Çin Hükümeti, PUBG ve Fortnite Dahil 20 Oyunu Yasakladı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
:resim:

maxresdefault.jpg

:yazı:

Çin Hükümeti, bu ayın başında kadrosu yeniden şekillenen Online Etik İnceleme Kurulu'nun daha aktif bir sürece gireceğini duyurmuştu. Komite, Paladins, Fortnite, H1Z1 ve Fortnite gibi 20 farklı oyunu ülke çapında yasaklama kararı aldı.

Her bir oyun için farklı farklı gerekçeler belirtilse de temelde şiddet, kan ve kaba davranışlar gerekçe gösterildi.Yasaklanan oyunlar arasında aksiyon oyunu olması dışında abartılı bir şiddet barındırmayan Overwatch ve World of Warcraft da nasibini aldı.

Oyunların neredeyse tamamına yakınının batı çıkışlı oyunlar olması, geçtiğimiz seneden itibaren Çin'den Steam'e rakip olacak platformlar çıkması gibi detaylar bir araya gelince; alınan kararın politik olma olasılığı da güçleniyor. Önümüzdeki süreçte Çin hükümetinin bu kararından geri dönüp dönmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.​

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Çinliler ne istiyo bu oyunlardan yaw

Oyunlara karıştıkları yok ki, sadece kendi vatandaşlarını düşündükleri için konuda da belirtildiği üzere "şiddet, kan ve kaba davranışlar" bulundurulan oyunlar yasaklanmış ki bence Çin devletine göre gayet normal bir davranış ve bu davranışı destekliyorum

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Oyunlara karıştıkları yok ki, sadece kendi vatandaşlarını düşündükleri için konuda da belirtildiği üzere "şiddet, kan ve kaba davranışlar" bulundurulan oyunlar yasaklanmış ki bence Çin devletine göre gayet normal bir davranış ve bu davranışı destekliyorum
Bende sizi bu desteklediğiniz davranışı uygulamaya davet ediyorum sjsjjs
Bence çinlilere yazık olmuş

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Yasaklasalar ne olacak :D Her türlü gene oynarlar.

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Aga Şiddet İçeriyor Diye Gene Gitmiştir

Donator
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Hepsi Dıj güjler diyolardır şimdi çinliler

Yazılım Ögreniyoruz Ama Ne Kadar Süre
Uzman Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
bence çin çok saçmalamış desen yalan olur artık pubg mobile testler türkiyede yapılcak

Süper Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Heh bizimkilerde gider minecraft ı yasaklar :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...