Cheat Engine yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
7 HİZMET YILI
Bannerlordun varsa kendine altın ekleyerek oyunu daha eğlenceli hale getirebilirsin

JDH

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
online oyunlarda da hile yapabilirsin ama bilgi gerek

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Herhangi bir programı çalıştırdığında bu program belleğe aktarılır. Ve orda kendine ait bir yeri olur. Örneğin oyunda kaç paran var vb. şeyler ramde tutulur. Cheat engine gibi programlarsa senin memoryi taramanı, onları manipüle etmeni filan sağlar. Online / offline farketmez her oyun, program (process) için kullanabilirsin.

Online oyunlardaki olay şu, asıl bilgi sende değil serverda. Yani sen; mesela 10 altının var bunu 1000 yapabilirsin memory editleyerek. Ama mesela o altınlarla 20 altına oyun içi bir şey alacağın zaman server kendi içinde "x isimli oyuncu 20 altına sahip mi" diye sorar. Bu soruyu kendine sorar ve cevabı 1000 değil 10 altın olur. Yani alamazsın. (Oyun yapımcıları mal değilse lol)

O yüzden para filan gibi şeyler online oyunlarda bir işe yaramaz. Ama şöyle bir şey var. Pubg gibi bir oyunu düşün. Genelde oyun sana, senin çevrende belli bir uzaklıktaki oyuncuların bilgisini gönderir. 400 metre filan diyelim. Bu bilgi senin raminde durur o an için. Ama sen ekranda o oyuncuyu göremeyebilirsin. Evin içindedir, pusuyordur filan vs. görüşün yoktur. Bu bilgi ramde olduğu için o an, sen cheat engine gibi memory scannerlarla o bilgiyi bulabilirsin, böylece adamların nerde olduğunu bilebilirsin filan.

Veya ışınlanma tarzı hileler şöyle olur. Client (oyun) servera "hey ben (10,10) kordinatındayım" gibi bilgi gönderir. Bazı oyunlarda server clienta güvenir. Yani ordayım diyorsan ordasındır der. Ekstra kontrol yapmaz. Sen cheat engine aracılığıyla 50, 50 deyim dersen bir nevi ışınlanmış olursun.

Tabi olay sadece paran, koordinatın filan gibi "bilgi" içerikli verilerden ibaret değil. Oyunun o çalıştırılan, derlenmiş kodları da bellekte olur. Böylece örneğin ateş etme, saldırma, yürüme vs. işlemleri de cheat engine aracılığıyla çalıştırabilirsin. Böylece botlar programlayabilirsin filan.

Kısacası cheat engine bu tarz işlemleri yapabileceğin bir araç. Neler yapılabileceği kullananın kabiliyetine bağlı.

Üye
6 HİZMET YILI
คุณสามารถทำได้ในเกมที่ไม่ใช่ออนไลน์ : หุ่นขี้ผึ้ง:

✔️ϜϓſϞ✔️
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
6.8.3 mu neydı o versıyon lazım knk sana

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ben bu programı nfs 2 de kullanırdım daha önceden şimdi nfs benzeri bir çok offline oyunlarda kullanıldığını biliyorum anlamana yardımcı olabileceğim bişey var ise sorabilirsin.

its all an illusion
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
her oyunda hile yapamazsın çoğunlukla facebook oyunlarında yapılıyordu

saazp
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
mesela online oyunların bazılarındada var bu cheat engine ets de mesela

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
cheat engine kendi tutorial dersleri var onları bitiremeden birşey yapmaya kalkmanı tavsiye etmem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...