Cheat Engine' de Kalıcı Pointer Bulamıyorum [Yardım]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
2 HİZMET YILI
Merhabalar. Bu forumda yeniyim ama üye olmadığımda bile bu foruma baktığım olmuştur. Her neyse sizden bir konuda yardım istiyorum. Hile konusunda yeniyim.
Cheat Engine ile Assault Cube oyununda basitten başlayarak ufak tefek hile yaptım. Bunların önce adresslerini sonra pointerlarını bulup Python ile (C++' ın bu konuda daha iyi olduğunu biliyorum) programa döktükten sonra hile düzgün bir şekilde çalıştı. Şimdi başka bir oyunda hile denemesi yapmak istedim. Oyun online ancak benim düzenlemek istediğim değer Client üzerinde yer alıyor. Bu değerin adresini buluyorum sonra Cheat Engine ile Pointer Scan çekiyorum. Pointerlar bulunuyor ancak oyunu kapatıp açmam ile bu pointerlar geçersiz oluyor. Herhangi bir adres belirtmiyorlar ve adresleri "-" şeklinde oluyor. Birkaç tanesi ise [ÖYLESİNE ADRESS]=??? şeklinde oluyor yani sanırsam bunun için bir önlem almışlar ancak bu oyuda başka hilelerde gördüm. Bu insanlar kalıcı pointerları nasıl elde etmiş ki hile düzeltilene kadar kullanabiliyorlar? Yoksa benim etkilemek istediğim değere bir şey yapamayacak oluşumdan dolayı mı böyle bir sorun oluyor? Kısacası bu gibi durumlarda kalıcı pointerları nasıl bulabilirim? Oyun Minecraft ancak client normal değil, modlu ve Minecraft' ın Java oyunu olmasından dolayı mı böyle sorun yaşatıyor? Ayrıca bu clientin %appdata% klasöründe kendine ait bir Java versiyonu var PC' de Java yüklü olmasa bile çalışır.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
  1. Manuel Analiz: İlk olarak, Cheat Engine gibi araçları kullanarak değerleri bulun ve manuel olarak pointerlarını takip edin. Ancak, bu yöntem zaman alabilir ve her zaman başarılı olmayabilir.
  2. Static Pointer Analizi: Oyunu başlatmadan önce, statik pointerların nereye işaret ettiğini belirleyebilmek için oyun dosyalarını inceleyin. Bu, bazı durumlarda kalıcı pointerlar elde etmenize yardımcı olabilir.
  3. Pointer Scanning Teknikleri: Pointer Scanning için daha gelişmiş teknikler kullanarak, pointerlarınızın kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Bu, çok katmanlı pointerlar bulmak için daha derin taramalar yapmayı içerir.
  4. Dynamic Memory Analizi: Oyunu çalıştırırken bellek analizi yaparak, değerlerin ve pointerların nasıl değiştiğini gözlemleyin. Bu, kalıcı pointerları bulmanıza yardımcı olabilir.
  5. Hile Engelleme Önlemleri: Minecraft gibi oyunlar, hileleri önlemek için çeşitli önlemler alabilir. Bu önlemler, hile yapmayı daha zor hale getirebilir veya bulduğunuz pointerların geçersiz hale gelmesine neden olabilir.
  6. Alternatif Hile Yöntemleri: Bazı durumlarda, doğrudan değerleri değiştirmek yerine oyun mekaniğini manipüle etmek daha etkili olabilir. Bu, hile yaparken daha az algılanabilir olmanızı sağlayabilir.

ChatGPT den Efsane bir cevap

Üye
2 HİZMET YILI
Beyler yarınızdan çoğu sırf yorum yazmak için yazmış olmalı ki "çok üşendim" gibi ifadeler kullanmışsınız, en altta biriside random atmış. Okumayabilirsiniz ben karşılaştığım sorunu ince ayrıntılarla yazdım ki daha iyi çözüm bulabileyim. Ayrıca kısa yazsaydım içinizden birisi çıkarak daha detaylı yazmamı isterdi. Cevabı için teşekkür ederim > @Qweqeq

cheat engine kullanma daha güzel ttollar var
Ne gibi ttollar? Sıralayabilir misin?
Edit: Evet... Herkes (çünkü nereye bakarsam bakayım herkesin ağzında aynı cümle) Cheat Engine' den güzel "ttollar" olduğunu söyler ancak kimse daha güzel olanın adını yazmaz.

Son düzenleme:
Üye
2 HİZMET YILI
Yaşadığım sorunun (anladığım kadarıyla) çözümü: Oyundan aldığımız her değerin kalıcı pointerı bulunmuyormuş. Yani mesela bir araba oyununda benzin değeri, bu değerin kalıcı pointerları bulununca ve doğru pointerlara doğru bir azaltma yapılınca kalan 4, 5 pointerın hepside düzgün bir şekilde çalışıyor ve değişmiyor. Ayrıca araba değiştiğinde bile bu değerler doğru bir şekilde çalışıyor. Ancak bazı değerler ise pointer bulduğunuzda pointer sadece uygulama açık olduğu sürece iş görüyor ve yeniden kapat aç yapınca gidiyor. Basit bir sorunmuş. O yüzden yaşadığım bu sorunu direkt bulduğum değerin pointerını değil de bulabilirsem o değerin kaynağının pointerını alacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...