Bildiginiz üzere COVID-19 vakaları oldugundan dolayı üniversiteler hiç açılmıyor.
Sorum şu ki;
+COVID bitmeden üniversiteler açılır mı?
+Aşılar yapılmaya devam ediyor ama bir etkisi olur mu?
Bana kalırsa liseler falan açıldı ve şu an ve hasta olanların sayısı arttı büyük bir firmadan bugün 280 kişi virüslü çıktı.
Okulların bir etkisi sizce var mı?
Bence virüsün yayılmasına en çok yardımcı olacak şey okul zaten öğrenciye bulaşsa öğrenci ailesine bulaştıracak ailesi de başkalarına bu döngü şeklinde ilerler ve sonuç tüm ülke korona virüsü .
"+COVID bitmeden üniversiteler açılır mı?"
Açılacağını sanmıyorum. Büyük ihtimalle açılmayacak.
+Aşılar yapılmaya devam ediyor ama bir etkisi olur mu?
Çok kısa sürede aşı yapıldı. Ne kadar etkili olur bilemiyorum. Haberlerde gördüğüm kadarıyla şu an yaşlılar için aşılar sanırsam yetmiyor. Bize sıra gelene kadar etkili bir aşı yapılacağını düşünüyorum.
kardeşim evet aşıların etkisi oluyor yani aşı vurulduktan sonra daha rahat atalatıyosun en azından ölme riskin azalıyor üniversiterler açılırmı drsen herkes aşılandıktan sonra açılabilir tahminim
Üniversite yemez o kadar kişi aynı ortamda, yurtta bulaşmama şansı yok ve aşı konusunda da şubatın son haftasında öğretmenlere başlayacağız demişlerdi daha yaşlılar bitmedi hele bir de daha asker ve polislerimiz var programın en az 2 ay gerisindeyiz fakat aşı tedarik bakımından nerdeyse tüm ülkeler sorun yaşamasa bile zorlanıyor.
Kardeşim bunla yaşamayı öğreneceğiz. Dikkat etmek lazım. Bu sonraki 100 sene içerisinde de olucak. Grip gibi daha kaliteli daha kuvvetli aşılar bulunur zamanla ama virüsün mutasyona uğraması insanlarımızın bilinçli davranmasıyla alakalı. Daha dikkatli olup önlem almamız lazım. Her vaka artışı ekonomik kayıp ülke adına esnaflarımız adına. İnşallah zaman içerisinde daha iyi olacağını düşünüyorum ben.
İlk soruna gelirsek covid bitmeden açmaz değil ama seyrine göre belki açarlar yani bitmesini beklemezler bence ve diğer soruna gelirsek aşılar daha gelicek herkese vurulucak 2. dozlar vurulucak diyene kadar bir süre geçer ve hala etrafı açıyorlar yayılmaya devam ediyor ne kadar etkisi olur bilemiyorum
Bence bir olayın sonunu getirmeden devam etmek saçma durmadan başa dönülüyor, yani kısaca kimsenin umrunda olmazsa maskeyi burunu kapatmazsa yayılmaya devam edecektir
+Aşılar yapılmaya devam ediyor ama bir etkisi olur mu?
toplu aşılama herkese içim uygulanırsa iyi olacak gibi bize ne zaman sıra gelir bilinmez fakat aşı gelişimde çok yol katdetildiği belli artık
ama aşınında yan etkileri ve koruyuculuğu her zaman tartışılıyor burası da kesin yani