Ctrl + v nin işlevinin tam tersini yapan bir kısayol var mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
A klasöründen seçip ctrl + c ile kopyaladığım dosyaların aynısını B klasörüne taşımak değil de B klasöründen silmek istiyorum.
10 tane kısayol seçtim mesela bir klasörden diğer klasördede var aynıları, ilk seçtiğim klasördeki dosyaları diğer klasörden topluca silmenin yolu var mıdır ?

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Sorunuzu tam olarak anlayamadım ama ctrl+A yaparsanız bir klasorun içindeki tüm dosyaları seçmiş oluyorsunuz del tuşuna basarak hepsini silebilirsiniz.

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
kanka bu biraz fantezili olmuş istedigin şeyde bence yoktur zannetmiyorum ctrl + left click ile tek tek seç delete çek :D

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Sorunuzu tam olarak anlayamadım ama ctrl+A yaparsanız bir klasorun içindeki tüm dosyaları seçmiş oluyorsunuz del tuşuna basarak hepsini silebilirsiniz.
bir klasördeki tüm dosyaları seçtim mesela. 2. klasörde ise bu ilk klasörden seçtiğim dosyaların bazıları var. Benim yapmak istediğim ctrl v ile yapılan yapıştırma işlemi değil de tam tersi seçtiğim dosyalar 2. klasörde varsa onların hepsini silmek istiyorum.
Post automatically merged:

kanka bu biraz fantezili olmuş istedigin şeyde bence yoktur zannetmiyorum ctrl + left click ile tek tek seç delete çek :D
Aklıma gelmedi değil ya hani, o yüzden konu açmazdım zaten o kadar kolay olsa. Fazla ve isimleri karışık aynı dosyalardan var 2 klasörde de.

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Öyle bir kısayol yok diye biliyorum

🇹🇭🇮🇸 🇮🇸 🇹🇭🇪 🇼🇦🇾
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
1. Klasördeki Sildiğin dosyalardan 2. Klasördede var ve sen sadece aynılarını kaldırmak istiyorsun sanırım değil mi ? Maalesef bildiğim kadarıyla onun bir kısayolu yok sadece tek tek seçerek ayrı klasörlerdeki benzer dosyaları kaldırabilirsin. Diğer türlü hepsini silmek istiyorsanda Ctrl+A Delete tuşunu basarak yapabilirsin.

Son düzenleme:
Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Doğru anladıysam ctrl + x ile kesip kopyaladığın yerden taşıyabilirsin.

potential zero
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
yok bro öyle bi kısayol.
ama eğer isimleri falan aynıysa kopyaladığını yapıştır. yapışıtrıdktan sonra dosyalar seçili bir şekilde duru. o zaman da sil. tek tek uğraşmak zorunda kalmazsın yane. işe yararsa dediğim çözüm diye işaretle . eyw.

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Doğru anladıysam ctrl + x ile kesip kopyaladığın yerden taşıyabilirsin.
Deneyeyim bir tam anlamasam da nasıl olduğunu

yok bro öyle bi kısayol.
ama eğer isimleri falan aynıysa kopyaladığını yapıştır. yapışıtrıdktan sonra dosyalar seçili bir şekilde duru. o zaman da sil. tek tek uğraşmak zorunda kalmazsın yane. işe yararsa dediğim çözüm diye işaretle . eyw.
Bu aklıma geldi ama klasör winrar şeklinde olduğu için kopyala yapıştır yapınca seçili olmuyor.

potential zero
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI

Bu aklıma geldi ama klasör winrar şeklinde olduğu için kopyala yapıştır yapınca seçili olmuyor.
o zaman rarı çıkar yap sonra tektarar rarla

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI

Ctrl x yaptığın zaman uyguladığın klasörü siler, taşımak istediğin yere taşır. Kesip yapıştırma işleminin kısayolu işte.

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Ctrl x yaptığın zaman uyguladığın klasörü siler, taşımak istediğin yere taşır. Kesip yapıştırma işleminin kısayolu işte.
Benim yapmak istediğim biraz daha farklıydı ama. Ben klasörde seçtiğim dosyaları hedef klasöre yapıştırmak yerine hedef klasörden silmek istiyorum

o zaman rarı çıkar yap sonra tektarar rarla
Değişik bi rar formatlaması vardı oyun dosyası olduğu için tekrar rarlarken bozuluyor bazen o yüzden ellemiyordum çok da artık deneyeceğim ne yapayım tek tek silmeye çalışınca dünyanın zamanını alıyor.

bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
A klasöründen seçip ctrl + c ile kopyaladığım dosyaların aynısını B klasörüne taşımak değil de B klasöründen silmek istiyorum.
10 tane kısayol seçtim mesela bir klasörden diğer klasördede var aynıları, ilk seçtiğim klasördeki dosyaları diğer klasörden topluca silmenin yolu var mıdır ?
hocam isimler aynıysa eğer klasörde sağ üst taraftaki arama kısmına ismini yazıp arattığınızda sadece o dosyalar çıkar ve tekte hepsini silebilirsiniz. isimler aynı değilse .ini .zip falan neyse artık o şekilde uzantıyı aratıp hepsini tekte silebilirsiniz.

potential zero
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Benim yapmak istediğim biraz daha farklıydı ama. Ben klasörde seçtiğim dosyaları hedef klasöre yapıştırmak yerine hedef klasörden silmek istiyorum

Değişik bi rar formatlaması vardı oyun dosyası olduğu için tekrar rarlarken bozuluyor bazen o yüzden ellemiyordum çok da artık deneyeceğim ne yapayım tek tek silmeye çalışınca dünyanın zamanını alıyor.
çözüm bulursan haber et bro.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
brom sen biraz hayallere kapılmıssın oyle bır komut bulunmamakta

Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Dediğini tam olarak karşılayan bir kısayol bildiğim kadarıyla yok. Bulabilen arkadaşlar beni de mentionlarsa sevinirim merak ettim.

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...