Arkadaşlar Herkese Merhaba,
forumda epey bir araştırma yaptım fakat d3d8.hook için detayli birşey bulamadım, genel bir araştırma sonucu şurada takıldım
benden daha bilgili değerli arkadaşlarımız,kardeşlerimiz, hatta yaşca büyük olan abilerimiz mevcut forumumuzda umarım yardımcı olursunuz öncelikle,
kullandıgım derleyici RadStudio XE10 ve bu yüzden bazı özellikleri dll den direk manuel alıyorum d3d8 d3d9 liblerini desteklemiyor RadStudio
misal ;
bunda herhangi bir sorun yok dll den fonksiyonu çekiyorum
fakat aynı işlemi D3DXCreateFontIndirect de yapamadım dll de böyle bir fonksiyon yok ? bu fonksiyon d3d8 de nerede ? veya createfont fonksiyonu hatalımı ?
alinan yöntem şu şekilde ;
hatta d3dx8core.h nin içerisinde bu şu şekilde görünmekte
createfont fonksıyon uda bu şekilde
veya sizin elinizde, d3d8 hook için bir örnek varsa ilerleyebileceğim gerçekten süper olur girmediğim çin , rus sitesi kalmadı düzgün hiç birşey yok
herkese teşekkür eder ve iyi günler dilerim.
forumda epey bir araştırma yaptım fakat d3d8.hook için detayli birşey bulamadım, genel bir araştırma sonucu şurada takıldım
benden daha bilgili değerli arkadaşlarımız,kardeşlerimiz, hatta yaşca büyük olan abilerimiz mevcut forumumuzda umarım yardımcı olursunuz öncelikle,
kullandıgım derleyici RadStudio XE10 ve bu yüzden bazı özellikleri dll den direk manuel alıyorum d3d8 d3d9 liblerini desteklemiyor RadStudio
misal ;
typedef IDirect3D8*(__stdcall *_qDirect3DCreate8)(
UINT SDKVersion
) ;
_qDirect3DCreate8 qDirect3DCreate8 = (_qDirect3DCreate8)(GetProcAddress(LoadLibraryA("d3d8.dll"),"Direct3DCreate8"));
bunda herhangi bir sorun yok dll den fonksiyonu çekiyorum
fakat aynı işlemi D3DXCreateFontIndirect de yapamadım dll de böyle bir fonksiyon yok ? bu fonksiyon d3d8 de nerede ? veya createfont fonksiyonu hatalımı ?
alinan yöntem şu şekilde ;
qD3DXCreateFontIndirect incelediğimde 0 dönmekte değer yani ulaşamıyor fonksiyonatypedef HRESULT WINAPI(__stdcall *_qD3DXCreateFontIndirect)(
LPDIRECT3DDEVICE8 pDevice,
CONST LOGFONT* pLogFont,
LPD3DXFONT* ppFont
) ;
_qD3DXCreateFontIndirect qD3DXCreateFontIndirect = (_qD3DXCreateFontIndirect)(GetProcAddress(LoadLibraryA("d3d8.dll"),"D3DXCreateFontIndirect"));
hatta d3dx8core.h nin içerisinde bu şu şekilde görünmekte
HRESULT WINAPI
D3DXCreateFontIndirect(
LPDIRECT3DDEVICE8 pDevice,
CONST LOGFONT* pLogFont,
LPD3DXFONT* ppFont);
createfont fonksıyon uda bu şekilde
C++:
void createFont(IDirect3DDevice8* pDevice)
{
LOGFONT log_font = {
50, //height
0, //width;
0, // lfEscapement;
0, //lfOrientation;
FW_BOLD, // lfWeight;
FALSE, // lfItalic;
FALSE, // lfUnderline;
FALSE, // lfStrikeOut;
DEFAULT_CHARSET, // lfCharSet;
OUT_DEFAULT_PRECIS, //lfOutPrecision;
CLIP_DEFAULT_PRECIS, // lfClipPrecision;
ANTIALIASED_QUALITY,// lfQuality;
DEFAULT_PITCH,// lfPitchAndFamily;
"Tahoma"// lfFaceName[LF_FACESIZE];
};
// buraya aldanmayın, takip etmek amaçlı yaptım qD3DXCreateFontIndirect 0 donuyor değer burada
AnsiString ps=(DWORD)qD3DXCreateFontIndirect;
AnsiString psx =(DWORD)qDirect3DCreate8 ;
[COLOR=rgb(226, 80, 65)][B] MessageBox(0,psx.c_str() ,0,0); // buraya değer geliyor[/B]
[B] MessageBox(0,ps.c_str() ,0,0); // bu deger 0 dönmekte[/B][/COLOR]
if (qD3DXCreateFontIndirect(pDevice, &log_font, &pFont) != D3D_OK)
{
//console("D3DXCreateFontIndirect error!");
}
}
veya sizin elinizde, d3d8 hook için bir örnek varsa ilerleyebileceğim gerçekten süper olur girmediğim çin , rus sitesi kalmadı düzgün hiç birşey yok
herkese teşekkür eder ve iyi günler dilerim.