Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Death Parade | Anime Tanıtımı

Merhaba dostlarım, ben #baXen
Bugün sizlere kısaltılmış ismi ile "Death Parade" animesini tanıtacağım.
Fazla lafa gerek yok diye düşünüyorum, aşağıda okumaya başlayabilirsiniz.
Animeyi izlemek isterseniz "Notlar" bölümünde adres yer alacaktır.

:yazı:

"Death Parado" herkese önereceğim bir anime değildir. Daha çok dinlerle çatışan, kafası karışık ve birazda psikolojik tedaviye ihtiyaç duyan kişilere öneririm.
Animede bulunan ana karakter "Decim" bir robottur. Bunun görevi ise ölen insanları yargılamaktır.
Her insan öldüğü zaman "Quindecim" adlı yargılandıkları yere giderler. Burada onları Decim beklemektedir.
Decim bir barmendir. Decim ölen insanlara "Ölüm oyunu" adında bir oyun oynatmaktadır.
Bu oyunda insanlar asıl yüzlerini göstermektedir. Bu sayede yargıcın işi kolaylaşır.
Ölen kişiler çift olarak yargılanmaktadır. Eş/Dost/Katil&Kurban gibi çiftlerdir.
Decim ölenlere oyunu oynatmadan önce bir açıklama yapmaz. Sadece "Hayatlarınız ile oynadığınız bir oyundur." der.
Oyun bittikten sonra veya oyun esnasında "Cennet veya cehenneme gideni belirleyecek." diye ekleme yapar. Normalde ise reenkarnasyon yapılacak kişi seçilir.
Yargıç dünyaya tekrardan farklı bir bedende gitmeyi hak edeni bulur ve reenkarnasyona gönderir. Diğeri ise sonsuz bir boşluğa atılır.
Oyunlar genellikle oynayanların birbirlerine acı çektirecek şeylerdir. Kim daha merhametli olursa o reenkarnasyon olmayı hak eder.
Bu oyunculara reenkarnason olacakları söylenmez. Sadece "Cennet ve Cehennem" diyerek kandırılırlar.
Bir gün bir kadın(Chiyuki) gelir ve öldüğünü hatırlar. Normalde gelen kişilerin hatırlamaması gerekir. Bu kadın öldüğünü hatırladığı için bir süre boyunca Decim ile yargıçlık yapar.
Kadın Decim'in yaptığı yargıçlığın yanlış olduğunu düşünür ve tüm yargıçlara doğru olanı göstermeye çalışır.
Yargıçlar birer robot olduğu için duygulara sahip değillerdir. Kadın ise yargıçların duyguları olmadığı için yanlış kararlar verdiğini düşünür ve inkar eder.

Türü: Oyun, Psikolojik, Gerilim, Gizem, Dram
Bölüm Sayısı: 12
Bölüm Süresi: 23 Dakika
Yayın Tarihi: 28 Mart 2015
Yaş Sınırı: 17 Yaş Üstü (Şiddet - Argo)
Yapımcı Şirketler: DAX Production, Nippon Television Network, VAP
Stüdyo: Madhouse
Genel Puan: 8.89/10
Benim Puanım: 9/10 (Bitişi için daha fazla çalışabilirlerdi)

:resim:

Animeyi kısaca özetleyen bir görsel

Death-parade.png

:video:

Trailer(fragman) videosu

:not:
Animenin ana karakteri Decim duygulara sahip oluyor. Bir insan gibi ağlıyor/gülüyor ve hissediyor.
Decim'in yanına gelen Chuyuki ise Decim tarafından sorgulanıp reenkarnasyon'a gönderiliyor.
Animenin başka bir ana karakteri olan "Nona" ise robotlarında duyguları olacağını kabulleniyor.
Ağlatması gereken bir bölüm olması gerekirken ben odunluğum sayesinde hiçbir şey hissetmedim. Belki sizler için farklı olabilir.

Bu animeyi seyretmek veya göz geçirmek isterseniz "
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
" izlemeye başlayabilirsiniz.​

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Teşekkürler Bugün Başliyacagim Fazlasıyla İlgimi Çekti.

1337
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ben izlemiştim Death Paradeyi beni ilk 10. bölüme kadar sardı sonrasında bıraktım çok kötüleşti anime

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...