Custom Rom sonrası şebeke gitme sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır...

Arkadaşlar elimde Samsung Galaxy J7 2015 telefon var = SM=J700F
Ben buna android 9 olan bir custom rom yükledim daha sonra baktım ki şebeke gitmiş.
Uygulamalarımda GSMobile menü var ancak sim kartımı görmüyor , kişilerim de yoktu.
Daha sonra ben de eski romumu geri yükledim bu sefer de kişilerim ve hattım geri geldi ancak Yalnızca acil aramalar yazıyor.

NOT: Bu işlemler sırasında İMEİ numaram değişmedi , hala da aynı..

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
rom attıktan sonra güncelleme yaptıysan şebeken asla gelmez anca ya yada güncelleme ne zaman gelirse telefona teknik serviste halledersin onlarda rom attığın için para alırlar büyük ihtimal arama kısmına bunu yazıp ekran görüntüsü atarmısın *#0011#

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bende aynısı oldu (xiaomi cihaz kullanıyorum)
Eski mi cihazım olduğu yeni MIUI 12.5 güncelleme desteği vermeyeceği söyledi.
MIUI 12.5 portlanmis bir ROM buldum TWRP üzerinde ROM yükledim. Sim kart şifreli vardı ama şifre giriş ekran gelmiyor "yalnızca acil çağrıları" yazısı sorunu yaşıyordum. Farklı bir (port olmayabilir) MIUI 12.5 portlanmis ROM yükleyerek cihazım brick etti.
Daha sonra veriler sifirlamadan sim sorunu olan MIUI 12.5 ROM yükledikten sonra hiç bir şey yapmadan kendi şebeke sorunu cozuldu. Sim şifre ekranı geldi. Bazı ayarları varsayılan döndü

Yaşadığını sorunu büyük ihtimal kirli flash olarak rom kurmuşsun yani verileri sıfırla yapmadan kurdun

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Telefonumun garantisi 3 yıl önce bitti.

Screenshot_20210213-094732.png

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Bende aynısı oldu (xiaomi cihaz kullanıyorum)
Eski mi cihazım olduğu yeni MIUI 12.5 güncelleme desteği vermeyeceği söyledi.
MIUI 12.5 portlanmis bir ROM buldum TWRP üzerinde ROM yükledim. Sim kart şifreli vardı ama şifre giriş ekran gelmiyor "yalnızca acil çağrıları" yazısı sorunu yaşıyordum. Farklı bir (port olmayabilir) MIUI 12.5 portlanmis ROM yükleyerek cihazım brick etti.
Daha sonra veriler sifirlamadan sim sorunu olan MIUI 12.5 ROM yükledikten sonra hiç bir şey yapmadan kendi şebeke sorunu cozuldu. Sim şifre ekranı geldi. Bazı ayarları varsayılan döndü

Yaşadığını sorunu büyük ihtimal kirli flash olarak rom kurmuşsun yani verileri sıfırla yapmadan kurdun
Biraz açarmısın olayı yani tam olarak nasıl yapacağım

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
Kral o olue kolay cozulmez tel ciye gotur daha fazla arzalanmadan

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
evet bencede daha fazla uğraşma telefonculara götür onlar halleder

Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Yorumum neden silindi ? Zex programı ile modemin aktif edilmesi lazım, telefondan anlamayanlarla dolu grup.

Son düzenleme:
Üye
5 HİZMET YILI
Rom flaşladıktan sonra şebeke gidebilir. Bu şebeke gitmesi tamamen yüklediğin romun nasıl derlendigine baglı. Yerinde olsam stock roma dönerim.

Edit: yeni gördüm. Sevindim şebekenin geri gelmesine

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...