Çerezlik /Zeka/ sorusu 2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burası Survivor burada her şey gerçek
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar ilk gelen doğru cevabı beğeneceğim oradan anlarsınız eğer beğenmemiş isem cevabınız doğru değildir ya da cevabı siz ' den önce biri vermiştir . Yanlış cevaba da bir gülme emojisi ( :D ) veririm .

Ben 10 yaşımdayken kardeşimin yaşı benim yaşımın yarısı kadardı . Şimdi ise ben 30 yaşımdayım . Peki kardeşim kaç yaşında ?

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar ilk gelen doğru cevabı beğeneceğim oradan anlarsınız eğer beğenmemiş isem cevabınız doğru değildir ya da cevabı siz ' den önce biri vermiştir . Yanlış cevaba da bir gülme emojisi ( :D ) veririm .

Ben 10 yaşımdayken kardeşimin yaşı benim yaşımın yarısı kadardı . Şimdi ise ben 30 yaşımdayım . Peki kardeşim kaç yaşında ?
25 kardo Basit bi soru bu :D

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Kardeşimle aramda 30 yaş var ise
Bu oran değişmez
30-5=25 olur.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
senin yaşın 10 iken kardeşinin yaşı senin yaşının yarısı ise kardeşin 5 yaşında
sen 30 yaşına geldiğinde kardeşinin yaşı senin yaşının yarısı olacağı söylenmiyor
çünkü 10 yaşındayken öyleydi şimdi geçerli değil :) (sorunun şaşırtma kısmıda bu basit olanı seçip ikiye bölüyoruz 30 u ama böyle bir şeyin 30 yaşındayken geçerli olduğu söylenmemiş)
o zaman senin 30 yaşına gelmen için 20 yıl geçmesi gerek yani kardeşin eski yaşı ile 20 yılı topluyoruz (20+5)
=25

nasıl yani
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
25 kanka daha kolayı yok muydu :D

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI

15 olması gerekmiyormu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...