Cihazıma Custom ROM kurmak istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Şimdi benim cihazım samsung, ben bu cihazın oyun içi performansını şarj bitme süresini ve MIUI ROM daha fazla özellik sunduğu için cihazıma Xiaomi ROM kurmak istiyorum internettede cihazıma MIUI ROM kuranlarla ilgili bir çok rehber video var. Sizce herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ya da siz önceden ROM kurduysanız böyle bir şey benim yararımamı olur zararıramı ?

When you grow up your heart dies
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
dostum romlarda illaki bir bug oluyor şuan piyasadaki çoğu rom'da bluetooth vb sorunlar var ama telefona katkısı büyük telefonuna rom yap ama yaparken dikkat et bug features diye yazı yoksa rom indireceğin yerde yada ona benzer birşey onu indirme sana bir rım söyleyim cynogen rom gayet güzel romlarkende magisk root yaparsın temiz

Üye
8 HİZMET YILI
samsunglarda ROM olmuyor ben de yapmaya çalıştım olmadı telefoncuya götürdüm yine olmadı bilen varsa bana da anlatabilir mi

Üye
5 HİZMET YILI
Most of the time, some ROMs may come with a problem, I recommend you the way it came.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
maalesef xiaomi telefonlara kuruluyo sadece diye biliyorum samsunglara bilmiyorum

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
ncelikle cihazınıza Root yetkisi kazandırmanız gerekiyor. Bu işlem her cihazda farklılık gösteriyor. Mesela Samsung’larda Odin denilen program vasıtasıyla yapılabiliyor. Nexus’larda ise Nexus ToolKit programı aracığıyla yapılıyor.

Sizde kendi cihazınıza root yetkisi kazandırtan sonra CWM ( Clock Work Mod ) kurmalısınız. Bu mod zaten her Android cihazın içinde bulunmaktadır( Örn. Bilgisayarlardaki Bios gibi ). Bu modu daha gelişmiş yani üzerine işletim sistemi kurabileceğimiz şekilde yüklememiz gerekiyor.
Daha sonra internetten bulduğumuz
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
dosyalarını telefon hafızasına ya da hafıza kartına atıyoruz (Hafıza kartını öneririm çünkü ileriki işlemlerde wipe yapılacak ve attığımız dosya telefon hafızasından silinebilir). Bu rom dosyalarını ise dünyanın en büyük teknoloji forumlarından olan forum.xda-developers.com’dan bulabilirsiniz. Cihazınızın modelini sağ üst köşeden yazıp aratabilirsiniz ve bu sayede sizin için en uygun olan romu bulup indirebilirsiniz.

İndirdiğiniz rom dosyası *.zip uzantılı olup onu zipten çıkarmayınız. Zip’li dosyayı olduğu gibi hafıza kartına atın ve eğer CWM ( Recovery/Kurtarma ) modunu cihaza kurabildiyseniz artık rom kurma işlemlerine başlayabiliriz.

İNTERNETTEN buldum işine yarar umarım

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
ncelikle cihazınıza Root yetkisi kazandırmanız gerekiyor. Bu işlem her cihazda farklılık gösteriyor. Mesela Samsung’larda Odin denilen program vasıtasıyla yapılabiliyor. Nexus’larda ise Nexus ToolKit programı aracığıyla yapılıyor.

Sizde kendi cihazınıza root yetkisi kazandırtan sonra CWM ( Clock Work Mod ) kurmalısınız. Bu mod zaten her Android cihazın içinde bulunmaktadır( Örn. Bilgisayarlardaki Bios gibi ). Bu modu daha gelişmiş yani üzerine işletim sistemi kurabileceğimiz şekilde yüklememiz gerekiyor.
dosyalarını telefon hafızasına ya da hafıza kartına atıyoruz (Hafıza kartını öneririm çünkü ileriki işlemlerde wipe yapılacak ve attığımız dosya telefon hafızasından silinebilir). Bu rom dosyalarını ise dünyanın en büyük teknoloji forumlarından olan forum.xda-developers.com’dan bulabilirsiniz. Cihazınızın modelini sağ üst köşeden yazıp aratabilirsiniz ve bu sayede sizin için en uygun olan romu bulup indirebilirsiniz.

İndirdiğiniz rom dosyası *.zip uzantılı olup onu zipten çıkarmayınız. Zip’li dosyayı olduğu gibi hafıza kartına atın ve eğer CWM ( Recovery/Kurtarma ) modunu cihaza kurabildiyseniz artık rom kurma işlemlerine başlayabiliriz.

saol
şunuda belirtiyim benim dışarı çıkıp internet kafeye gitme olasılığım olmadığı için sadece telefondan TWRP yoluyla atmayı deniyicem fakat sorun şu ki pc olmadan rom yarım yamalak yüklendiği için sorun çıkarabilirmiş mobilden tertemiz atmak mümkün değilmidir ?

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
android bende indirmeye çalıştım ama olmadı bulursan yazarsan sevinirim

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
dostum romlarda illaki bir bug oluyor şuan piyasadaki çoğu rom'da bluetooth vb sorunlar var ama telefona katkısı büyük telefonuna rom yap ama yaparken dikkat et bug features diye yazı yoksa rom indireceğin yerde yada ona benzer birşey onu indirme sana bir rım söyleyim cynogen rom gayet güzel romlarkende magisk root yaparsın temiz
peki oyun performansı ve şarz süresi nasıl

When you grow up your heart dies
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
peki oyun performansı ve şarz süresi nasıl
şuan'da kullandığım telefonun bataryası rom atmadan ve attıkdan öncede şişik olduğu ve şarjı hemen bittiği için tahmini bir şey söylüyemicem ama telefonun ile uyumlu olmayan 3.şahıs vb. romlar bir makalede okumuştum telefonun radyasyon yayılımı ve telefonun pile dayanamaması gibi problemler teşkil ediyormuş pubg yi samsung galaxy note 4'te rahatsız etmeyen hafif kasmalar ile oynuyabiliyorum kullandığım rom ile

dostum telefonlara rootsuz'da rom atılabiliyor

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
şuan'da kullandığım telefonun bataryası rom atmadan ve attıkdan öncede şişik olduğu ve şarjı hemen bittiği için tahmini bir şey söylüyemicem ama telefonun ile uyumlu olmayan 3.şahıs vb. romlar bir makalede okumuştum telefonun radyasyon yayılımı ve telefonun pile dayanamaması gibi problemler teşkil ediyormuş pubg yi samsung galaxy note 4'te rahatsız etmeyen hafif kasmalar ile oynuyabiliyorum kullandığım rom ile

dostum telefonlara rootsuz'da rom atılabiliyor
Rootsuz rom atılabilir fakat en güvenli recovery yolu TWRP ile bu da root izni gerektiriyor benim daha önceden söylediğim gibi bilgisayara ulaşma imkanım olmadığı için TWRP yükleyemiyorum TWRP yükleyecek olanlar telefonunuzun varsayılan recoverysini her ihtimale karşı yedeklesin yoksa sorun çıkartabilir sizlere

bugünde benim için yakın
Uzman Üye
6 HİZMET YILI
pc kullanarak kurarsın ama kurduktan sonra bazı özellikleri çalışmayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...