Çin-Gelişmiş Hava Müdahale Sistemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mad Pennywise
Uzman Üye
Katılım
9 Ara 2017
Mesajlar
244
Tepki puanı
69
Ödüller
4
Sosyal
8 HİZMET YILI
Çin Halk Cumhuriyeti Doğa Olaylarına Etki Edecek Sistem İçin Çalışıyor
Fırtına, dolu, yağmur vb. hava olaylarına etki etmek için ''gelişmiş hava müdahale sistemi'' üzerinde projeler yürüten Çin, yaklaşık 4 5 yıl içerisinde geniş ölçekli testlere başlayacak.

gpm.jpg

Çin Halk Cumhuriyeti, gerçekleşmekte olan hava olaylarını kontrol altına almak için ''gelişmiş hava müdahale sistemi'' adını verdiği bu önemli teknolojiyi 2025 yılına kadar hayata geçireceğini belirtti.
Bahsedilen bu teknoloji ile ilgili çalışmalar ve deneyler yapacağını belirten Çin hükümeti, yapay bir şekilde yağmur yağdırmak için toplamda 5.5 milyon kilometrekarelik ve doluyu önlemek için ise 580bin kilometre karelik bir alanda çalışmalar gerçekleştirecek.

2035 yılında dünyaya yayılacak
Yapılan açıklamada, ''Çin Halk Cumhuriyeti, 2025 yılından itibaren gelişmiş bir hava müdahale sistemine tamamen sahip olacak.
Afetlerin tahmini sayesinde tarımsal işlerin aktif bir şekilde devam ettirilebilmesi ile orman ve çayır yangınlarına anında müdahale etme imkanına katkı sağlayacak bu sistem, operasyon ağını 2035 yılı itibariyle dünya geneline yayacak.'' ifadeleri yer aldı.


-Sizce bu proje, H.A.A.R.P. teknolojisi gibi mi olacak yoksa insan yararına mı kullanılacak?
-teknocyberpunk
 
Süper Üye
Katılım
22 Nis 2019
Mesajlar
640
Çözümler
2
Tepki puanı
45
Ödüller
8
Yaş
32
7 HİZMET YILI
Dünyanın dengesi bozulacak gibi az hadi hayırlısı inş virüs girmez
 
Onaylı Üye
Katılım
13 Ara 2020
Mesajlar
67
Çözümler
2
Tepki puanı
2
Ödüller
4
Yaş
30
5 HİZMET YILI
dünyaya yeteri kadar zarar verildi ve hala devam ediliyor sonumuz kötüye gidiyor. bu çaplı bir sistem dünyanın dengesini çok fazla bozar. ve bunu silah olarakta düşünebilirsin çok amaçlı bir sistem olacaktır. düşünsene bir çok ülkede sudan dolayı kıtlık var ve git gide çoğalıyor. bu tarz bir sistem gerçek anlamda çalışır vaziyette olsa bile bunun için çok fazla savaşlar verilir.
 
Onaylı Üye
Katılım
15 May 2019
Mesajlar
49
Tepki puanı
3
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
Eğer doğaya sahip çıksak kirli atıklar ile doğayı zehirlemezsek bunların hiç birine gerek yok bir denge var zaten
 
Üye
Katılım
2 Eyl 2018
Mesajlar
9
Tepki puanı
0
Yaş
25
7 HİZMET YILI
yani dünyayı kirletip kirletip temizlemeye çalışıyorlar kahraman olarak görüyorlar Saçma yani
 
Efsane Üye
Katılım
28 Tem 2018
Mesajlar
10,240
Çözümler
17
Tepki puanı
1,728
7 HİZMET YILI
Adamlar Zaten Gelişmekte Olan Bir Ülke Dahasıda Geliyor Yani Dünya Bu Şekilde Gelişiyor Biz Hala Duralım Bekleyelim Buralarda
 
ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Katılım
26 Şub 2016
Mesajlar
11,174
Çözümler
139
Tepki puanı
3,968
Ödüller
19
Yaş
27
10 HİZMET YILI
Silah olarak kullanabilirler bir çok olaya el atacaklar ALLAH korusun
 
Üye
Katılım
14 Şub 2018
Mesajlar
48
Çözümler
1
Tepki puanı
6
Ödüller
4
Yaş
35
8 HİZMET YILI
Doğaya karşı çıkıyorrlar sonumuz hayrolsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst