Cs3,Cs6, Biyometrik,vesikalık fotoğraf

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Göklerde Ülküm Ne Mutlu TÜRKÜM
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Selamun aleyküm arkadaşlar;

Arkadaşlar uzum zamandır iş arıyordum ve şükür ki buldum.

Bir fotoğrafçı da çalışıyorum,biyometrik fotoğraf nasıl yapılır nasıl çekilir cs3,6 da nasıl shoplanır onları öğrettiler ama yinede daha pratik yollara veya sizin tercih ettiğiniz yolları merak edip örnek almak istiyorum aranızda fotoğrafçı olan varmı vesikalık,biyometrik fotoğraf ile uğraşan varsa bana tavsiyeler verebilir mi?

Örnek yaptığım dörtlü biyometrik fotoğraf >>
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

"Akıl akıldan üstündür"

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Öncelikle hayırlı olsun dostum. Ben bu işi sadece işyeri sahibi yapıyor diye eleman aldıklarını bilmiyordum eğer sakıncası yoksa maaşından bahsedebilir misin? Konumuza gelecek olursak fotoğrafı çekmek tahminimce kolay kısmı. Paylaştığın fotoğrafta kırpma işleminin biraz amatör olduğunu görebiliyorum. Sana hangi teknikle kırpma işlemi öğrettiler bilmiyorum ama o konuya yoğunlaşabilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Öncelikle cevaın için çok teşekkürler.
* aldığım maaş günlük 40 tl başlangıç olduğu için işte yarın öbürgün çıkarsam felan diye
ilerki zamanlarda Sigorta bağlayacaklar ve 2000 TL maaş vereckler.

* fotoğraf çekmek ilk başlarda acemi biri için çok zor çünkü eline cannon veriyorlar ve ince ayarını tutturman gerekiyor farklı pozisyonlar vesayre.

*fotoğrafda kırpma yok sadece küçültme var kırpma yöntemini yapmadım. ctrl+shift ile ölçülü boyutlandırma yaptım.
Post automatically merged:

bu arada senden bir istek istediydim onuda hatırlarsam iyi olur :thinkie: baya oldu yapacaktın da unuttun sanırım canın sağolsun :)

sana şunu göstereyim bana tarif ettikleri yapım şekli;
1- Sihirli değnek shift arka

2- CTRL-L (arkasını beyaz yapmak için)

3- CTRL-D (kaydetmek için)

4- Fotoğrafı taşı , CTRL-T(boyutlandırmak için)-CTRL+ -,+
ALT+SHİFT (eşit boyutlandırma) + ENTER

5- kalıp gözü kapat , CTRL+SHİFT+E (kalıp birleştirme)

6- ALT+T (taşıdığımız 4lü biyo fotoğraflarını kopyalamak ve 4 e bölmek için)

7- CİZGİLER ÇIKAR (kalıpları kapat)

bunu öğrettiler bir kağıda kaydetmişdim?
birde sakıncası yoksa maaşımı sorma sebebiniz nedir?
ve sizce bu maaşa çalışmam uygun birşey mi? siz bir grafik tasarımcısı olarak daha iyi bilirsiniz

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Öncelikle cevaın için çok teşekkürler.
* aldığım maaş günlük 40 tl başlangıç olduğu için işte yarın öbürgün çıkarsam felan diye
ilerki zamanlarda Sigorta bağlayacaklar ve 2000 TL maaş vereckler.

* fotoğraf çekmek ilk başlarda acemi biri için çok zor çünkü eline cannon veriyorlar ve ince ayarını tutturman gerekiyor farklı pozisyonlar vesayre.

*fotoğrafda kırpma yok sadece küçültme var kırpma yöntemini yapmadım. ctrl+shift ile ölçülü boyutlandırma yaptım.

bu arada senden bir istek istediydim onuda hatırlarsam iyi olur :thinkie: baya oldu yapacaktın da unuttun sanırım canın sağolsun :)

sana şunu göstereyim bana tarif ettikleri yapım şekli;
1- Sihirli değnek shift arka

2- CTRL-L (arkasını beyaz yapmak için)

3- CTRL-D (kaydetmek için)

4- Fotoğrafı taşı , CTRL-T(boyutlandırmak için)-CTRL+ -,+
ALT+SHİFT (eşit boyutlandırma) + ENTER

5- kalıp gözü kapat , CTRL+SHİFT+E (kalıp birleştirme)

6- ALT+T (taşıdığımız 4lü biyo fotoğraflarını kopyalamak ve 4 e bölmek için)

7- CİZGİLER ÇIKAR (kalıpları kapat)

bunu öğrettiler bir kağıda kaydetmişdim?
birde sakıncası yoksa maaşımı sorma sebebiniz nedir?
ve sizce bu maaşa çalışmam uygun birşey mi? siz bir grafik tasarımcısı olarak daha iyi bilirsiniz
Oo isteğin üzerinden kaç ay geçmiş kusura bakma :D Onu tekrardan konuşur hallederiz

Maaşı sorma sebebim tamamen merakımdan dolayı. Daha önce hiç fotoğrafçıda çalışan birisiyle sohbetim olmamıştı o yüzden :) Maaşın çalıştığın yere ve yaptığın işe göre gayet güzel tabi bu yaşına ve yaşantına göre değişebilir

Şimdi gelelim konumuza. Öncelikle sana çok temel öğretmişler yani çalıştığın işyeri bu sonucu nasıl kabul edip müşterilerine sunuyor anlayamıyorum (Burda senlik bir durum yok işverenin bilgisizliği). Zaten sihirli değnek olayı ne kadar iyi fotoğraf pozlaması olursa olsun profesyonel bir kesim yapamaz. Kırpma yapmıyorum demişsin ama o arkasını beyaz yapma işlemi birnevi kırpma gibi oluyor yani kırpmadan kastım oydu. Sanırım (CTRL+ -,+) işlemini zoom in-out yapmak için kullanıyorsun onu da farenin scroll tuşuyla yapabilirsin daha pratik olur. Tabi yeni başladığın ve programı tahminimce ilk kez kullandığın için zamanla daha iyi sonuçlar çıkaracaksındır fakat sana tavsiyem youtube üzerinden fotoğraf kırpma, arkaplan silme gibi videolar izleyerek kendini geliştirmek. Bu hem işverenin hoşuna gidecektir hem de ilerde bu yönde iş bulmanı kolaylaştıracaktır

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Oo isteğin üzerinden kaç ay geçmiş kusura bakma :D Onu tekrardan konuşur hallederiz

Maaşı sorma sebebim tamamen merakımdan dolayı. Daha önce hiç fotoğrafçıda çalışan birisiyle sohbetim olmamıştı o yüzden :) Maaşın çalıştığın yere ve yaptığın işe göre gayet güzel tabi bu yaşına ve yaşantına göre değişebilir

Şimdi gelelim konumuza. Öncelikle sana çok temel öğretmişler yani çalıştığın işyeri bu sonucu nasıl kabul edip müşterilerine sunuyor anlayamıyorum (Burda senlik bir durum yok işverenin bilgisizliği). Zaten sihirli değnek olayı ne kadar iyi fotoğraf pozlaması olursa olsun profesyonel bir kesim yapamaz. Kırpma yapmıyorum demişsin ama o arkasını beyaz yapma işlemi birnevi kırpma gibi oluyor yani kırpmadan kastım oydu. Sanırım (CTRL+ -,+) işlemini zoom in-out yapmak için kullanıyorsun onu da farenin scroll tuşuyla yapabilirsin daha pratik olur. Tabi yeni başladığın ve programı tahminimce ilk kez kullandığın için zamanla daha iyi sonuçlar çıkaracaksındır fakat sana tavsiyem youtube üzerinden fotoğraf kırpma, arkaplan silme gibi videolar izleyerek kendini geliştirmek. Bu hem işverenin hoşuna gidecektir hem de ilerde bu yönde iş bulmanı kolaylaştıracaktır
tavsiyen için tekrar tekrar teşekkürler. yok estağfurullah musait zamanında konuşuruz tabi o zamana kadar ben cs6yı öğrenmez isem :D :D

yaşım ilk cümlene cevaben yaşım 17 bana göre gayet iyi gibi geliyor 20 25 yaşında olsaydım 40tlyi kabul etmezdim (BELKİ)

2. cümlene cevaben ne kadar acemide olsam benim düşüncem bence benim açımdan kolay ve iyi daha geçen gün bende vesikalık felan çıkarttım çok temiz duruyordu güzel duruyordu. evet ama çok temel demenize katılıyorum bende.

3.cümlene cevaben evet sihirli değnek çok iyi yapamayabiliyor ama silgi ile biraz yorsada halloluyor gerçi yormuyor desem yeridir 1 2 dakikamı alıyor. evet kırpma doğru kafam karıştı o beyazlatma o işe yarıyordu kusura bakma :D

4.cümlene cevaben evet zoom ın zoom out yapmak için kullanıyorum farenin scroll tuşunu da kullanıyorum farketmiyor ikiside oluyor tabi scroll daha kolay :D

5.cümlene cevaben 2 saatdir yaklaşık videolar izliyorum genelde herkes Kırpma yapıyor farkettim bunu çok teşekkürler tekrar.

sorum olacak CTRL+T yapıyorum fotoğrafı kopyalayıp 4 tane yapabilmek için ama olmuyor bazen mesela şuan yapamıyorum ama 1 2 saat önce yapmıştım. neden oluyor sen bilirsin farklı yöntemi varmı ?

pardon ctrl+t demişim alt+t yapınca olmuyor birde alt+t yapınca Filter kısmı açılıyor

mesela şuan oldu :D enter mı basmak gerekıyor anlamadım enter bastım tekrar denedim oldu

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
tavsiyen için tekrar tekrar teşekkürler. yok estağfurullah musait zamanında konuşuruz tabi o zamana kadar ben cs6yı öğrenmez isem :D:D

yaşım ilk cümlene cevaben yaşım 17 bana göre gayet iyi gibi geliyor 20 25 yaşında olsaydım 40tlyi kabul etmezdim (BELKİ)

2. cümlene cevaben ne kadar acemide olsam benim düşüncem bence benim açımdan kolay ve iyi daha geçen gün bende vesikalık felan çıkarttım çok temiz duruyordu güzel duruyordu. evet ama çok temel demenize katılıyorum bende.

3.cümlene cevaben evet sihirli değnek çok iyi yapamayabiliyor ama silgi ile biraz yorsada halloluyor gerçi yormuyor desem yeridir 1 2 dakikamı alıyor. evet kırpma doğru kafam karıştı o beyazlatma o işe yarıyordu kusura bakma :D

4.cümlene cevaben evet zoom ın zoom out yapmak için kullanıyorum farenin scroll tuşunu da kullanıyorum farketmiyor ikiside oluyor tabi scroll daha kolay :D

5.cümlene cevaben 2 saatdir yaklaşık videolar izliyorum genelde herkes Kırpma yapıyor farkettim bunu çok teşekkürler tekrar.

sorum olacak CTRL+T yapıyorum fotoğrafı kopyalayıp 4 tane yapabilmek için ama olmuyor bazen mesela şuan yapamıyorum ama 1 2 saat önce yapmıştım. neden oluyor sen bilirsin farklı yöntemi varmı ?

pardon ctrl+t demişim alt+t yapınca olmuyor birde alt+t yapınca Filter kısmı açılıyor

mesela şuan oldu :D enter mı basmak gerekıyor anlamadım enter bastım tekrar denedim oldu
Rica ederim. alt+t olayını ilk kez duyuyorum ben ctrl+j yapıp kopyalanan katmanı hareket ettiriyorum genelde

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Rica ederim. alt+t olayını ilk kez duyuyorum ben ctrl+j yapıp kopyalanan katmanı hareket ettiriyorum genelde
yani bir katman yapıp direk o katmanın kopyasını cıkartma oluyor alt+t :)

yani bir katman yapıp direk o katmanın kopyasını cıkartma oluyor alt+t :)
birde dedigin ctrl j deniyeyim bi

hayatımı kurtardın farkında mısın ? ctrl+j çok ama çok işime yaradı tekde direk yapıyorum çok sağol :)

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...