Covid-19 ve yaşlılar ( acaba doğru mu yapıyoruz )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Coronavirüs-ün dünyaya korku saldığı bu günlerde nedense bir çok kişi yaşlıları azarlamaya eğilimli . Ama gelin düşünelim : acaba tehlikenin farkında değiller mi ? Farkındalarsa neden bir çoğu dışarda ? Benim bu konuda fikrim şu yönde :
Nedense insan yaşlandıkca daha duygusallaşıyor . Bence işte bu yüzden kendilerinin yaşlı olduklarının , hastalıklara karşı zayıf olduklarının yüzlerine vurulmasını sevmiyor ve dışarı çıkıyorlar . Bu yüzden bence bizim üstümüzede de vazife vardır. Onların sevdiği aktiviteleri onlarla yapmamız bol-bol geçmiş hakkında muhabbet etmemiz hepimiz için yararlıdır!
Size kendimden örnek vereyim : Benim dedem Karabağ muharebesinde bir ayağını ve kardeşini kaybetmiş . Şimdiye kadar bunlardan hiç bahsetmezdi , yarasının tazelenmesini sevmezdi yani , bu yüzden de derdini hep içine atıyordu . Ama bu günlerde her şeyi anlatmaya başladı . Meğer dedem ne kadar yaralıymış şimdi anladım ! Hiç pişman değil , orası ayrı bir konu da , Söylemeye çalıştığım şey : büyüklerinizle onların sevdiği dilden konuşmamız ve davranmamız . Davranmamız derken , mesela benim dedem bana tavla oynamayı öğretdi ve neredeyse tüm gün tavla oynuyoruz . Yani arkadaşlar kısacası şunu söylemek istiyorum : " Belki de Covid-19 bazılarımız için tehlike ile birlikte bir şanstır . Ailemizle birlikte zaman geçirmemiz ve değerini anlamamız için bir şans ! İşte bu yüzden sıkıntıdan dışarı çıkıyorlar diye azarlamak yerine #büyüklerimizesahipçıkalım ! "

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
tamam haklsıında babama sahip nasıl cıkayım ben eşşek herıf ben senden saglıklıyım deyıp fırcayı kayıyo :) gelde bu adama dışarı cıkma de :) peder pskopat :)

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
tamam haklsıında babama sahip nasıl cıkayım ben eşşek herıf ben senden saglıklıyım deyıp fırcayı kayıyo :) gelde bu adama dışarı cıkma de :) peder pskopat :)
Vallaha sen de vaka ciddi anlaşılan :)
Ama her keste de olay böyle değildir yani !

Üye
7 HİZMET YILI
Bence çoktan sokağa çıkma yasağı ilan edilmeliydi. Bizim ülkede ciddiye almayan çok kişi var ve bunlar yüzünden vaka sayısıda ölü sayısıda fazla olacak.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Eve gelmeyen peder çıkmaz oldu iyi oldu bı yandan

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Vallaha sen de vaka ciddi anlaşılan :)
Ama her keste de olay böyle değildir yani !
ailecek pederı skıştırıyoz. cıkmasın dıye ama dınlemıyo. bazen dalga gecıyom baba senı şıkayet ederım bak cıkma dıyom. kfur edıyo:) ama babaya ne olrsa olsun. vazgecılmez yerı ayrı benım ıcın :( nyse ıyı frorumlar diliym ben ıyısı konunu işgal etmiş gbi olmiyim.

Tabi ya iyimi Böyle
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
büyüklerimizi kronik rahatsızlıgı olanları tatlı dille ikna edelim soylıyelım kısmenın başına kotu şeyler gelmeden biter umarım

Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
keşke her büyük anlattığın gibi olsa ama laftan anlamayan her şeyi ben bilirim bana bir şey olmaz kafasında olan yaşlı çok fazla

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Topluluğun fazla olduğu yerkere gitmesek bulaşma hızı azalır ama bazıları dinlemiyor. Tatile çıkan var

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Evlerden çıkmaz olduk bu virus yüzünden Allah herkezin yardımcısı olsun

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Bence çoktan sokağa çıkma yasağı ilan edilmeliydi. Bizim ülkede ciddiye almayan çok kişi var ve bunlar yüzünden vaka sayısıda ölü sayısıda fazla olacak.
Ben Azebaycanda yaşıyorum . Olay sayısı diğer ülkelerdekinden daha az olsa bile şu an mahallelerde polisler var ( 4-5 mahalle için 1 polis sanırım ) ve dışarıda -50 yaşlarında birini görürlerse uyarıyorlar ve maske-eldiveni yoksa verip ellerini dezenfekte ediyorlar , +50 yaşlarındaki kişileri görünce ise maske , eldiven ve dezenfekten verip evlerine gitmeli olduğunu söylüyor ve eve kadar eşlik ediyorlar . Tüm bunlara rağmen hala olayı ciddiye almayanlar burada da var ! Bu yüzden de yarından itibaren sokağa çıkma yasağı konulacağı ve aylık kişi başına 250 manat (yaklaşık 940-950 TL ) söyleniyor ( Yasağın doğruluğu hakkında bir fikrim yok ! )
Yani söyleyeceğim o ki : gördüğüm kadarıyla olayı ciddiye almayan çokca kişi var ve kesinlikle sokağa çıkma yasağı uygulanmalı !

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Millet evde durmayı hapis olmak olarak algılıyor

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Yaşlılar yaşlandıkça çocuklaşıyor ve söz dinleme eğilimleri azalıyor bir de o yaşta emir altında olmak sanırım biraz güçlerine gidiyor

M K A
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
İnatçı aileleri evde tutmak mümkün değil. Eski Topraklar inatçılar biz neler gördük diyorlar Darbe'ler savaşlar Gördükleri en kötü şey sanıyorlar :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...