Midnight'ta öyle bişey olduğunu düşümüyorum hocam bilgisayarınızda başka hangi uygulamalar var
hocam bilgisayarda resmi bilinmeyen hiçbir uygulama yok başka hepsinin imzaları onaylı hepsi steam veya kendi internet adreslerinden indirilmiş uygulamalar . zip programı 7 .zip , epic games , msı afterburner , steam ve sadece bir kaç orjinal oyun .
sadece gta V için türkçe yama var yüklü onda da tarama yaptım hiçbir bulgu yok.
Ama yaptığım bazı araştırmalar bunlar ;
1-virustotal analizi biliyorum bunu çoğu kişi yapıp paylaşıyor : 2e737dfb6b404d6fb5760359d33ab98c2c7462bedc70b81e1fafd8fa27ea45e5
2-Strings analizi de bu şekilde :
Burada aşırı obfuscate edilmiş gizlenmiş, şifreli. Aradığım herhangi bir anahtar kelime bulunmuyor bu yüzden , örnek; chrome ,browser ,http ,cookie gibi fazlasını aradım yok.
3-Packer obfuscation ile kontrol yaptığımda VMProtect uyarısı verdi .
4-Malvarebytes ile taradım pc yi sadece midnight de virus buldu , virüs bulacağını biliyordum zaten sorun o değil bunu bilerek yükledim biliyordum . Ama başka şüpheli bir uygulama yok pc de .
5- Uygulama da şöyle bir durum olma ihtimali nedir acaba siteden ilk indirdiğimizde hileyi (loader) çalıştırınca örnek veriyorum ilk çalıştırmada ya da gelen güncelleme veya çalıştığı süreçte internetten zararlı payload yapıyor olamaz mı ?
Tabiki daha iyi anlayan arkadaşlar , durumu anlatabilir . Ben bildiklerim ve araştırdığım kadarı ile bu kadar biliyorum.
Amacım burada uygulamayı hedef göstermek yada karalamak değil eski üyeyim zaten sadece yaşadığım durumu anlatmak ve yardım amaçlı yazdım .