Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
7 HİZMET YILI
:resim:

Screenshot_20181004-105544~2.png

Screenshot_20181004-105551~2.png

Screenshot_20181004-105555~2.png

Screenshot_20181004-105600~3.png

:yazı:

Editörken hazırlamıştım bu konuyu atmak şimdi nasip oldu belki birinin ihtiyacı olur diye anlatıma geçiyorum. Forumda sorulmuş "Android cihazımın sürümünü nasıl yükseltebilirim" diye bende bu işlerle çok uğraştığım için zamanında bu işlemden bahsetmek isterim. Hemen anlatıma geçiyorum.

Öncellikle bazı kavramlar var onları anlatmam gerek.

Rom: Telefonu alırken olsun veya bizim yüklemek istediğimiz Android işletim sistemine yada Rom denir. İkiye ayrılar:

Stock Rom: Cihaz üreticisinin hazırladığı sistemlerdir

Custom Rom: Android sisteminden anlayan başka kimselerin oluşturduğu yazılımlardır. Genellikle Stock Rom'lardan daha kalitelidir. Fakat hata payları da vardır.

Not:Android açık kaynaklı olduğundan dolayı herkes geliştirebilir veya düzenleyebilir.

Root: Telefonumuzun bütün yetkilerini kullanmak demekdir. Bir akıllı cihaza root atarak cihaz içinden her yere ve her şeye erişim sağlayabilirsiniz. Windows'daki Yönetici hesabı gibi düşünebilirsiniz

Not: Herhangi bir Rom atarken root yetkisi gereklidir. Ve root atmak cihazı garanti dışına çıkarır

Recovery: Rom'ları yüklememize yarıyan ve her cihazda bulunan ve farklı türleri olan küçük bir sistem. Windows'daki bios gibi düşünebilirsiniz.

Not: Bunları yüklemek için custom recovery'ler vardır. Cihazın kendi recovery'si ile rom atamazsınız ve her Rom'un yükleneceği Recovery farklıdır.

Bootloader: Bir nevi kilit demektir. Cihaz üreticileri kullanıcının cihaza başka yazılım yüklememesi veya Root erişimini almaması için bu kilidi koyar. Açması bazı modellerde basit bazılarında ise çok zordur.

Neden Rom Yükleme İhtiyacı Duyarız?

Eğer cihazınız aynı sisteminden sıkılmışsanız yada cihazını hız anlamında yükseltmek istiyorsanız bu işlemi yapabilirsiniz.

Şimdi dostlarım adı bilinen bazı Custom Rom üreticileri var. Bunlar piyasadaki çoğu cihaza yazılım üretir. Bu üreticilerin genellikle hata payı olmaz. Ama hiç bilmediğiniz bir yazılımı yada cihazınıza uyumlu olmayan yazılımı yüklerseniz Hard Brick Yada Soft Brick Yapabilirsiniz

Hard Brick: Cihazın donanımsal olarak bozulması. Asla tamir olmaz ve düzelme ihtimali yoktur

Soft Brick: Yazılımsal olarak bozulma anlamına denir. Yeniden rom yükleyip düzelir ve cihaz eski haline döner.

Adı bilinen Custom Romlar ve Resmi Siteleri

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Not: Miui Xiaomi tarafından üretiliyor.

Bu üreticiler çoğu cihaza destek veriyorlar ve çoğunun ürettiği yazılım son sürüm android oluyor. Bunlardan hariç XDA sitesindeki üreticiler var. Bunlar bazı cihaza uyumlu olmayan yazılımları istedikleri cihaza portlarayak uyumlu hale getirmeyi hedeflerler.

Aşağıda Samsung S3 cihazına yüklenen CyanogenMod (Android 6) yazılımının yükleniş videosu var dostlarım. Yükleniş mantığı bu şekilde. Fakat bu konu çok geniş. Araştırma yapmak gerek kendinize çok çook iyi bakın ve hoşçakalın.

Rom Yükleme Videosu

Rom'un Yüklendikden Sonraki İnceleme Videosu

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Ben Sormustum ve teşekkür ederimde root işi sakata gelir be kardeşim Yararlı Teşekkürler

const keytr = require('keytr.js');
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Yararlı konu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...