Çözüldü CPU zorlandığında bilgisayar kendini kapatıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Aga şimdi benim pc iyi Ryzen 5500 Geforce Gtx 1660 super var ama mesala zorlayıcı oyunlar the hunter asseto corsa gibi oyunlarda cpu artışı olduğunda veya pc çok az zorlandığında hemen kendini otomatik shutdown yapıyor bunu nasıl düzeltebilirim lütfen yardımcı olun ya

Çözüm
Sistem ısındığı için bilgisayarın yüke dayanamayıp kapanıyor. İyi bir soğutucu satın alman gerekecek ayrıca sorunun sadece ısınmadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmek için PSU (Power Supply) kontrolü de yapman gerekiyor.
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Sistem ısındığı için bilgisayarın yüke dayanamayıp kapanıyor. İyi bir soğutucu satın alman gerekecek ayrıca sorunun sadece ısınmadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmek için PSU (Power Supply) kontrolü de yapman gerekiyor.

Çözüm
neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını anlamak mümkün olmayabilir. Tüm sistem bilgilerini yaz.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
ya aslında tam biliyorum sorunu ama mesala 1 kere kapanınca hemen açarsam pc yi saniyede kapanıyor masaüstüne geldiğim an anca pc arkadan power düğmesini kapatıp 20 sn bekleyince düzeliyor tam sorunu anlamam için PSU mu yapmam gerek?

Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını anlamak mümkün olmayabilir. Tüm sistem bilgilerini yaz.
ASUS PRİME B550M-K
NVİDİA GTX 1660 SUPER
RYZEN 5 5500 3.60GHZ
TUF GAMİNG 16GB RAM(Tam bilmiyorum)
frisby 600W

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
yan kapagı açılıyorsa açmanı öneririm bende pubg 20 dk oynayınca ototmatik katnıyordu aşırı ısınmadan adamlar yanlış montaj yapmılar işlemçi yandı

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
ya aslında tam biliyorum sorunu ama mesala 1 kere kapanınca hemen açarsam pc yi saniyede kapanıyor masaüstüne geldiğim an anca pc arkadan power düğmesini kapatıp 20 sn bekleyince düzeliyor tam sorunu anlamam için PSU mu yapmam gerek?

ASUS PRİME B550M-K
NVİDİA GTX 1660 SUPER
RYZEN 5 5500 3.60GHZ
frisby 600W
Ben varsayımsal olarak sisteminizin ısındığını düşündüğümü söyledim fakat her ihtimale karşı PSU kontrolü yapmak gerekli diye de düşünüyorum o yüzden ikisini de kontrol edin.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI

ASUS PRİME B550M-K
NVİDİA GTX 1660 SUPER
RYZEN 5 5500 3.60GHZ
frisby 600W
Herhangi bir mavi ekran yiyor musun?

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Stres testi ve HDTune ile HDD ve SSD'ne test yapar mısın?

☪ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ☪
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Pc cok isiniyor ondan kapaniyordur
Ya fani degis ya da termal mecununu yenile

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
asıl sorun aşırı ısınma cpu 80e ulaşınca yavaşlar 90a ulaşınca bilgisayarı kapatır yaklaşık 2-3 dakika açılmaz yeni bir soğutuc al yada bilgisayarını temizle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...