Çözüldü CMD format kodlarıyla bilgisayarım çöktü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adımı Biliyorsun Hikayemi Değil
Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Arkdaşlar bi gün normal şekilde pc yi açtım mavi ekran verdi zaten pc yi sıfırlamak istiyordum daha önce 5-6 defa sıfırlamıştım başlangıç ayarlarında sorun gider vardı ordada bu pc yi sıfırla vardı oraya tıklayıp sürücüyü tümüyle temizle dediğimdi formatlıyordum fakat bu sefer başlangıç ayarlarında bu bilgisayarı sıfırla yoktu bende cmd den sıfırlamak için araştırma yaptım ve karşıma bu sayfa geldi:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Bu adımları yaptıktan sonra pc yi açtığımda bir işletim sistemi bulunamadı lütfen cmd den harddiskinizi seçin diyordu evet harddiskim pc ye takılı orada gözüküyor ama benim bu yaptığım işlemle bilgisayardaki işletim sistemini yani windows u tamamen silmişim o yüzden harddisk olmasına rağmen böyle hata veriyordu çünkü işletim sistemi yok şuan bilgisayardı 120 gb lık ssd takılı fakat benim hiçbir işimi görmüyor eski harddisktim 1TB di yani 1000gb acaba harddiskimi pc ye takıp içine windows 11 yüklemeye çalışsam düzelirmi nasıl yapcağımıda tam bilmiyorum

not: sonuna kadar okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
bunlarla ugrasmani tavsiye etmem kendine bir format usbsi yapip pcne format at en temizi mavi ekran yemenin sebebi windowsun yuklenmemesi

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
yani kendime format usb si yapıp usb ye format atsam düzelirmi diyosun kankam
usb ye format degil format usb si hazirlicaksin internette videolari var birsuru ve usbyi hazirladiktan sonra format aticaksin pcye nasil format atilir diyede zibilyon tane video var
bu sekilde bilgisayarina temiz bir kurulum yapmis olursun sorunun cozulur

Çözüm
Adımı Biliyorsun Hikayemi Değil
Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
usb ye format degil format usb si hazirlicaksin internette videolari var birsuru ve usbyi hazirladiktan sonra format aticaksin pcye nasil format atilir diyede zibilyon tane video var
bu sekilde bilgisayarina temiz bir kurulum yapmis olursun sorunun cozulur
tamam deniyeceğim

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Selamlar, öncelikle bu cmd kodları format öncesi yapılan bir işlemdir. Format atmakla hiçbir ilgisi yoktur. Disk sıfırlanır daha sonra seçtiğin diske format atarsın. Nerden nasıl bir araştırma sonucu bu bilgiye ulaştın bilmiyorum ama geçmiş olsun. Şu anda yapman gereken tek şey rufus ile temiz format atmaktır sorun ortadan kalkacaktır.

all i need is you
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Arkdaşlar bi gün normal şekilde pc yi açtım mavi ekran verdi zaten pc yi sıfırlamak istiyordum daha önce 5-6 defa sıfırlamıştım başlangıç ayarlarında sorun gider vardı ordada bu pc yi sıfırla vardı oraya tıklayıp sürücüyü tümüyle temizle dediğimdi formatlıyordum fakat bu sefer başlangıç ayarlarında bu bilgisayarı sıfırla yoktu bende cmd den sıfırlamak için araştırma yaptım ve karşıma bu sayfa geldi:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Bu adımları yaptıktan sonra pc yi açtığımda bir işletim sistemi bulunamadı lütfen cmd den harddiskinizi seçin diyordu evet harddiskim pc ye takılı orada gözüküyor ama benim bu yaptığım işlemle bilgisayardaki işletim sistemini yani windows u tamamen silmişim o yüzden harddisk olmasına rağmen böyle hata veriyordu çünkü işletim sistemi yok şuan bilgisayardı 120 gb lık ssd takılı fakat benim hiçbir işimi görmüyor eski harddisktim 1TB di yani 1000gb acaba harddiskimi pc ye takıp içine windows 11 yüklemeye çalışsam düzelirmi nasıl yapcağımıda tam bilmiyorum

not: sonuna kadar okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler
Anladığım kadarıyla HDD'yi tamamen silmişsin format atılırsa düzelme ihtimali var ama programlar ile HDD'ye sistem yükleyip sonrasında format atanlarda var. Siz bir format deneyin bence.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
CMD yani komut istemi başlatıp, aşağıdaki komutları satır satır yazıp ENTER 'a basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Daha sonra sistemi yeniden başlatıp kontrol edin sorunu. Bu işlemler Windows üzerinde bir sorun varsa onu çözecektir.
  • DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
  • DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
  • DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
  • SFC /scannow

Aşağıdaki kodları bir not defterine yazın yada kopyalayın ve kaydedin. Dosya türüTüm Dosyalar seçin ve bir dosya adı belirleyin ve sonuna .BAT yazın kaydedin ve oluşan dosyayı yönetici olarak çalıştırıp işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. Aynı şeyi manuel yapmak için C:\Users\%username%\Recent , C:\Windows\Prefetch , C:\Windows\Temp , C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp konumlarına tek tek girip her şeyi seçip manuel silebilirsiniz. Silinmeyenler o an kullanılıyordur atlayabilirsiniz.
  • @Echo off
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp\"*.*
  • exit

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...