- Yasaklandı
-
Banlı Üye
Hocam ben tam güçte çalıştırıyorum şuana kadar bi sıkıntı yaşamadım ama bende turbo var 4.3ghz e çıkıyor turboyla işlemcim i3 12100f bi eksisini görmedim daha.Oyunlarda CPU tam güçte çalışarak %90-100 oranlarında olduğunda bunun ne tür eksileri olur? Benim ise asıl merak ettiğim şey yanma olur mu? Ek olarak sorunların ne tür durumlarda gerçekleşebileceğinide yazarsanız sevinirim.
CPU sistemin en stabil ve en uzunlu parçasıdır. Kendi kendine bozulması inan çok zor. Zaten yüksek yüklerde calismak icin tasarlanmis bunlar. Düzenli olarak kasani temizler termal macununu sürersen hicbir sey olmaz.Oyunlarda CPU tam güçte çalışarak %90-100 oranlarında olduğunda bunun ne tür eksileri olur? Benim ise asıl merak ettiğim şey yanma olur mu? Ek olarak sorunların ne tür durumlarda gerçekleşebileceğinide yazarsanız sevinirim.
Arkadaş çok iyi özetlemiş. Misal yeni nesil ekran kartlarında grafik ayarlarını düşürmek fps kazandırmaktan çok kaybettiriyor. Ekran kartı kullanımı düştüğü için fps de düşüyor. Ekran kartı kullanımını %98-99 larda tutmak olması gerekenken işlemci için bu değerler çok yüksek.GPU %100 olabilir. Sisteminiz ekran kartini tam randimanı ile kullaniyor demektir bu.
CPU %100'e dayaniyorsa islemciniz zayif kaliyor demektir. Darbogaz yaşatir, ekran kartini tam olarak besleyemedigi icin fps dususleri yasanir. Kabaca boyle ozetleyebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?