Tanışalım (Hayat Hikayem)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Katılım
7 Eyl 2015
Mesajlar
731
Çözümler
39
Tepki puanı
327
Ödüller
9
Yaş
32
10 HİZMET YILI
Cümleden tüm forum üyelerine selamün aleyküm değerli forum üyeleri ve yetkilileri...

Bu kategoriyi uygun gördüm bu konuyu açabilmek için, kısaca tanışalım detaylı şekilde o yüzden açtım. Kendimden bahsedeyim ondan sonra yorum olarak sizde kendinizden bahsedin bakalım tam olarak tanışmış oluruz.

İsmim burak; genelde sanalda oliverdestan-elnurdestan-elnurmalware nickiyle tanınıyorum. Yaşım 25 1994 doğumluyum (26 diyelim az kaldı doğum günüme)
Nerede yaşıyorum: Bu soru aslında karışık ama şöyle söyleyeyim şuan oturduğum yer yalova ancak daha önce farklı bir yerdeydim duruma göre oturduğum yer değişiyor.(iş,aile vs..)
Bilgisayar ve yazılım işine bundan 9-10 sene önce başlamıştım, o zamanlarda bize öğretecek ne adam akıllı kitap vardı ne de bu şekilde forum, internet, iletişim gibi şeylerde yoktu. O zamanlarda biz kendimiz elimizden geleni yapıp uğraşıyorduk, okullarda dandik eğitimler veriliyordu.

Sadece adam akıllı çabalayan başarabiliyordu. Ben 10 senedir bilgisayar-yazılım işindeyim ancak yazılımı hala orta seviye biliyorum diyebilirim. Çoğu insan hackerim diye geçinir... cmd color =a yazmaktan ilerisine gidemez. Kimisi ise adam akıllı programlar üretir, projeler üretir. Takım çalışmasına yatkın şekilde çalışır ve pes etmez. Bu tür insanlar her daim gelişime ve değişime açık olan insanlardır.

Ana baba desteği olmadan ben bu noktalara kadar geldim. Bundan 3,4 sene önce youtube video içerik üreticiliği yapıyordum ve kaliteli videolar çekiyordum. O zamanlarda berbat ötesi bir leptop vardı her zaman bana sorun çıkarıyordu ve işlemci/ana kart ekran kartı berbattı. Buna rağmen ben pes etmeyip çalışıyordum ve emek veriyordum. Youtube içerik üreticiliği tam tamına 3 sene oldu ufaktan bir gelir elde etmiştim ancak sizin için gelir bile denmeyecek kadar az diyebilirim.

Youtube partner konusunda deneyim sahibi olmuştum, şuan zaten önüne gelene partnerlik vermiyorlar belli bir abone ve izlenme sayısına ulaşanlar partnere girebiliyor. Kısacası youtube hayatım ailevi sebeplerden ve kişisel sıkıntılardan dolayı askıya alındı. Çok fazla sebebi var sadece ailevi değil bu arada, kişisel hayatım bile çöp oldu gençliğimizi yaşayamadık desem yanlış olmaz. Artık yaşlandık sadece izliyoruz insanları ne yaptığını gibi vs... Köşeye bankta oturan ve güneşlenen bir kedi gibiyiz :)

Her neyse zaman geçtiğinde şunları da fark ettim. Sanalda çoğu insanlarla tanıştım bunlarda iyisine denk gelmişliğim oldu, kötüsüne denk gelmişliğim oldu. Yardım sever insanlarla da tanıştım zamanında, allaha kitaba saydıran kişilerle de tanıştım. Ana bacıma, sülaleme rahatça söven insanlar şimdi ise allahıma kitabıma küfrediyorlardı. Elimden bir şey gelmiyordu bu adam küfretse bile sonuçta ben bu adamı değiştiremeyecektim. Adam çünkü çoktan kararını vermişti ve değiştirilemezdi, çoğu insan der ki her insan değişebilir ama bazen öyle kolay olmuyor. Bunun için uzun bir vakit geçmesi gerekiyor ve bu vakit geçene kadar kimler kimler kaybedilebiliyor.

Hayatta bu tip allaha söven, ana bacı kitap karıştıran, sadece çıkarı için insanlarla arkadaş olan, em-pati nedir bilmeyen, egosu şah ben her zaman haklıyım diyen bir çok kişilikli şahsiyetlerle tanıştığımı söyleyebilirim. Bu tanışma sürecinde ailem hiç yanımda olmadı, her daim tek başımaydım asosyallik vs... diğerleri kendinden geldi.

Youtube hayatım bittikten sonra artık herkes kendi ayağına çekilmiş gibi, eski arkadaşlarım beni arayıp sormuyordu. Bir selam dahi vermeyen insanlar önceden çıkarı için bana nasılsın kanka iyimisin gibisinden başlayıp ihtiyaçlarını söyleyip benim üzerimden gideriyorlardı. Hayattan artık sıkılmıştım, bezmiştim kimin ne dediği umrumda değil kafasına girdim.

Bunca zaman geçti, tek değişen şey yaşımız, üzüntülerimiz, yaşantımız, gençliğimiz, bunca zaman harcadığımız gereksiz işler...

İşler artık o kadar büyüdü ki uyuyamıyordum bildiğim uykusuzluk sorunu olmayan bir insanım aslında ama uyuyamıyordum. Her insanda olan birşey değildir siz tabiki de uyuyun orası benlik bir sorun... Hayat öyle geçip gitti.

Sonradan oyunlara merak salmıştım, Metin2, wolftü, zulu, Pubg gibisinden bizde hile yapmaya çalışıyorduk zamanında bundan 4,5 sene önceden bahsediyorum. Nader, LeftSpace, MaskeliHileci,ioz vs.. zaten bu işin eh-li isimleridir. Kendilerini işinde takdir ettiğim kişilerdendir çünkü bunca sene emek verip bir yerlere gelmek insana gurur verir. Ben ise bir yerlere gelememiştim bunca sene emek veren OliverDestan kardeşiniz gene yere düştü... Kimsede yerden kaldırmadı gel yardım edeyim demedi, o kendisi yerden kalktı bir yerlere tutundu..

Eskiden adam akıllı internetimizin olmadığı vakit bundan 8-10 sene önce TTNET kullanıyorduk sağolasın ebemizi bellemişti. Adam akıllı internet hiçbir şekilde çekmiyordu ailevi durumlar, stresler falan bir araya gelince çekilmez bir hale geldi. Evi terk ettiğimi bile hatırlıyorum sinirden... TTNET bunca zaman bize resmen çin işkencesi çektirdi. Buradan TTNET kullanan varsa aranızda bırakın falan demiyorum şuan bu durum sizde belki olmayabilir. Ama bundan 10 sene öncesinden bahsediyorum sizlere...

TTNET yüzünden 1 hafta adam akıllı internet kullanmadığımı, oyun oynayamadığımı, film bile hatta video bile izleyemediğimi söylemeye gerek bile olduğunu düşünmüyorum. Kimileri TTNET'i savunabilir yok iyi bende böyle şeyler olmadı falan gibisinden... ben eskiden bende olan şeyi anlatıyorum sizde aynı şekilde olmayabilir. Her neyse bunca zaman ttnet'den çektikten sonra TTNET'i tabikide bıraktık onca çaba sonrasından :D şuan kullandığım başka bir internet tarifesi şuan allah'a şükür kullandığım internetten çok memnunum.

Yazılım ve programlama işine girmiştim hatta bu iş için eğitim aldım, paralı kurslara gittim, gereken tüm eğitim aldım ve bu işi paraya dökmek tek istediğim şeydi. Ama şunu görüyorum ki zamanında bunun hakkında paylaşmıştım. Şuan türkiye'de adam akıllı yazılımcı bir ceviz fındığını geçmez.

Türkiye'nin yazılımcı gençlere ihtiyacı var ben bunu kendimden biliyorum. Başka ülkelere baktığımız zaman bir çok yazılımcı kaynıyor veya türk olan yazılımcılar başka ülkelere gidiyor düşünün artık bizim ülkemize olan insan başka ülkeye gidiyor yazılım yapmak için biz bu kadar düşüşte olan bir ülkedeyiz. Ancak buna rağmen ben ümidimi yitirmedim her zaman bir ışık vardır. Türkiye'de çoğu kişi bencil olduğundan dolayı yazılımı sadece kendisi üretiyor ve satıyor... Başkalarına öğretmiyor (beleşe) şuan ki devirde ise böyle değil herkes öğrenme ve çabalama peşinde bu beni mutlu ediyor.

Zamanında forumda konu açmıştım C# öğrenmek isteyenler eğitim almak isteyenler gibisinden çoğu kişi ilgilendi ve bu beni mutlu etti. Sonuçta öğrenmeye aç bir milletimiz var ancak öğretecek bir eğitmen kolay bulunmuyor. Bulunsa dahi kendi çıkarını düşünüyor bu beni sinir eden şeylerden biridir.

Udemy bile para derdinde ama işte şuan ki devir para devri, sanal devir diyebiliriz. Herkes kendi çıkarını düşündüğü için samimilikten uzak bir arkadaş-dost çevresi kazanıyoruz. Hiç kimse bunu gönülden isteyeceğini zannetmiyorum. Samimi olmayan proje-çalışma her zaman bir yere kadar devam eder. Ancak dostluk Bakidir , asla bozulmaz.

Hayatta herkesin istediği bir şey vardır. Önemli olan onu doğru yoldan almaktır, yasa dışı yollardan değil... Bu bir sigara olabilir, hastalık olabilir, yapmak istemediği bir şeyi yapmak olabilir... Genelde herkesin bahanesi vardır ve bu bahanenin arkasında saklanırlar.

* BAHANELERİN HEDEFLERİNİN ÖNÜNE GEÇMESİNE İZİN VERME *

Dipnot: Yazmış olduğum yazılar kendi hayat hikayemin sadece bir kısmıdır. Tarafsız bir yorum yapıp kendi hikayenizi saygı çerçevesinde bu konu üzerinden paylaşabilirsiniz bir nevi birbirimizi daha düzgün tanıyabiliriz. Bu konuya ön yargılı şekilde yaklaşmazsanız çok sevinirim.

Dipnot: Belki beni daha önce tanıyan insanlar olur şu adam böyle, bu adam böyle derler kimin ne dediği umrumda değil ben her daim doğruyu söyleyen insan olmuşumdur. Hayatta en sevmediğim insanlarda benim arkamdan konuşan kişilerdir. Bu tip kişilerden sizde uzak durun...
 
Seçkin Üye
Katılım
22 May 2019
Mesajlar
440
Tepki puanı
58
Ödüller
6
Yaş
26
7 HİZMET YILI
hepsini okumaya gücüm yetmedi çünkü bana dikkat hapı lazım anladığım kadarıyla birşey yapmaya çalışıyorsun bırak otomatik ol :)
edit: yine söylüyorum hepsini okuyamadım denedim ama olmadı hayat bir satranç dır unutma zeka ya göre kendini sal gitsin bırak kimseyi takma benim gibi kumarbaz da olma ki ben kumarı hiç sevmem uykularımı kaçırır :)
edit2:dipnot u okudum gerçekten kardeşim çok iyisin ama millet korkuyor gerçekten hoca olmanı istiyorlar millet korkuyor lanet olsun dostum müzik dinle adele sia ve dikkat hapı al asla korkma hiçbirşeyden korka korkularını yen dikkat hapı olmadığı için ben ara ara okurum ancak öyle sana bir tavsiyede bulunabilirim dikkat hapını akşamdan itibaren almaya çalışacam ikindi vakitleri dışarı çık eğlen bu arada ikindi den yatsıya kadarki sürede :)
 
Son düzenleme:
Software Engineer
Seçkin Üye
Katılım
22 Eyl 2016
Mesajlar
360
Çözümler
2
Tepki puanı
155
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
ve Aleyküm Selam biladerim her zaman için en önemlisidir "hedef,amaç,gaye" :)
 
Seçkin Üye
Katılım
22 May 2019
Mesajlar
440
Tepki puanı
58
Ödüller
6
Yaş
26
7 HİZMET YILI
asla inkar etmeyecem benim hayatımı mahvettiler bırakın sizinkini mahvetmesinler ben yine yapabilirim ama ölüme inat ben asla inkar etmeyecem gerçekler bunlar beni napsalarda inkar etmeyecem ben gördüklerimi söylüyorum bırakın sizin hayatınızı mahvetmesinler ben asla inkar etmeyecem asla inkar etmeyecem benim gördüklerim bunlar ben gördüklerimi söylerim benim abim beni normalleştirdi ama ben asla inkar etmeyecem
Post automatically merged:

normalleştim ama asla inkar etmeyecem çok ileri derece takıntılıyım çok dışa dönüğüm ama asla inkar etmeyecem beyin gücümle yaptıklarımı tahmin edemezsiniz.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst