Corsair uygulaması Corsair H115i'yi tanımıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Corsair H115i Elite Capellix sıvı soğutmam ve i9 10850 K işlemcim var fakat PC'yi açtığımda sıvı soğutmanın RGB ışıkları 3-5 saniye yanıyor. Normal hızda dönüyor, 3-5 saniye sonra kırmızı renkte yanıp sönmeye başlıyor. Fanların hızı en sonda çalışıyor ve Corsair'in uygulaması onu tanımıyor, hatalı gösteriyor.

Kurulumunu ben yaptım ve yanlış bir bağlantı yapmadığımı düşünüyorum. Bilgisayarcı tanıdığımızda kontrol etti, bir sorun bulamadı, BIOS ayarlarından da bir sorun yok. Arkada kabloları takıp çıkarttığımda veya takılı olanı çıkarıp takmadığımda bazen düzeliyor. RGB'si geliyor, normal hızda dönüyor fanlar ve uygulama pompayı tanıyor. Fanlarda sorun yok ama pompayı tanımıyor uygulama. Çözümü nedir? Ne yapmam lazım?

3ECA27A3767751FCEF7B8A5A8335068BD4A85098

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Öncelikle pompanın soketinin anakartta "aio pump" soketine bağlı olduğuna emin ol.

Arıza detayı olarak "Pump failure." olarak yazmış zaten, bağlantıları doğru yaptıysan senin çözebileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. İşlemcin çok fazla ısınıyorsa pompa ölmüştür garanti var ise servise göndermeni tavsiye ederim, bu şekilde kullanma işlemcine zarar verebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Öncelikle pompanın soketinin anakartta "aio pump" soketine bağlı olduğuna emin ol.

Arıza detayı olarak "Pump failure." olarak yazmış zaten, bağlantıları doğru yaptıysan senin çözebileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. İşlemcin çok fazla ısınıyorsa pompa ölmüştür garanti var ise servise göndermeni tavsiye ederim, bu şekilde kullanma işlemcine zarar verebilirsin.
aio pump soketine bağlı, işlemcim boşta 35-40 arası oyunda 50-66, bir ara 80 civarında gösteriyordu ve pc nin içi sıcaktı fakat bu aralar değerler düşük ve sorun yok. sadece pompada hata olduğunu gösteriyor ve kırmızı ışık yanıp sönüyor.

bazen pompa takılabiliyor garantisi varsa garantiye gönderiniz
pompa kablosunun bir kısmı kırık fakat kırık olan kısımda kablo vs yok boş plastik acaba etkisi var mıdır ? garanti süresi geçmedi fakat dediğim gibi birazı kırık kabul edilir mi ? kırık yere herhangi bir kablo gelmiyordu, sadece boş plastikti bence. etkisi var mıdır ?

1661321396866.png

E55DD7BC8FE6FBCE3E39058BC9EBA47A0D846966
foto gelmemiş

Moderatörün son düzenlenenleri:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...