Çözüldü çift ram takınca mavi ekran hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
merhaba arkadaşlar pc aldıgımda 8 gb ben 16 gb yaptım ramler aynı marka ve model 3 ay once aldım sıkıntı yoktu 1 ay önce arada mavi ekran hatası verıyor veya pc kendine reset atıyor tek tek ramleri kontrol ettim sıkıntı yok ram testi yaptım gene sıkıntı yok ama çift ram takınca bi zaman sonra ya mavi ekran verıyor yada pc reset atıyor bios güncel ve default ayarlarda kullanıyorum minidump dosyasına baktımgımda mavi ekran hatası olarak MEMORY_MANAGEMENT ve UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP hatası verıyor pc güncel ve 1 ay once hdd den sdd gectim yeni windows kurdum sorunu çözemedim

Mr Ainsley Harriott
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Buna inanmayacaksın ama Tek çözüm Ramlerin bakır yerlerini silgiyle silmen lazım o zaman sorunun düzeleceğine yüzde yüz eminim burada boş muhabbet yapmak istemem doğrusu uzun süredir kullanılmamış ramler toxiclenme yapar ve bunun ilacı silgidir.

Gerekeni yaptık Clarke
Banlı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Buna inanmayacaksın ama Tek çözüm Ramlerin bakır yerlerini silgiyle silmen lazım o zaman sorunun düzeleceğine yüzde yüz eminim burada boş muhabbet yapmak istemem doğrusu uzun süredir kullanılmamış ramler toxiclenme yapar ve bunun ilacı silgidir.
Kanka aynı işlemi benim pc de komşu yapmıştı mal gibi kala kaldım dediğin işe yarıyor bunu denemeni öneririm.

Mr Ainsley Harriott
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
evet o silgi işlemini bilyiroum ama hiç aklıma gelmemişti deniyicem

Her çıkar tak işleminde bunu yapman gerekiyor bu arada
Eğer olmazsa sağlam olan ramin slotunu değiştir çalıştır çalışmazsa ram slotu bozuk olabilir bir sorun yok ise diğerini tak aynı şekilde iki ram'e de silgi işlemi uygula

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
ramlerde sıkıntı yok kontrol ettım şuan çift ram takılı yakında mavi ekran veya reset atar

Kötü olan yerler değildir kardeşim, insanlardır.
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Beyler oyun bilgisayarına Server ram takılır mı
Post automatically merged:

Kardo oyun b
Her çıkar tak işleminde bunu yapman gerekiyor bu arada
Eğer olmazsa sağlam olan ramin slotunu değiştir çalıştır çalışmazsa ram slotu bozuk olabilir bir sorun yok ise diğerini tak aynı şekilde iki ram'e de silgi işlemi uygula

Oyun bilgisayarına Server ram takılır mı

security is just an illusion.
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
Konudan çok yorumlar yapmamı sağladı teşekkürler :D Ben de aynı sorunu yaşadım diğer sistemimde. teşekkürler

Are you sure
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Öncelikle işlemci ve anakartın belli bir mhz ve gb destekleme limiti olur o limit üstündeyse hata vermesi normal durumdur anakart ve işlemcini söyliyebilir misin

사람들은 죽을 것을 알면서도 왜 사는가
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Destekleyip desteklemediğine bak, uçlarını silgiyle sil temizle tekrar tak.

Onaylı Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
merhaba arkadaşlar pc aldıgımda 8 gb ben 16 gb yaptım ramler aynı marka ve model 3 ay once aldım sıkıntı yoktu 1 ay önce arada mavi ekran hatası verıyor veya pc kendine reset atıyor tek tek ramleri kontrol ettim sıkıntı yok ram testi yaptım gene sıkıntı yok ama çift ram takınca bi zaman sonra ya mavi ekran verıyor yada pc reset atıyor bios güncel ve default ayarlarda kullanıyorum minidump dosyasına baktımgımda mavi ekran hatası olarak MEMORY_MANAGEMENT ve UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP hatası verıyor pc güncel ve 1 ay once hdd den sdd gectim yeni windows kurdum sorunu çözemedim
Hocam altını çizerek güncel olarak belirtmenize gerek yok. Emin ol güncel pclerde kat ve kat daha çok sorun yaşanmakta. 11 sene önce topladığım bilgisayarda 1 sorun bile yaşamadan 2 ay öncesine kadar kullandım. 0 topladığım bilgisayarda anakartın usp portları çalışmadı. İade ettim, yeni aldığım anakartta ise cpu çalışmadı, yine değişmek zorunda kaldım. Aldığın anakartta ram slotlarını kontrol etmen ve eğer ram slotun 4 ise yan yana değil 1-3,2-4 şeklinde yapman lazım. Resimde gördüğün mavi slotlar gibi olması lazım kısacağı. Eğer 2 slotlu ise ramlerin her birini tek tek ram testine sokup zorlaman lazım. Baktın yine çözülmedi ya ramlerinde yada anakartında sorun var. Bana daha çok anakartın ram slotundanmış gibi geldi. Ramleri çıkartıp altın kısımları sana zahmet ayrıca kontrol et. Eğer kirli ise silgi ile veyahut çilimemesini sağlayacak bir bezle temizle. Aynı işlemi ram slotuna uygulayamazsın ama yinede bak kirlimi diye.

RAM lar uyum lu değilse desteklemez ikiside aynı MHZ olması gerekiyor
Hocam arkadaş aynı marka aynı model aldığını belirtti.

Ekli dosyalar

• indir.jpg
    indir.jpg
    13 KB · Görüntüleme: 71
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
2. Ram slotun bozuk olabilir veya Desteklenmeyen ram takmış olabilirsin
bazı anakartlar 2666 mhz ram destekliyor onun üstüne çıkarsan mavi ekrada alabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
Beyler oyun bilgisayarına Server ram takılır mı

Kardo oyun b

Oyun bilgisayarına Server ram takılır mı
Oyun bilgisayarına server ram takmak saçmalık. O ramler sadece serverlar için özel tasarlanmış ramlerdir. Büyük ihtimalle aliexpressde hazır sistemlere denk geldin (benim kendi düşüncem) onları satın almanı önermem çünkü onlar gaming için değil server için tasarlandılar.

Elbet bir gün buluşacağız
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ramin dişlerini silgiyle sil sonra yeniden tak, düzelir büyük ihtimalle kanka. Bende olmuştu ama yine de biraz araştır, zarar görsün istemem

Onaylı Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
2. Ram slotun bozuk olabilir veya Desteklenmeyen ram takmış olabilirsin
bazı anakartlar 2666 mhz ram destekliyor onun üstüne çıkarsan mavi ekrada alabilirsin
Öyle bir şey yok hocam. Taktığın ram istersen 10000 mhz olsun anakartın desteklediği kadarını kullanırsın. Anakartım 2666mhz desteklerken ben 3200mhz ram kullanıyorum. Tam verim alamasamda 2666mhz alıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
arkadaşlar herkese teşekkürler ram slotlarını tek tek taktım sıkıntı yoktu ramleri teste ettim gene birşey yoktu tek tek çaılışıyor ama çift ram takınca 16 gb mavi ekran veriyor ramler aynı marka aynı model ve anakartın mhz destekliyor 2 yıl once aldıgım toplama pc 8 gb ram vardı 16 yapmıstım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...