, saygılar. :)

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ufak bir guncelleme kablom zaten cat 6 imis

Ekli dosyalar

• 20210308_074222.jpg
    20210308_074222.jpg
    496.1 KB · Görüntüleme: 46
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...