CMD komut geçmişine bakmak mümkün mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Merhaba, kısaca CMD'deki önceki komutlarımızı ögrenebilir miyiz? Daha önceden CMD'de Vodafone hosphot sınırı kaldırmak için komutlar girmiştim. İşe yaramıştı ancak YouTube'dan bununla alakalı videolar kaldırılmış ve ben nasıl yapacağımı unuttum. Bunun için ileride lazım olursa diye çareler ararken mecburen buna mecbur kaldım

Kısaca CMD komut geçmişine bakabilir miyiz?

Moderatörün son düzenlenenleri:
kmode exception
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
ChatGPT şöyle cevap verdi:
  • Dosya Kaydı (Daha Fazla Geçmiş İzleme): Windows, geçmiş komutları saklayan bir komut geçmişi dosyası kullanır. Bu dosya genellikle dosya_geçmişi.txt veya command_history.txt gibi bir isme sahip olabilir. Bu dosya CMD veya PowerShell'in kullanım geçmişini kaydeder. Geçmiş dosyasını bulup içeriğini görüntülemek için bir metin düzenleyici veya komut satırı metin düzenleyici ile açabilirsiniz.
  • DOSKEY Komutu Kullanma: DOSKEY komutunu kullanarak daha önce yazdığınız komutları görüntüleyebilir ve tekrar kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki komut, son 10 komutu görüntüler:
    bashCopy code
    doskey /history
  • Veri Geçmişi (Powershell İçin): PowerShell'de daha fazla geçmiş izlemek için Get-History komutunu kullanabilirsiniz. Bu komut, daha önce yazdığınız PowerShell komutlarını görüntüler.
Unutmayın ki geçmiş, genellikle sadece geçerli oturum boyunca saklanır. Oturumu kapattığınızda veya yeni bir oturum başlattığınızda, geçmiş genellikle sıfırlanır. Geçmişi daha kalıcı bir şekilde saklamak için oturumunuzu kaydetme veya başka bir geçmiş takip yöntemi kullanma seçeneğiniz olabilir.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Hmm daha önce hiç düşünmedim ama büyük ihtimalle mümkün değildir. Sadece anlık açık olan pencerede bir çok komut denemişsindir F7 tuşu ile o pencerede kullanılan komutlar görüntülenebiliyor ancak CMD penceresini kapatıp tekrar açtığında ve F7 tuşunu kullandığında bir tepki alamayacaksın çünkü kullanmış olduğun bir komut yok. Ancak istersen internet üzerinden biraz araştırma yapabilirsin.

Onaylı Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Unutmayın ki geçmiş, genellikle sadece geçerli oturum boyunca saklanır.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
  • Windows + R tuşlarına birlikte basınız
  • Çalıştır penceresi açılacaktır.
  • Bu çalıştır penceresine “exe” komutu yazarak “komut istemi” açalım.
  • Tüm ekranı temizlemek istersek eğer, “cls”yazmamız gerekiyor. Bu komuttan sonra ekran tamamen siyah olacak ve hiçbir kod kalmayacaktır. Şimdi ise date ve time gibi komutları yani ne yazmışsak geçmişi nasıl göreceğimizi anlatalım.

CMD geçmişi görme kısayolu bulunuyor. Sizler dos komut penceresinde geçmişi görmek isterseniz eğer, F7 tuşuna basın ve liste karşınıza çıksın. Bu bakımdan geçmişteki komutları bu kısayol ile görüp hatırlayabilirsiniz.

Ek olarak geçmişi görmenin bir diğer yolu ise “doskey /history” komutu da bu işlemi yerine getirebilir.

Üye
2 HİZMET YILI
Oturumu kapatmadıysan eğer
CMD geçmişi görme kısayolu bulunuyor. Sizler dos komut penceresinde geçmişi görmek isterseniz eğer, F7 tuşuna basın ve liste karşınıza çıksın. Bu bakımdan geçmişteki komutları bu kısayol ile görüp hatırlayabilirsiniz.

Ek olarak geçmişi görmenin bir diğer yolu ise “doskey /history” komutu da bu işlemi yerine getirebilir.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Oturuma bağlı bir şey o çıkmadıysan geçmiş kalır çıktıysan silinmiştir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...