Cpu Soğutucum tam kapasitede çalışmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Donanım Arşivi' nden "flexy silver" kasası almıştım. Termal macunu yenilemek için cpu fanını söktüm ve işim bitince tekrar fanı yerine taktım ve kablosunu cpu_fan girişine taktım(Kablo üç pinli) Bilgisayarı açtığımda hem fanın ışıkları yanmıyor hemde yavaş dönüyor. Fanı söküp saç kurutma makinası ile rüzgar vererek yüksek devirde döndürdüğümde ışıkları yanıyor bu da demek oluyorki fanda bir sıkıntı yok. Aynı zamanda anakart ve uygulamalar fanı takılı olarak görmüyor. Aynı şekilde "3" pinli bir fan daha var içinde fakat o anakartta ve uygulamalarda dönüyor olarak gözükmekte. Bunun sebebi nedir veya çözümünü bilen var mı? Cpu çok ısınıyor fan yavaş döndüğü için. Teşekkür ederim şimdiden.

Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
aldığınız yer ile iletişime geçmeyi deneyin

Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
bende aynı sorundan müzdaribim everest bumpy kasam var ön ızgaradaki fanlar sanki traktör çalışıyormuş gibi ses çıkarıyordu teknik desteği aradım göndermeniz gerek dedi ama ben göndermek istemedim çözümü ön ızgarayı söküp ters takmakla buldum şuan hiç ses yapmıyor

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
aldığınız yer ile iletişime geçmeyi deneyin
Kanka pc toplama olduğu için nereyi arasam diye düşünüyorum. Fan çin malı excavatör mü ne markası, pcyi toplayan ince hesap, anakart asus, aracaı olan donanım arşivi

Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Kanka pc toplama olduğu için nereyi arasam diye düşünüyorum. Fan çin malı excavatör mü ne markası, pcyi toplayan ince hesap, anakart asus, aracaı olan donanım arşivi
donanım arşivinden almışsınız hocam aldığınız kişi ile iletişime geçin

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
sistemini deiştir veya macunu yenile düzelir

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bakıma sok dostum macun falan cekıyolar duzelebılır oyle macunu bıtmsıtır

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
kabloyu doğru yere ve tamamen taktığından emin ol bios üzerinden de fanı kontrol etmeyi deneyebilrsin

Üye
3 HİZMET YILI
uzun süredir kullanıyorsan tozunu almayı dene ve kablolar arası temassızlığa bak

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Fan ısınıyor yavaş dönüyor veya hiç dönmüyorsa fan bozulmuş demektir. Yeni bir fan tak

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
kardesim anakart pilini cikart 10 dakika bekle , pili yeniden tak , bios ayarlarin sifirlansin, tamir ederken elektrik kacmis olabilir.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Sıvı soğutma ise pump soketini cpu_fan soketine takman gerekli.

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bakıma sok dostum macun falan cekıyolar duzelebılır oyle macunu bıtmsıtır
Kanka macununu yeni değiştimde anakart fanı görmüyor ve ışıkları yanmıyor fanın ama fan düşük devirde de olsa donuyor
Post automatically merged:

kardesim anakart pilini cikart 10 dakika bekle , pili yeniden tak , bios ayarlarin sifirlansin, tamir ederken elektrik kacmis olabilir.
Denerim

Sıvı soğutma ise pump soketini cpu_fan soketine takman gerekli.
Yok sıvı soğutma değil

kabloyu doğru yere ve tamamen taktığından emin ol bios üzerinden de fanı kontrol etmeyi deneyebilrsin
biosta fan gözükmediğini yazdım kanka

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Kanka macununu yeni değiştimde anakart fanı görmüyor ve ışıkları yanmıyor fanın ama fan düşük devirde de olsa donuyor

Denerim

Yok sıvı soğutma değil
Sökerken kablodan tutup çektiysen belki kabloların birinde temassızlık vardır. Ölçü aletin varsa bi ölçüp kablolar sağlam mı kontrol edebilir misin

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Sökerken kablodan tutup çektiysen belki kabloların birinde temassızlık vardır. Ölçü aletin varsa bi ölçüp kablolar sağlam mı kontrol edebilir misin
Çok mantıklı :d kablodan tutup çekmiştim olma ihtimali en yüksek sorun bu gibi. Teşekkür ederim zaman bulursam buna bakacağım

Seçkin Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
bios sıfırlarsan berki olabilir çünkü fan hızı biostan ayarlanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...